Uddannelsesapoteker forår 2024

Sorø Apotek

Adresse: Storgade 19 A
Postnr: 4180
By: Sorø
Region: Sjælland
Telefon: 57 83 00 12
   
Apoteker: Mads Haaning
Vejleder: Konrad M. Pasztor
Stedfortræder for vejleder: Mads Haaning
Personale i alt: 28
Apotekerkreds: Storstrøms kreds
Hjemmeside: www.soroeapotek.dk
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Sorø Apotek er et mellemstort provinsapotek. I dag et moderne, rummeligt apotek med en stor, velassorteret selvvalgsafdeling. Ekspedition foregår ved fem skranker. Mads Haaning ejer også Glumsø Apotek med filial Fuglebjerg Apotek, samt Sorø Frederiksberg (filial til Sorø Apotek) og alle tre enheder ligger ca. 15 km fra hinanden. Det skal påregnes at være nogle få dage på enten Glumsø-, Fuglebjerg- eller Sorø Frederiksberg Apotek også, for at opleve hvordan forskellige apoteker er. Det er Sorø Apotek, hvor der er mest travlt. De fleste medarbejdere arbejder på to eller tre enheder, hvilket gør det meget fleksibelt ved ferie og sygdom. Vi har forsendelse på Sorø og Fuglebjerg Apotek, dosisafdeling på Sorø Apotek samt større veterinærafdeling på Glumsø Apotek. Recepter håndteres med direkte ekspedition. Vores mål er at sikre en hurtig og effektiv ekspedition med behovstilpasset rådgivning. Derfor arbejder vi løbende på at tilpasse os omgivelsernes krav og forventninger til apoteket som en del af det offentlige sundhedsvæsen. Dette gøres vha. kvalitetsstyring og videreuddannelse af personalet. Apoteket blev i oktober 2010 akkrediteret første gang og blev re-akkrediteret i oktober 2013, maj 2017 samt i 2020 efter Den Danske Kvalitetsmodel. Apotekets vision er de 4 K'er: - Kundeservice (altid at have glade og tilfredse kunder) - Kvalitet (at vores kvalitet og etik er i top) - Klima (at alle kommer positive og stolte på arbejde) - Konto (at skabe resultater sammen ift. salg og driftsoptimering) Denne vision arbejder vi dagligt på at leve op til ved at efterleve både Danmarks Apotekerforenings strategier og strategien for vores kæde. Apoteket er medlem af kæden "Apotekeren". Vi har et godt, socialt samarbejde indbyrdes på apoteket.
 
Beliggenhed:
Sorø Apotek er beliggende midt i Sorø by, på byens hovedgade. Det er nemt at komme med tog til og fra Sorø. Fra stationen kører bus nærmest direkte til døren, eller hvis du har en gammel cykel, kan turen klares på fem min. I Sorø findes også Region Sjællands hovedsæde.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
Akkrediteret og re-akkrediteret sommer 2020
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Medicingennemgang og medicinsamtaler - Influenzavaccination - Demodage - Tjek på Inhalationen (alle på apoteket er certificeret) - Mobilt TPI i samarbejde med vores plejehjem (Fuglebjerg Apotek) - Undervisning af kommunen (Glumsø Apotek) - Borgermøder om bl.a demens - Samarbejde med patientforeninger og med byens læger
 
Udstationeringsmuligheder:
I Sorø, Glumsø og Fuglebjerg og omegn er der mange spændende muligheder for udstaionering. Bl.a. kan nævnes: plejehjem, hjemmeplejen, udekørende sygeplejerske, afdeling på sygehus, Region Sjælland som jo er beliggende i Sorø, læger, andre apoteker, dyrlæger.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Apoteket samarbejder med læger, tandlæger og dyrlæger. Endvidere har vi samarbejde med hjemmeplejen, SOSU, sundhedsplejersker, div. patientforeninger, Pharmakon og Danmarks Apotekerforening.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
- Fokus på medicinsamtaler og compliancesamtaler - Fokus på TPI -Fokus på vaccinationer + nye vaccinationsmuligheder
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Vi lægger vægt på at de studerende bliver en del af teamet på apoteket og derved lærer arbejdspladsen godt at kende - det er vores erfaring at det giver størst værdi for de studerende og apoteket. Vi lærer også meget af de input vi får fra de studerende. De studerende skal påregne 4 apoteksdage fra 9 til 17.30 (mødetider kan evt. afstemmes ud fra togtiderne) samt 1 ugentlig fridag. Fleksibilitet kan aftales ved individuelle behov. Vi lægger også vægt på at de studerende får erfaring med arbejdsopgaver på filialer og må påregne at tilbringe dage på de øvrige enheder. Der kan evt. planlægges enkelte/få hjemme-arbejdsdage i samråd med vejleder. Ferie aftales med skemaansvarlig. Som udgangspunkt imødekommes ferieønsker fra de studerende. Ovenstående for at give de studerende et reelt indblik i apoteksverdenen/jobbet.
 
Faciliteter til de studerende:
Apoteket stiller læserum/kontor med pc og trådløs internetadgang til rådighed. Kontoret består af 3 læsepladser. I vores mødelokale findes pc med netadgang og projektor til rådighed.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
Meget positive tilkendegivelser fra tidligere studerende på apoteket.
 
Andet:
Mads Haaning er apoteker på apoteket fra juni 2016, og han overtog Glumsø og Fuglebjerg Apotek i oktober 2017. Mads har tidligere været ansat som leder på apotek og medicinalindustrien. Mads er medlem af bestyrelsen i Danmarks Apotekerforening. På både Sorø, Glumsø og Fuglebjerg Apotek er kundefokus vores højeste prioritet. Som medarbejder er man en del af et stærkt team med en fantastisk teamånd, og vi behandler hinanden med respekt. Som farmaceutstuderende på apoteket bliver man en del af dette team - du vil få en god introduktion til apoteksdrift og kundeforståelse.

2023-09-04
   
Tilbage til oversigten ->