Uddannelsesapoteker forår 2024

Nexø Apotek

Adresse: Strandgade 7
Postnr: 3730
By: Nexø
Region: Hovedstaden
Telefon: 56 49 20 19
   
Apoteker: Gert Møller-Jensen
Vejleder: Helle Ahlmann Madsen
Stedfortræder for vejleder: Gert Møller-Jensen
Personale i alt: 20
Apotekerkreds: Københavns Apoteker Forening
Hjemmeside: https://www.apoteket.dk/apoteker/nexoe-apotek
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Nexø Apotek er et større provinsapotek med blandt andet apoteksudsalg i Åkirkeby, filial i Allinge og håndkøbsudsalg på Christinas Ø, Danmarks østligste Ø. På denne måde dækker vi 2/3 af Bornholm med medicin. Derudover levere vi medicin over hele øen til private borgere, til botilbud samt plejehjem, til Åkirkeby Dyreklinik og til nogle af Bornholms svineproducenter og mælkeproducenter. Beliggenheden på Bornholms østkyst præger det daglige arbejde en del. Om sommeren er her mange turister og vi rådgiver derfor i sommersæsonen både på dansk, tysk og engelsk. Vores filial i Allinge ligger midt i Allinge by, hvilket gør at vi ligger midt i Folkemødet med Danmarks Apotekerforenings Apotelt lige uden for døren. Vi anbefaler altid vores studerende at være på vores filial under Folkemødet da der er en helt speciel stemning i Allinge under folkemødet. Vi har et godt samarbejde med alle øens lægehuse og især med vores lokale læger i Nexø, Svaneke og Allinge. Det gode samarbejde betyder blandt andet at det ikke er svært at få patienter til medicingennemgang. Vi er en arbejdsplads, der prioriterer medarbejderudvikling og har derfor hver uge obligatoriske morgenmøder af en times varighed hvor emnerne veksler imellem faglige og butiksrelevante ting. Vi har ikke langt fra idé til handling hvad enten det drejer sig om en god ide til et fagligt projekt eller et socialt arrangement.
 
Beliggenhed:
Apoteket ligger i Nexø by, der er Bornholms andenstørste by hvorfra der ca. 30 km til Rønne, Bornholms største by. Fra Nexø kan man komme til Københavns Hovedbanegård på ca. 4 timer med færge og bus og koster fra 349 kr. og bookes www.kombardoexpressen.dk. Tager man bilen med til Bornholm koster en færgebillet fra 99 kr. og bookes på www.bornholmslinjen.dk. Er man mere til at flyve er der hyppige afgange med Bornholmerflyet (www.dat.dk) til Københavns Lufthavn. Det tager ca. 35 min at flyve fra Rønne til København og koster fra 289 kr. for en ungdoms-/studiebillet, man kan komme direkte med bus fra Nexø til Rønne lufthavn. Nexø by ligger 10 km fra Svaneke, som i 2013 blev kåret til Danmarks smukkeste købstad. Vi har 9 km til Dueodde strand - en af Europas bedste sandstrande. Sandet på Dueodde strand er indbydende og ultrafint - faktisk så fint, at det har været brugt til timeglas. Har man altid drømt om at lære at surfe, hvad enten det er windsurfing eller kitesurfing er der mulighed for dette på Balka strand kun 4,5 km fra Nexø Apotek. Har man altid drømt om at klatre i klipper eller lære det, er der mulighed for dette i Vang Granitbrud. På Bornholm findes der 3 golfbaner, hvoraf den tætteste ligger 12 km fra apoteket. Er man til løb, hvad enten det er alm. motionsløb, trail eller orienteringsløb, afholdes der en masse af disse på Bornholm hen over året. Blandt andet afholdes der Salolmon Hammer Trail, der er kendt som Danmarks hårdeste trail løb, mens Etape Bornholm er løbet hvor man i løbet af 5 dage i uge 30 løber et maraton.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
2023 Oprettelse og vedligeholdelse af ”postkort” med skriftlig information på udvalgte lægemidler til vores udsalgskunder, projekt opstartet af vores farmaceutstuderende 2023 2023 Undervisning af skoleklasser på mellemtrinet i projektet Skole-Medicin-Temadagen projekt igennem KU og Pharmakon. 2022 Stop Medicinspild projekt igennem Netværk for Udvikling af Apotekspraksis 2022 Forskningsprojekt med Medicinfunktionen og praktiserende læger på Bornholm vedr. implementering af de nye astmaretningslinjer. 2020 Triple Whammy – sikker brug af NSAID-projekt igennem Netværk for Udvikling af Apotekspraksis 2020 Udvikling af online undervisning til Bornholms regionskommune 2020 Efteruddannelse af medarbejder til at vaccinere
 
Udstationeringsmuligheder:
Der er mulighed for udstationering/studiebesøg på Bornholms Hospital, som er en del af Region Hovedstaden. Udstationering i et lægehus, på plejehjem eller på en dyreklinik. Vi er åbne for nye ideer og hjælper gerne til at de studerendes idéer kan lykkes.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Læger, plejehjem, dyrlæger, kommunens diabetessygeplejerske vedrørende diabetespatienter, Bornholms Hospital og Bornholms Sundheds- og Sygepleskole omkring undervisning af Social- og Sundhedsassistener (efteruddannelse)
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Udarbejde flere ”postkort” med skriftlig information på udvalgte lægemidler til vores forsendelseskunder. Optimere afholdelser af medicinsamtaler således at vi dækker vores filial og apoteksudsalg bedre. Se på ordinationsmønsteret i forhold til dosering af opioider blandt øens læger. Ernæringsdrikke via apoteket til terminale patienter. At opretholde kvalitetsniveauet i forhold til DDKM. Vi ønsker at arbejde hen imod at opstarte medicingennemgang på øens plejehjem i samarbejde med Bornholms Regionskommune. Arbejde med apotekets indretning i forhold til diskretionen.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Apoteket har åbent hverdag 9.00 - 17.30 og lørdage fra 9.00 – 13.00 Personalet møder kl. 8 én dag om ugen enten mandag eller tirsdag, hvor der afholdes morgenmøde. Det er samme morgenmøde der afholdes mandag og tirsdag for på denne måde har hele personalet mulighed for at deltage. Resten af ugen er mødetiden enten kl. 8.30 eller kl. 9. De studerende er selv med til at planlægge deres skema, dog skal der enten mandag eller tirsdag mødes kl. 8 så der kan deltages i morgenmødet og 1-2 dage om ugen skal der arbejdes til kl. 17. Planlægning af hjemmearbejdsdage, ferier, udstationering og studieophold planlægges i samarbejde med vejlederen for de farmaceutstuderende. Vi aftaler fra opholdets start hvordan I og vi bedst kan få det til at passe. I er altid meget velkomne til at ringe til os hvis I har spørgsmål der skal afklares inden I søger.
 
Faciliteter til de studerende:
På apoteket stilles en god arbejdsplads med pc og internetadgang til rådighed. Apoteket har vaskerum med vaskemaskine og tørretumbler i kælderen, som kan benyttes, hvis der er behov for det. Vi kan desværre ikke stille en bolig til rådighed men vi hjælper jer gerne med at finde en bolig tæt på apoteket til fornuftige priser. I Nexø findes ungdomsboliger som bl.a. formidles af https://bornholmsboligselskab.dk/ alternativt har vores tidligere studerende haft held med at bruge facebook og grupperne Lejligheder og boliger Bornholm og Tilflytter Bornholm. Prisen for værelser i området svinger fra omkring 2.000 til 3.000 kr. for små studenterlejligheder og der er sjældent lang venteliste. Desuden har vi personlige kontakter til private udlejere tæt på apoteket og vi har endnu ikke haft studerende som ikke har fundet en bolig inden de starter hos os.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
Selin 2023: Mit studieophold på Nexø Apotek har været en utrolig positiv oplevelse, og jeg kan varmt anbefale det! Apoteket har tilbudt en enorm fleksibilitet med hensyn til skemalægning og opgaveskrivning, hvilket har gjort det muligt at planlægge studiedage op til weekenden, hvis man ønskede at tage til København. Personalet på Nexø Apotek har været utrolig søde og imødekommende, og jeg har følt mig meget velkommen. De har fra starten taget sig tid til at besvare spørgsmål – både faglige, men også om ”livet på Bornholm”. På Nexø Apotek har man fornøjelsen af Helle som vejleder og Gert som apoteker – og det er noget man skal glæde sig til! Begge er meget erfarne og dygtige til at komme med forslag til projekter samt spændende opgaver. Som studerende har man på mange måder mulighed for at forme sit eget apoteksophold ud fra sine egne interesser. En fordel ved studieopholdet på Nexø Apotek er, at man ankommer i februar måned, hvor der er relativt stille på apoteket på grund af årstiden. Det betyder, at der er rigeligt med tid til at lære apoteket og personalet at kende, inden man skal ud og betjene kunder. Personligt synes jeg, at det var utrolig rart at få en rolig start, så man kunne nå at føle sig tryg inden man skulle stå i skranken. I løbet af foråret og sommeren bliver der mere travlt, og man får også mulighed for at arbejde i filialen i Allinge under folkemødet, hvilket også er en fantastisk oplevelse! Alt i alt har mit ophold været en utrolig givende oplevelse, og jeg kan kun anbefale det til andre studerende! Og så skal det nævnes, at Bornholm virkelig er fantastisk om sommeren – det er absolut et stort plus :)
 
Andet:
Vi ønsker, at I er initiativrige og positive samt deltagende i apotekets dagligdag - både fagligt og socialt. Det er næsten kun jer selv, der sætter grænserne for opholdet, vi vil meget gerne støtte jer så studieopholdet bliver positiv for begge parter. For os er det vigtigt at I bliver en aktiv del af apoteket, i den tid I er her.

2023-08-24
   
Tilbage til oversigten ->