Uddannelsesapoteker forår 2024

Region Midtjylland - Regionshospitalet Horsens

Adresse: Sundvej 30H
Postnr: 8700
By: Horsens
Region: Midtjylland
Telefon: 78 42 61 24
   
Apoteker: Susie Vand
Vejleder: Lene Juhl Biltsted
Stedfortræder for vejleder: Michelle Ann Matzen
Personale i alt: 22
Apotekerkreds: - andet -
Hjemmeside: https://www.rm.dk/sundhed/faginfo/hospitalsapoteket/
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Hospitalsapoteket – og sundhedsvæsnet – er dynamisk og i konstant bevægelse. Vi har fokus på at udvikle vores kompetencer indenfor klinisk farmaci og har et mål om at være førende på området. I Horsens er vi 22 ansatte fordelt på 16 farmakonomer, 4 farmaceuter, 1 serviceassistent og 1 funktionsleder. Vi glæder os til at byde dig velkommen. Apoteket servicerer de kliniske afdelinger på Regionshospitalet Horsens med bl.a. medicinservice, medicingennemgang, medicinanamnese, ordinationsgennemgang, dispensering af medicin, lægemiddelinformation og - rådgivning samt diverse undervisningsopgaver. Klinisk Farmaci Horsens er en del af Hospitalsapoteket Region Midtjylland og der arbejdes sammen i grupper på kryds og tværs i forhold til de opgaver vi løser. Hospitalsapoteket Region Midtjylland (HRM) er Danmarks andetstørste hospitalsapotek med ca 470 medarbejdere med forskellige fagligheder. Vi rådgiver om, leverer og producerer lægemidler til alle regionens hospitaler. Som ansat på Hospitalsapoteket er du en del af en stor sammenbragt familie, der bor på forskellige matrikler, og som løbende får nye medlemmer og opgaver. Det udfordrer samarbejdet. Strategien er vores fælles værktøj til at styrke samarbejdet på tværs af funktioner og områder, fordi vi tror på, at det både vil gøre det sjovere for os alle sammen at gå på arbejde og give nogle bedre resultater for patienterne. For at vi også for fremtiden som samlet Hospitalsapotek kan hjælpe patienterne, så er vi nødt til at bevare vores plads som samarbejdspartner i sundhedsvæsenet. Det kræver, at vi udvikler os i takt med resten af sundhedsvæsenet. Vision: Vi vil være den foretrukne lægemiddelspecialist Det betyder, at vores samarbejdspartnere tænker "Hospitalsapoteket Region Midtjylland!", så snart det gælder lægemidler. Og så betyder det, at de vælger os, fordi de foretrækker at samarbejde med os. Vi har 3 strategiske fokusområder: 1) TRÆD FREM - Vi blander os proaktivt, fordi vores kompetencer kan skabe værdi både internt i apoteket og eksternt ift. patienter og samarbejdspartnere. 2) FÆLLES LØSNINGER - Vi udvikler løsninger i dialog og samskabelse med patienter, samarbejdspartnere og kolleger, så vi sikrer rationelle arbejdsgange og synergi i brugen af ressourcer. 3) KVALITET MED MENING - Vi bruger vores faglighed, så vi sikrer, at kvaliteten er til gavn for patienten. Kvalitetsarbejde, der ikke giver mening, er ikke kvalitet.
 
Beliggenhed:
Klinisk Farmaci Horsens er beliggende på RHH (Regionhospitalet Horsens), i naturskønne omgivelser med udsigt over fjorden og ca. 2,5 km fra banegård med gode togforbindelser til København (3 timer).
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Nej
Ikke relevant
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Udvikling af metode til udvælgelse af patienter til medicingennemgang på hele hospitalet. Oprettelse og vedligehold af standardordinationspakker til afdelingerne. Fokus på IV behandling i patientens eget hjem. Oprettelse af IV hotline som hjælp ved udskrivelse med IV antibiotika. Samarbejde med hospitalets kvalitetsafdeling om at styrke medicinsikkerheden i overgange/tværsektorudfordringer. Dispensering af medicin til indlagte patienter på sengeafdelinger og ved udskrivelsen. Fokus på korrekt inhalationsteknik hos lungepatienter i samarbejde med lungesygeplejersker og -læger.
 
Udstationeringsmuligheder:
Vi forsøger at efterleve de studerendes ønsker. Udstationering på privat apotek kan både være lokalt, "hjemme" i København eller et tredje sted. Der vil også være rige muligheder for at besøge de forskellige funktioner internt på apotekets forskellige lokationer.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Læger, sygeplejersker, social- og sundhedspersonale på og udenfor hospitalet. Kvalitetsafdelingen på RHH. Samarbejdspartnere fra vores klyngekommuner.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
- I samarbejde med Regionshospitalet Horsens har vi fokus på at udvikle og sikre fagligt gode og sammenhængende patientforløb, hvor de relevante tværprofessionelle ressourcer anvendes bedst muligt. Vi skubber hele tiden til grænsen for hvad apoteket kan hjælpe med for at bedre patientbehandlingen. - Vi ønsker at udvikle medicinanamnesen, så vanlig medicin klarlægges tidligt i patientforløbet. - Vi ønsker i større grad at have patientsamtaler når vi laver medicingennemgang og når vi udskriver patienterne. - Vi har fokus på et tættere samarbejde med hjemmeplejen og kommunalt ansatte farmakonomer.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Arbejdstiden er typisk kl 8-15.30 mandag til tordag og kl 8-15 fredag, men mulighed for at flexe, dvs. er du i gang med en opgave uden for normal arbejdstid, aftaler du med vejlederen, hvornår du kan få tilsvarende fri. Frokost er inkl. i arbejdstiden. Hospitalsapotekets åbningstid er 8.00-15.00 mandag til fredag, dvs. du kan regne med at have fri i weekender og på helligdage med mindre, du ønsker at deltage på en vagt f.eks. i forbindelse med udstationering. Hjemme-arbejdsdage er kun efter aftale med vejleder. Der er IKKE særlige forhold på apoteket, der begrænser den studerendes mulighed for at holde ferie på bestemte tidspunkter.
 
Faciliteter til de studerende:
På apoteket får du adgang til PC med internetforbindelse og adgang til apotekets programmer. Hospitalsapoteket Region Midtjylland yder tilskud til bolig/flytning (18.000 kr. udbetalt med 3.000 kr/mdr). Beløbet er skattepligtigt. Hospitalsapoteket refunderer transportudgifter i alt højst 6.000 kr. under studieopholdet. Det er tog- og busbilletter og kørsel til hjemby og til evt. eksterne studiebesøg, der dækkes af Hospitalsapoteket. Kørsel i egen bil og udlæg i forbindelse hermed afregnes via Region Midtjyllands transport app.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
Udtalelse fra studerende, Thuy, 2021: Jeg har været yderst tilfreds med mit studieophold i Klinisk Farmaci på Horsens Sygehusapotek. Personalet tog fra start rigtig godt imod mig, og sørgede for at inddrage mig i deres daglige arbejdsgang, projekter samt sociale arrangementer udenfor apoteket. Vejleder havde lagt en klar og overskuelig plan for de første to uger af opholdet, hvor jeg fik en introduktion til de forskellige opgaver farmakonomerne og farmaceuterne varetager rundt på afdelingerne. Der var allerede fra start stor tillid til mig som studerende, og jeg fik indenfor de første par uger lov til at være hands-on med forskellige arbejdsopgaver og projekter der interesserede mig. Her kan blandt andet nævnes medicingennemgang, medicindispensering, medicinservice, blanding af COVID-19 vacciner, oprettelse af puljerum på Horsens Sygehus og prøvehandling på Akut afdelingen. Der er samtidig rig mulighed for at planlægge studiebesøg til andre enheder på Hospitalsapoteket Region Midtjylland eller andre afdelinger på regionshospitalet, hvor man kan få lov til at følge andre sundhedsprofessionelle i deres daglige arbejdsgang. Her kan blandt andet nævnes, at jeg var på besøg hos indkøb, cytostatikaproduktionen og operationsgangen. Det har været en positiv og lærerig oplevelse at være på Horsens Sygehusapotek, som især kan anbefales hvis du har en stor interesse indenfor Klinisk Farmaci og ønsker at udvikle dine kompetencer indenfor området. Du vil blive udfordret på dine evner til at tage initiativ og kontakt til patienter, samt dine evner til at indgå i tværfagligt samarbejde med bl.a. læger, sygeplejesker, farmakonomer og farmaceuter fra andre enheder på Hospitalsapoteket. Horsens Sygehusapotek kan varmt anbefales til medstuderende, der ønsker et studieophold i Jylland, hvor man virkelig får lov til at være selvstændig og hands-on med opgaver, samt indgå i tværfagligt samarbejde med andet sundhedsprofessionelt personale. Er du samtidig ikke bleg for at tage et par ekstra kilo på, så er du sikret at der næsten altid er hygge, kage/brød og kaffe i frokoststuen sammen med et personale der altid er i højt humør.
 
Andet:
Hvis du søger studieophold hos os forventer vi, at du brænder for klinisk farmaci, at du gerne vil prøve kræfter med dette på et hospital og du er nysgerrig på det tværprofessionelle samarbejde. Du vil som studerende have mulighed for at indgå i det daglige arbejde og diverse små opgaver og projekter, men omfanget er efter ønske og interesse. Dvs. du fx kan hjælpe til med at udføre medicinanamneser/medicingennemgange og gå medicinservice. Klinisk farmaci er i rivende udvikling både lokalt, regionalt og nationalt. Derfor kan viften af opgaver ændre sig. Du kan være med til at foreslå og afprøve nye muligheder. Apoteket er en røgfri arbejdsplads. For at ansøge om studieopholde hos os, skal du kunne opfylde de uniformsregler, der er på et sygehus i Danmark. Det indbefatter blandet skift til uniform med korte ærmer (over albue), som skal bæres, når vi er i klinikken. Derudover må der ikke bæres smykker på hænder, arme og negle skal være kortklippede og rene, samt uden neglelak.

2023-08-22
   
Tilbage til oversigten ->