Uddannelsesapoteker forår 2024

Region Nordjylland Sygehusapoteket Aalborg

Adresse: Porsvej 1
Postnr: 9000
By: Aalborg
Region: Nordjylland
Telefon: 97 66 58 00
   
Apoteker: Gitte Søndergaard Nielsen
Vejleder: Ane Johannesen
Stedfortræder for vejleder: Camilla Elgaard
Personale i alt: 190
Apotekerkreds: - andet -
Hjemmeside: www.sygehusapoteket.rn.dk
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Sygehusapoteket Region Nordjylland er et moderne sygehusapotek og varetager de fleste af de funktioner, der i dag finder sted på danske sygehusapoteker med hensyn til distribution, produktion og klinisk farmaci. Vores mission er at være med til at sikre en rationel forsyning af lægemidler i Region Nordjylland, være med til at udvikle, producere og færdigtilberede sygehusspecifikke lægemidler samt udvikle og implementere klinisk farmaci på sygehusene i regionen. De farmaceutstuderende får base i Lægemiddelinformationen, som er en stabsfunktion. Lægemiddelinformationen arbejder bl.a. med styring af lægemiddelforbrug i regionen, restordrehåndtering, udbud af lægemidler og svarer på lægemiddelrelaterede spørgsmål fra personale på sygehusene. Vi har en bred kontaktflade og sparrer på daglig basis med farmaceuter og farmakonomer i Klinisk Farmaci og Produktionen.
 
Beliggenhed:
Sygehusapoteket ligger i den sydlige udkant af Aalborg ca. 3 km fra Aalborg centrum og sygehusene i Aalborg. Apoteket har lokaler ved Aalborg Universitetshospital til farmakonomer og farmaceuter, der har deres primære arbejdsgang i Medicinerhuset og på Sygehus Syd.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Nej
Sygehusapotekerne hører ikke under Den Danske Kvalitetsmodel
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Medicinsk tryghed hele vejen hjem - et tværsektorielt projekt. IV hjemmebehandling i kommunalt regi - et tværsektorielt projekt. Implementering af medicinboks til udlevering af vederlagsfri medicin tæt på patienten. Gennemgang af indlagte patienters medicin på udvalgte sygehusafsnit i regionen. Diverse tiltag for at sætte fokus på rationel lægemiddelbehandling inden for blandt andet smertebehandling, protonpumpehæmmere og antibiotikabehandling. Udarbejdelse af vejledninger i antibiotikablandinger i lukkede og koblede systemer, som ikke kun tager udgangspunkt i det kemiske og mikrobiologiske, men i høj grad også det arbejdsmiljømæssige. Patientsikkerhedsarbejde i form af sagsbehandling af utilsigtede hændelser. Deltagelse i nationale projekter bl.a. i forhold til ensretning af brug af magistrelle lægemidler.
 
Udstationeringsmuligheder:
Aalborg Universitetshospital er bredt repræsenteret inden for de lægelige specialer med blandt andet lungemedicin, gastroenterologi, endokrinologi, kardiologi, nyremedicin, hæmatologi, neurologi, anæstesi og ortopædkirurgi. Det vil derfor være oplagt, at udstationeringen kan foregå på en af regionens sygehusafdelinger alt efter de studerendes ønsker og interesser. Det er også muligt at udstationeringen kan foregå i en af sygehusapotekets øvrige afdelinger hos praktiserende læger eller på apoteker i lokalområdet.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Samtlige sygehuse i Region Nordjylland beliggende i Aalborg, Thisted, Frederikshavn, Hjørring, Farsø og Hobro. Samarbejdsgrupperne er læger, sygeplejersker, kliniske farmakologer, sundhedsøkonomer, kvalitetsmedarbejdere og andet sundhedsfagligt personale repræsenteret på sygehusene.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Optimering af kommunikationen mellem sygehusapoteket og klinikken. Yderligere udvikling af klinisk farmaci. Deltagelse i nationale samarbejdsgrupper mellem sygehusapotekerne.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Arbejdstiden er mandag til fredag 8-15.30 med mulighed for at arbejde hjemme i et vist omfang. Der er ingen begrænsninger ift. at afholde ferie på bestemte tidspunkter.
 
Faciliteter til de studerende:
De studerende vil få stillet arbejdsplads og PC til rådighed. Der ydes tilskud til bolig. 18.000 kr. som udbetales á 3.000 kr. månedsvis bagud i 6 måneder. Beløbet er skattepligtigt. Udgifter til transport til- og fra København med offentlig transport ifm. obligatorisk undervisning (Kbh.-uge), studiebesøg og udstationering afregnes efter kvittering. Maks. 6.000 kr.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
Min dagligdag i afdelingen har drejet sig om informationsarbejdet med bl.a. besvarelse af lægemiddelrelaterede spørgsmål, informationssøgning, deltagelse i møder, udarbejdelse af nyhedsbrev. Der er under studieopholdet afsat tid til besøg, og der er rig mulighed for at få aftaler i stand både internt på sygehusapotekets afdelinger, fx Serviceproduktionen, Cytostatikaproduktionen, Kvalitetsafdelingen, Logistik, Administrationen, og eksternt, fx sygehusets afdelinger og forskningsenheder, praktiserende læger. Du vil møde en afdeling, hvor alle tager lige så godt i mod dig, som var du en ny kollega, og hvor du får inputs og tilbud om at deltage i arbejdet fra flere kanter. Det er fuldstændigt dit eget initiativ, der sætter grænsen for i hvilket omfang, du bliver involveret. Rammerne er brede, og der er frihed til at gå i gang med det, du finder interessant
 
Andet:
Har du spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte Ane Johannesen, tlf. 21 46 92 59, mail: a.johannesen@rn.dk

2023-08-24
   
Tilbage til oversigten ->