Uddannelsesapoteker forår 2024

Region Midtjylland - Hospitals enhed Midt

Adresse: Viborg: Heibergsalle 4 og Silkeborg: Falkevej 3,
Postnr: 8800
By: Viborg / 8600 Silkeborg
Region: Midtjylland
Telefon: 2494 8241
   
Apoteker: Susie Vand
Vejleder: Camilla Højberg Raaby
Stedfortræder for vejleder: Sofie Paarup Kirkeby Herping
Personale i alt: 36
Apotekerkreds: - andet -
Hjemmeside: www.rm.dk/sundhed/faginfo/hospitalsapoteket/
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Regionsapoteket (tidl. Hospitalsapoteket) Region Midtjylland er Danmarks næststørste hospitalsapotek. 430 medarbejdere leverer og producerer lægemidler og viden om lægemidler til alle regionens hospitaler: Aarhus Universitetshospital, Regionshospitalet Randers, Hospitalsenheden Horsens, Hospitalsenhed Midt og Hospitalsenhed Vest. Regionsapoteket er organiseret i følgende områder: klinisk farmaci, produktion, logistik, kvalitetssikring og Stab. Regionsapoteket arbejder tæt sammen med de kliniske afdelinger for at opnå en optimal, økonomisk og sikker lægemiddelbehandling. Vores vision er at blive den foretrukne lægemiddelspecialist for vores samarbejdspartnere. Det arbejder vi på i 2021-2024 inden for tre strategiske fokusområder: -Vi træder frem og blander os proaktivt, fordi vores kompetencer kan skabe værdi både internt i apoteket og eksternt ift. patienter og samarbejdspartnere - Vi udvikler fælles løsninger i dialog og samskabelse med patienter, samarbejdspartnere og kolleger, så vi sikrer rationelle arbejdsgange og synergi i brugen af ressourcer. - Vi bruger vores faglighed, så vi sikrer, at kvaliteten er til gavn for patienten. Kvalitetsarbejde, der ikke giver mening, er ikke kvalitet.
 
Beliggenhed:
Regionshospitalet i Viborg ligger ca. 500 m fra stationen og tager godt en time at komme til Aarhus med tog og ca. 5 timer til KBH. Regionshospitalet i Silkeborg ligger 1,7 km fra Silkeborg station. Det tager ca 50 min med toge eller bus til Aarhus og der er gode forbindelser til København, hvilket tager 4-5 timer om det er med flexbus eller tog. I mellem Regionshospitalet i Viborg og Silkeborg går der busser med en rejse tid på ca. 50 min.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Medicingennemgang og/eller medicinanamneser på en række afdelinger, både inden for psykiatri og somatik. Medicindispensering på medicinske og kirurgiske afdelinger. Implementering/udvikling af IV hjemmebehandling. Oprettelse og vedligeholdelse af standardordinationspakker (SOP) til afdelingerne. Undervisningsopgaver både internt og eksternt. Sagsbehandling af utilsigtet hændelser om medicin (patientsikkerhed). Implementering af medicinboks til udlevering af vederlagsfri medicin tæt på patienten. Implementeret brug af medicindata i dagligdagen. Udvælgelse af patienter til farmaceutisk medicingennemgang ved brug af algoritme. Pilotprojekt med tværsektoriel farmaceut i overgang mellem sekundær-og primærsektoren.
 
Udstationeringsmuligheder:
Vi forsøger at efterleve de studerendes ønsker. Udstationering på privat apotek kan både være lokalt, "hjemme" i København eller et tredje sted. Der vil også være muligheder for at besøge de forskellige funktioner internt på apotekets forskellige lokationer (f.eks Produktionen) eller blive knyttet til en afdeling i forhold til et projekt.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Læger, sygeplejersker, social og sundhedspersonale på og udenfor hospitalet. Farmaceuter fra andre hospitalsapoteker.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
På Hospitalsenhed Midt (HEM), arbejder vi både med lokale og regionale projekter og opgaver. Dette afspejles også i de fremtidige opgaver og projekter. Vi har et stort fokus på at understøtte det sammenhængende medicinforløb og udvikle vores ydelser, så vi kan hjælpe patienter og afdelinger. Vi arbejder ud fra vores strategiske fokusområder og vores fremtidige opgaver og projekter afspejler efterspørgslen i klinikken. Lokalt på HEM skal vi bl.a. i gang med telefon-medicinanamneser som en del af journaloptagelsen på visse elektive patienter og vi planlægger yderligere undervisningsopgaver. Vi arbejder løbende med digitalisering og ser hvordan vi kan anvende digitale løsninger i dagligdagen, både lokalt og regionalt. Som regionalt projekt, er der søgt midler til udvikling af softwarerobotter, som kan anvendes i forbindelse med driftsopgaver i medicinservice.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Normal arbejdstid er 37 timer pr. uge: mandag-torsdag kl. 8.00-15.30, fredag kl. 8.00-15.00. Frokost er incl. arbejdstiden. Apotekets åbningstid er 8.00-15.00 mandag til fredag. Du vil som studerende have mulighed for at indgå i det daglige arbejde og diverse små opgaver og projekter, men omfanget er efter ønske og interesse. Dvs. du fx kan hjælpe til med at udføre medicinanamneser/medicingennemgange/medicindispensering og gå medicinservice. Der vil efter aftale være mulighed for hjemme-arbejdsdage. Der vil være vekslende kontor plads i et fælles kontor, der vil være mulighed for at planlægge og Booke eget kontor på dage, hvor der er projekt dage. Den farmaceutstuderendes arbejdssted vil veksle mellem Silkebog og Viborg afhængigt af hvilke opgaver den studerende vælger. Apoteket i HEMidt har fælles ledelse og da vi er et apotek fordelt på 3 matrikler (Viborg, Silkeborg og Hammel) og har opgaver på tværs, vil der være møde aktiviteter og opgaver i både Silkeborg og Viborg. Da vi er en del af Hospitalsapoteket Region Midtjylland, vil der kunne forekomme bl.a møde aktiviteter i hele regionen.
 
Faciliteter til de studerende:
På apoteket får du adgang til PC med internetforbindelse og adgang til apotekets programmer. Hospitalsapoteket følger praksis på privatområdet og yder kompensation til farmaceutstuderende på halvårs praktikophold, hvilket betyder at de studerende tilbydes 18.000 kr. i økonomisk hvis der ikke findes bolig. Kompensationen afregnes månedsvis bagud med kr. 3.000 pr. måned. Beløbet er skattepligtigt. Transportudgifter til og fra København, studiebesøg, udstationering (efter kvittering, dog maks 6000 kr). Beløbet svarer til det de private apoteker vest for Storebælt yder. Øvrige transportudgifter følger Hospitalsapotekets retningslinjer
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
Velkommen til et virkelig godt sted! Alle har været rigtig søde og taget godt imod mig. Mine første råd er at være åben og opsøgende, spørg hvis der er noget du er i tvivl om, alle vil gerne hjælpe dig. Kom gerne selv med inputs til opgaver du kan lave, nogle gange kan det godt virke lidt uoverskueligt, men hvis man selv har nogle ideer er de søde til at hjælpe i gang eller med at finde på relevante opgaver. Prøv at få snakket med alle farmaceuterne og farmakonomerne om hvad de laver, så du hører om forskellige ting og kan blive inspireret. Jeg håber du/I kommer til at have det ligeså godt som jeg havde! Selvom seks måneder føles som lang tid, så kommer det til at gå mega hurtigt, så husk at nyde tiden imens du er her.
 
Andet:
Vi forventer, at du, som søger os som uddannelsesapotek, brænder for klinisk farmaci, og du har taget stilling til, at du gerne vil prøve kræfter med dette på et hospital, samt flytte til Region Midtjylland i et ½ år. Apoteket er en røgfri arbejdsplads. For at ansøge om studieopholde hos os, skal du kunne opfylde de uniformsregler, der er på et sygehus i Danmark. Det indbefatter bl.a. skift til uniform med korte ærmer (over albue), som skal bæres, når vi er i klinikken, udfører rene opgave. Derudover må der ikke bæres smykker på hænder, arme og negle skal være kortklippede og rene, samt uden neglelak.

2023-09-21
   
Tilbage til oversigten ->