Uddannelsesapoteker forår 2024

København Øresunds Apotek

Adresse: Østerbrogade 151
Postnr: 2100
By: København Ø
Region: Hovedstaden
Telefon: 39180205
   
Apoteker: Tue Askaa
Vejleder: Stine Westergaard
Stedfortræder for vejleder: Lise Nielsen
Personale i alt: 5/25
Apotekerkreds: Københavns Apoteker Forening
Hjemmeside:
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
1
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
København Øresunds Apotek er et travlt by-apotek, med mange forskellige typer kunder repræsenteret i skranken. Apoteket servicerer ligeledes områdets plejehjem og ældreboliger. Vi arbejder altid med at gentænke apotekets sammenhæng og måden apoteket skal fungere i lokalsamfundet. Målsætningen er at yde omsorg for kunderne på kundernes præmisser. Det vil sige at alle aktiviteter på apoteket skal tage udgangspunkt i apotekets kunder og den virkelighed de befinder sig i. Apotekets særlige styrke er et ungt team, som i dagligdagen har et humorfyldt samvær, med respekt for den enkelte. Foruden Øresunds Apotek består koncernen af Østerbro Apotek, Apoteket Trianglen og filialen Waterfront Apotek Hellerup. Der vil være mulighed for at være på alle enheder som studerende.
 
Beliggenhed:
Apoteket ligger på Østerbrogade kun få min. gang fra Svanemøllen Station, som også er holdeplads for mange buslinjer.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
Apoteket er senest akkrediteret i nov. 2020.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Samarbejde med den lokale hjemmepleje og farmaceut i kommunen. Vi har endvidere stort fokus på medicin- og compliancesamtaler, samt undervisning i kommunalt bostedstilbud. Vi tilbyder vaccination og forskellige sundhedsydelser. Flere gange om året afholdes kundeaftener med fokus på relevante temaer såsom allergi, barn-mor og hudproblemer.
 
Udstationeringsmuligheder:
Apoteket tilbyder en række kontakter med mulighed for udstationering.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Vi samarbejder med områdets lokale sundhedsinstitutioner. I forbindelse med dosisdispensering har der været afholdt møder med hjemmeplejen og områdets læger og plejehjem.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Fokus på faglig rådgivning/farmaceutisk omsorg i skranken og fortsat arbejde med kvalitetsstyring. apoteket arbejder med sundhedsydelser og medicin- og compliancesamtaler. Apoteket arbejder med vaccinationer gennem Apovac.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Efter aftale med de studerende planlægges et arbejdsskema. Vi ligger stor vægt på gensidig fleksibilitet, der er tilpasset både de studerende og apoteket. Det er muligt fx at have en ugentlig fridag og fire lange arbejdsdage. Vi vil dog stille krav om selvstændigt initiativ fra de studerendes side. Vi vil støtte og hjælpe de studerende, så meget som muligt, men det er i høj grad op til de studerende, hvilket udbytte de får af praktikopholdet. Ferie planlægges i vides mulige omfang efter de studerendes ønsker.
 
Faciliteter til de studerende:
På apoteket findes et studierum som deles med apotekets farmakonomstuderende.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
Jeg har været utrolig glad for min tid på Øresund og Østerbro Apotek! Fra første dag følte jeg mig velkommen, og hele personalegruppen tog imod mig med store smil og åbne arme. Apoteket emmer af stor faglighed, og alle står klar og tager sig tid til at hjælpe, forklare og undervise i løbet af dagen, når man har brug for det. Apoteket bakker altid op om gode ideer, så ved at være nysgerrig og tage initiativ kan man forvente at blive mødt af engagerede kollegaer, der alle vil hjælpe med at få dine ideer realiseret. Man kan virkelig mærke, at det her er et apotek, der lægger stor værdi i at uddanne nye farmaceuter, og jeg kan ikke forestillet mig at have været et bedre sted! Studerende 2022.
 
Andet:
Vi sætter stor pris på studerende med initiativ og engagement.

2023-08-21
   
Tilbage til oversigten ->