Uddannelsesapoteker forår 2024

Sygehus Lillebælt - Vejle

Adresse: Beriderbakken 4
Postnr: 7100
By: Vejle
Region: Syddanmark
Telefon: 2272 2071
   
Apoteker: Anita Duedahl
Vejleder: Lilian Brøndgaard Nielsen
Stedfortræder for vejleder: Louise Smed Grønkjær
Personale i alt: 40
Apotekerkreds: - andet -
Hjemmeside: sygehuslillebaelt.dk/afdelinger/vejle-sygehus/apoteket
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
1
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Du bliver en del af et stort apotek med 54 ansatte, fordelt på afsnit i henholdsvis Kolding og Vejle. Vi leverer medicin og serviceydelser af højeste kvalitet til vores 3 sygehuse i Trekantområdet. Vi er en vigtig del af værdikæden, der skal give vores patienter den allerbedste behandling og arbejder bl.a. med medicingennemgang ved indlæggelsen, anamneser, medicindispensering under indlæggelse, patientsamtaler og medicindispensering ved udskrivelsen. I Vejle fremstiller vi ”klar til brug” lægemidler med et produktsortiment med fokus på kræft og er en vigtig sparringspartner for afdelingerne. I 2021 leverede vi således 23.000 kemoposer til kræftpatienterne på Vejle Sygehus. Kliniske lægemiddelforsøg er også en del opgaveporteføljen og her optræder vi som sparringspartner for vores forskellige forskningsgrupper. På Sygehus Lillebælt arbejder vi konstant på at gøre det bedre for vores patienter. Den Syddanske forbedringsmodel danner grundlag for forbedringsarbejdet, hvor involvering af medarbejdere, patienter og pårørende i forbedringstiltag sikre dét, der betyder mest for vores patienter og deres pårørende. Det er apotekets vision at skabe tryghed i medicineringen og derfor er dette stedet, hvor vi gerne vil gå forrest og gøre det bedre i dag end i går. Apoteket satser på/ eksperimenterer i den kliniske farmaci, således at vi er mest muligt i kontakt med de kliniske afdelinger. Vi ønsker at være synlige, aktive medspillere og sparingspartnere i forhold til håndtering af lægemidler samt i det kliniske arbejde. Vi ønsker en god dialog omkring hvad der er vigtig for dig og vores samarbejdspartnere
 
Beliggenhed:
Vejle Sygehus ligger i Vejle centrum – 15 minutters gang fra banegård og busstation. Der er desuden en lokalstation på sygehusets grund.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Medicingennemgang på akut modtageafsnit og onkologisk afdeling. Farmaceutisk bistand til kliniske lægemiddelforsøg. Medicinsamtaler under indlæggelse, ved udskrivelse og efter udskrivelse. Farmakologiundervisning af sygeplejersker og SSA'er. Medicinanamnese - medicinsamtaler med ambulante patienter og på akut afdelingen. Ved de ambulante lipid patienter arbejder vi med lipidhistorik og sekundær dyslipidæmi i forhold til medicin. Dispenseringsopgaver på afdelingerne under indlæggelse og ved udskrivelse. Undervisning på lægekonferencer (medicinsk, urologisk og onkologisk afdeling) Tavlemøde deltagelse på afdelingerne Deltagelse i faglige netværk på Sygehus Lillebælt (F.eks. AK behandling) Deltagelse i kvalitetsarbejde på afdelingerne.
 
Udstationeringsmuligheder:
Apoteket ser det som en vigtig opgave at bidrage til et sammenhængende sundhedsvæsen med fokus på samarbejde mellem sygehuse, kommuner og praksissektor. Der er således gode muligheder for at udstationeringen i 2023 kan foregå på en af sygehusets afdelinger eller hos andre samarbejdspartnere (f.eks. privat apotek, andre sygehusapoteker, psykiatrien, plejecenter, praksislæger og kommuner). Sygehuset har afdelinger indenfor: Anæstesi, medicin herunder kardiologi, endokrinologi, gastroenterologi, hæmatologi og lungemedicin, neurologi, onkologi, organkirurgi, ortopædkirurgi, øre-næse-hals sygdomme og øjensygdomme. Desuden samarbejdes der tæt med apotekets afsnit i Kolding. Det vil være oplagt med udstationering til Kolding sygehusapotek og/eller specialafdelingerne på Kolding Sygehus, som er et akutsygehus.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Sygeplejersker, læger, SSA'er, økonomer, kvalitetsmedarbejdere og medarbejdere indenfor sundheds IT
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Udvikling af klinisk farmaci forhold til - farmaceutens funktioner på afdelingen i forhold til hvad der giver mening for patienterne og vores samarbejdspartnere både før, under og efter indlæggelsen. - apotekets rolle i det sammenhængende patientforløb på tværs af sektorer samt direkte patient kontakt. - medicinanamneserne ønskes udbygget og implementering ønskes på flere kliniske afdelinger. - dispensering ved udskrivelse og information til primær sektoren. - kvalitetssikring af de kliniske farmaci ydelser. - kvalitetssikring af patienters overgang til/fra primær sektor. - Forbedring af efterlevelsen af Medicinrådets behandlingsvejledninger og lægemiddelrekommandationer og teste brug af MERIS - opstart af farmaceutiske ydelser som tillæg til produktion af kemoterapi. Generelt ønsker apoteket at deltage i Sygehus Lillebælts forbedringsarbejde samt at være en aktiv medspiller i patientforløbene i og udenfor afdelingerne.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Sygehusapotekets åbningstid er 8-15 alle hverdage. Arbejdstiden er 37 timer med mulighed for flextid. Tid til frokost er en del af arbejdstiden. Hjemmearbejdsdage og ferie aftales med vejleder.
 
Faciliteter til de studerende:
Vi kan hjælpe med at søge en lejebolig på sygehuset efter aftale. Indtil videre har boligen været udgiftsfri, men kontakt os gerne i forhold til dette. Lejeboligen er en rigtig god mulighed for socialt netværk med kolleger fra sygehuset. Det er også muligt at få adgang til sygehusets fitnesscenter med tilbud om både hold – og styrketræning. På apoteket er der arbejdsplads med computer og internetadgang til rådighed. Du får betalt transport i forbindelse med studiebesøg og Københavneruger. Har du kørekort, har du mulighed for at låne en bil til transport mellem Kolding og Vejle Sygehuse
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Ja
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
”Sygehusapoteket i Vejle er virkelig et godt sted for et studieophold. Arbejdsstemningen er altid positiv og medarbejderne er klar til at hjælpe hinanden. I klinisk farmaci får du mulighed for at observere og deltage i mange forskellige opgaver, som jeg synes er en af største fordele. Det er pga. de er ikke så mange ansatte indenfor klinisk farmaci og derfor har farmaceuterne hænderne i forskellige ting. Det eneste som jeg vil sige, er at du skal være klar til at arbejde lidt selvstændig og finde opgaver selv ud fra hvad du observere. Din vejleder (Lilian) er altid klar til at tage spørgsmål og sparre med dig. Du føler at du har god støtte ved din planlægning og opgaver. Hvis du har spørgsmål om sygehusapoteket, Vejle by eller noget andet må jeg gerne kontaktes på kristin.b.larusdottir@gmail.com.” Stud pharm. Forår 2022. ”Jeg har været rigtig glad for mit studieophold på Sygehus Lillebælt – Vejle i foråret 2020. Jeg er blevet fagligt udfordret med en masse spændende opgaver indenfor den kliniske farmaci og var bl.a. med til at starte et projekt op omkring medicinspild på sygehuset, et tværfagligt projekt mellem apoteket og afdelingerne på sygehuset. Kollegaerne er rigtig søde og dygtige til deres arbejde, og man bliver taget godt imod fra første dag! Derudover har min vejleder været meget engageret i at give mit et godt og lærerigt ophold. Hvis du overvejer at søge Sygehus Lillebælt – Vejle eller har andre spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig pr. mail på laurits.hay@gmail.com, Laurits, stud.pharm. i 2020”
 
Andet:
Sygehus Lillebælt er et velkonsolideret sygehus i en positiv udvikling. Vi har en ambitiøs vision om at være Patienternes Sygehus med Kolding Sygehus som Patienternes Akutsygehus, Vejle Sygehus som Patienternes Kræftsygehus og Rygcenter Syddanmark i Middelfart som Patienternes Rygsygehus. Vi er kendt for høj kvalitet, effektiv drift, en høj grad af patienttilfredshed og høj medarbejdertilfredshed Såfremt du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte Lilian Brøndgaard Nielsen. Email:lilian.brondgaard.nielsen@rsyd.dk eller telefon 7940 5266

2023-09-04
   
Tilbage til oversigten ->