Uddannelsesapoteker forår 2024

Viborg Svane Apotek

Adresse: Ll. Sct. Pederstræde 10
Postnr: 8800
By: Viborg
Region: Midtjylland
Telefon: 86 62 32 47
   
Apoteker: Rami Zeidan
Vejleder: Ulla Jørgensen
Stedfortræder for vejleder: Melanie Bliksted
Personale i alt: 28
Apotekerkreds: Ringkøbing - Viborg kreds
Hjemmeside: www.viborg.apotekeren.dk
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Viborg Svane Apotek blev oprettet i 1573 er dermed Danmarks ældste fungerende apotek. Apoteket består af 3 enheder. Hovedapoteket, som vil være den studerendes primære arbejdsplads, og filialerne Viborg Rådhus Apotek og Overlund Apotek. Begge filialer ligger i Viborg. Alle enheder er moderne indrettet med robot, stort lyst selvvalg og har fokus på den gode kundeoplevelse, både fagligt og menneskeligt. Apoteket lever efter værdierne: Åbenhed, respekt, udvikling, humør og teamånd. Værdierne giver sig til udtryk som et apotek hvor de ansatte har det godt sammen, og hvor fagligheden i kundeekspeditionen er i top. Sammenholdet i personalegruppen vægtes højt, og der er jævnligt personaleudflugter og lign. Apoteket har en lang tradition som uddannelsesapotek for farmakonomelever - og alle medarbejdere er derfor vant til at lære fra sig i hverdagen. Hovedapoteket er Viborgs vagtapotek
 
Beliggenhed:
Viborg er en stationsby beliggende i Jyllands smørhul med kort afstand til større byer og gode bus- og togforbindelser. Viborg har et stort og varieret butiks- og caféliv samt store muligheder for naturoplevelser i omegnen. Hovedapoteket ligger i centrum, få meter fra gågaden og kun 500 m. fra stationen.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Medicingennemgang Apoteket har i 2017 afsluttet et projekt om medicingennemgang på et af kommunens plejecentre. I slutningen af 2018 og starten af 2019 har apoteket leveret medicingennemgange til et dag- og døgntilbud for udviklingshæmmede og ADHD.
 
Udstationeringsmuligheder:
Flere af de tidligere studerende har været udstationeret på regionshospitalet i byen.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Apoteket samarbejder med byens rusmiddelcenter og med byens forsorgshjem. Apoteket har et godt samarbejde med byens praktiserende læger. Blandt andet gennem årlige lægemøder og et godt samarbejde om dosispakket medicin.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Den studerende deltager selv i udarbejdelse af arbejdsskemaet. Der er ingen krav om lørdagsarbejde. Der er mulighed for at arbejde både på hovedapotek og på filial. Apotekets åbningstider er: Mandag - torsdag: 9-17.30 Fredag: 9-18 Lørdag: 9-13 Som nævnt er hovedapoteket vagtapotek. Vagtåbningstiden er 8-21 i hverdage, 8-13 og Hverdage: 8-21 Lørdag: 8-13 og 18-21 Søn- og helligdage: 10-15 Normal mødetid er kl. 8.30 i hverdagene og man har normalt fri kl. 16, 17 eller 17.30. De studerende forventes ikke at deltage i vagten.
 
Faciliteter til de studerende:
På apoteket findes trådløst netværk med internetadgang og adgang til printere og scanner. Apoteket har et aflukket undervisningsrum, hvor der er mulighed for at arbejde uforstyrret. Rummet benyttes af studerende og farmakonomelever.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
"Jeg havde et rigtigt godt ophold på Viborg Svane Apotek. Apoteket ligger i midten af Viborg og har to filialer, begge inden for 15 minutters rækkevidde på cykel fra hovedapoteket. Personalet er både imødekommende og hjælpsomme, og der er i det hele taget en god stemning derhenne. Apoteket har en personaleforening, som er gode til at få etableret arrangementer. Denne del var sparsom mens jeg var til stede grundet coronasituationen, men det lod til at være godt på vej tilbage til normen. Jeg havde udstationering på hospitalsapoteket på Regionshospital Viborg, som er blot 5 minutter væk på gåben. Alt i alt var apoteksopholdet i Viborg en god oplevelse, og jeg kan stærkt anbefale det." - Ole, foråret 2021 "Jeg kan kun anbefale andre farmaceutstuderende at søge studieophold på Viborg Svane Apotek. Fra første dag føler man sig som en del af personalegruppen, som desuden arrangerer mange aktiviteter og ture sammen udenfor arbejdstiden. Dette kan man deltage i, hvis man har lyst og mod på det. I hverdagen er der mulighed for en masse erfaring i skranken, men også indblik i de mange andre opgaver, der udføres for at drive et apotek. Jeg har blandt andet erfaret mig med forsendelse af medicin til byens borgere og plejehjem, dosispakket medicin samt deltaget i lærerige kurser om forskellige frihandelsvarer. Man er selv med til at bestemme hvordan studieopholdet skal forløbe, og har man specifikke ønsker til hvad man gerne vil nå, forsøges det så vidt muligt at imødekommes af vejleder. Apoteket har til tider et stort kundeflow både på hovedapoteket og på filialerne, dog er der altid mulighed for at stille spørgsmål til fagudlærte, der svarer med et smil. Har man lyst og mod på at hive teltpælene op fra den Københavnske storby for en stund, er det klart det hele værd at søge til Viborg, der udover apoteket også byder på små hyggelige gader, smuk natur og et rigt kulturliv. " - Julie, studerende foråret 2020.
 
Andet:

2023-08-10
   
Tilbage til oversigten ->