Uddannelsesapoteker forår 2024

Roskilde Dom Apotek

Adresse: Algade 51
Postnr: 4000
By: Roskilde
Region: Sjælland
Telefon: 46 32 32 77/46 35 43 07
   
Apoteker: Thomas Kenneth Nielsen-Isaksen
Vejleder: Noor Najemdin Tawfiq
Stedfortræder for vejleder:
Personale i alt: 23
Apotekerkreds: Nordre Sjællands kreds
Hjemmeside: dom-apoteket.dk
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Roskilde Dom Apotek er et stort og moderne apotek, som er region Sjællands eneste A-vagtapotek. Apotekets mål er at være det foretrukne apotek for både kunder og personale. Vi har travlt, men vi har det sjovt, når vi er på arbejde. Arbejdsmiljøet er godt og kollegerne er positive og udviklingsorienterede. Vi har direkte ekspedition "just-in-time" i skranken for at få tættere kundekontakt og dermed mere tilfredsstillende ekspeditioner både for kunderne og os selv. Vi er kvalitetssikrede og arrangerer bl.a. hudplejeaften kurser for apotekets kunder. Som studerende er der mulighed for at deltage i apotekets undervisning af farmakonomelever, så man hurtigt kan komme i gang med "de gode og udfordrende ekspeditioner". Det er også muligt at deltage i eks. apotekets morgenmøder, hvor den faglige ballast oprustes og afpudses. Som studerende har man mulighed for at komme med på apotekets stand på Roskilde Festival. Vi har i 2014 afsluttet et projekt vedr. medicingennemgang i samarbejde med 2 andre apoteker og Roskilde kommune og der vil måske være mulighed for andre projekter indenfor den nærmere fremtid. I 2022, har Roskilde Dom Apotek, deltaget i et phd.projekt: "Farmaceuten som brobygger i sektorovergangen efter udskrivelse". I 2023 deltog farmaceuten fra Dom Apoteket til Skole-Medicin-Temadagen. Dette er er et velafprøvet projekt, der skaber ny viden om håndtering og brug af medicin, hvor farmaceuten på en hel dag, underviser mellemtrinet i en folkeskoleklasse.
 
Beliggenhed:
Roskilde Dom Apoteket ligger centralt ved Roskilde station, ca. 1-2 min. gang. Vi ligger i starten af Roskilde gågade. Roskilde Dom Apotek har i øjeblikket ingen filialer, men der er tilknyttet VetApoteket, som er en veterinær afdeling af Dom Apoteket, hvor de primær kunder er dyrelægeklinikker/praksis. Afdelingen er i stærk udvikling med nytilkomne kunder på daglig basis.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Nej
Dom Apoteket blev i august 2021 akkrediteret efter Den Danske Kvalitets Model. På Roskilde Dom Apotek, går vi meget op i kvaliteten og arbejder med det som en naturlig del af hverdagen.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Vi arbejder løbende med kvalitet og bruger kvalitetssikringssystemet som en naturlig del af apotekets styring og ledelse. Dom Apoteket har hvert år et apoteksudsalg på Roskilde Festival. Apoteket har i 2008 fået installeret robot. Dette har medvirket til at højne kvaliteten yderligere i ekspeditionen af den enkelte kunde, idet der nu er bedre tid til faglig rådgivning. Vaccination: vi har uddannet personale til at udføre de forskellige vaccinationer. Der tilbydes influenza- og COVID-19 vacciner i vintersæsonen og HPV, TBE, helvedesild og stivkrampe året rundt.
 
Udstationeringsmuligheder:
Der er rige muligheder for udstationering i nærområdet. Apoteket har bl.a. godt samarbejde med byens og områdets læger og lægesekretærer. Ligeledes har vi godt samarbejde med sygehusapoteket. Andre muligheder er eks. hjemmeplejen eller plejehjem.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Apoteket samarbejder med områdets læger, lægesekretærer og hjemmesygeplejersker samt andre apoteker. Bl.a. underviser farmaceuterne med mellemrum hjemmesygeplejerskerne i eks. tjek på inhalationen etc. Apoteket holder desuden aftenmøder med områdets lægesekretærer for at øge og optimere samarbejdet. Vi samarbejder også meget med dyrlæger, især på VetApoteket, som har mange dyrlægepraksis/klinikker som kunder.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Fremme og vedligeholdelse af sundhedsydelser, herunder TPI og medicinsamtaler.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Det daglige apoteksarbejde for farmaceut studerende omfatter skrankerådgivning og deltagelse i øvrige opgaver, der planlægges med vejlederen. Som studerende har man som udgangspunkt 4 faste hverdage fra kl.8:30-17:30 og med en fast ugentlig fridag. Der er mulighed for hjemme-arbejdsdage, som planlægges med vejlederen. Planlægning af ferie skal ske i god tid og fordeles ud over opholdet. Dette planlægges i starten af opholdet med vejlederen og den skemaansvarlige på apoteket.
 
Faciliteter til de studerende:
Stort undervisningslokale, der kun anvendes til dette formål; deles med apotekets elever. Lyse og venlige lokaler.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
 
Andet:
Dom Apoteket lever op til selvstændighed og ansvar for egen læring. Vores mål er at yde dig den rette ballast således, at du får de færdigheder, der gør dig til en "selvkørende" enhed, og midlerne til at blive en stærk farmaceut i primær sektor.

2023-09-04
   
Tilbage til oversigten ->