Uddannelsesapoteker forår 2024

Region Hovedstadens Apotek

Adresse: Marielundvej 25
Postnr: 2730
By: Herlev
Region: Hovedstaden
Telefon: 44 57 77 00 (Apotekets Infomation: 38635700)
   
Apoteker: Rikke Løvig Simonsen
Vejleder: Lene Colberg, Klinisk Farmaceutisk Service.
Stedfortræder for vejleder: Vi er ialt 8 vejledere
Personale i alt: 750
Apotekerkreds: - andet -
Hjemmeside: www.apoteket-regionh.dk
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Region Hovedstadens Apotek er landets største sygehusapotek. Apoteket varetager den samlede lægemiddelforsyning til hospitalerne i regionen, regionens psykiatriske institutioner og det færøske samt grønlandske sundhedsvæsen. Region Hovedstadens Apotek refererer til koncerndirektionen i Region Hovedstaden og er én af regionens tværgående virksomheder. Vi samarbejder med Amgros, som løser opgaver på lægemiddelområdet for de 5 danske regioner og landets 8 sygehusapoteker.​ Apoteket har over 700 ansatte fordelt på mange forskellige faggrupper: Farmakonomer, laboranter, farmaceuter og andre akademikere, hospitalsmedhjælpere, portører og teknikere.​
 
Beliggenhed:
Apotekets hovedadresse er Marielundvej 25 i Herlev, hvor cirka halvdelen af apotekets medarbejdere arbejder. På Marielundvej ligger apotekets Ledelse og Administration, Logistikafdeling samt størstedelen af Produktions- og Kvalitetsafdelingen Herudover har apoteket enheder af forskellig størrelse på alle regionens hospitaler. Studerende får base 2 og 2 på hhv Hillerød Hospital i Klinisk Farmaci, Rigshospitalet i Klinisk Farmaci, Amager-Hvidovre i klinisk farmaci og 2 studerende på Bispebjerg- Frederiksberg Hospital i Apotekets Information .
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Nej
Hospitaler og sygehusapoteker er ikke omfattet af akkreditering.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
De daglige opgaver varierer fra enhed til enhed, men vil som oftest indebære oplæring i medicinservice (bl.a. bestilling af medicin og udløbskontrol), som er en af sygehusapotekets kerneopgaver. Her gives en række eksempler på, hvad farmaceutstuderende tidligere har arbejdet projektorienteret med under deres ophold på sygehusapotek: - Sagsbehandling af spørgsmål fra læger og sygeplejersker i Apotekets Information - Ordinationsgennemgange - Udarbejdelse af IV-vejledninger - Farmaceut på akut modtagelsesafdeling - Antibiotikafarmaceut - Observationsstudie af medicinhåndtering på hospitalsafdeling - Medicin på et hospital i Vietnam, Grønland, England, USA eller Island
 
Udstationeringsmuligheder:
For at opnå JUS, skal den studerende være 4 uger på primærapotek. Herudover kan der arrangeres udstationering på en hospitalsafdeling eller andet efter den studerendes ønske.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Lyngby Svane apotek, Amagerbro Apotek, Skovlunde Apotek, Herlev Apotek, Dalgas Boulevard, Nørrebro Apotek, Steno Apotek og Valby Apotek. Herudover har vi mange kontakter på hospitalernes afdelinger samt kontakter til sundhedsprofessionelle - bla. farmaceuter ansat i kommunalt regi.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Inden for området Klinisk Farmaceutisk Service er nogle af de aktuelle fokusområder: - Medicingennemgang på kliniske afdelinger - Projekter med fokus på patientsikkerhed - Samarbejde mellem Apotekets Information og Klinisk Farmakologisk Afdeling på Bispebjerg Hospital - Antibiotikafarmaceuter - Farmaceuter i psykiatrien - One stop dispensering - Medicinmangement - dispensering og administration - Udskrivelsessamtaler
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Daglig arbejdstid (alle hverdage): 8.00-15.24. Det forventes at den studerende som udgangspunkt er til stede i apotekets åbningstid. Muligheden for at arbejde hjemme er begrænset, og aftales lokalt med vejlederen. Det er som udgangspunkt ikke muligt at holde fri i de to første uger af studieopholdet, da introduktion er tilrettelagt her.
 
Faciliteter til de studerende:
En rig og varieret farmaceutisk arbejdsplads med plads til egne interesser og ønsker. Adgang til intra- og internet, herunder en lang række elektroniske databaser: IPA, Micromedex m.fl.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
Trine og Ammon siger: Hvis man gerne vil ud på hospitalets afdelinger, kan man tage til Region Hovedstadens Apotek, der er langt fremme med at komme ud på hospitalets afdelinger og være en del af hospitalet. Her er der bl.a. farmaceuter i akutafdelingen, Kirurgisk og ortopæd kirurgisk afdeling, og gode muligheder for at komme med. Farmakonomerne er også meget ude i huset, hvor de dispenserer og administrerer medicin til patienterne, samt går medicinservice på næsten hele hospitalet. Her er skønne kollegaer og massere af muligheder for fede projekter. Christina siger: Det har været en kæmpe oplevelse at være i praktik på et sygehusapotek. Det at få lov til at se, hvad en farmaceut beskæftiger sig med i det daglige, har virkelig været lærerigt og givende. I forbindelse med vores praktik har vi være ude og følge farmaceuter mange steder bl.a. i hjemmeplejen, på plejehjem, på hospitalsafdelinger, i medicininfo, i produktion og i logistik. Derudover har vi været ude og undervise SOSU’er på Herlev hospital og haft et tæt samarbejde med læger samt andre sundhedsprofessionelle. Læringskurven har være stejl under hele praktikken og kollegaerne har været så venlige og enormt dygtige. De har formået at få en til at føle sig som en del af afdelingen, og har med glæde villet hjælpe samt dele deres viden og erfaring med en. Jeg er så glad for, at jeg valgte et praktikophold på sygehusapotek. Jeg vil anbefale det til alle studerende, da det simpelthen er en fantastisk læringsproces og en spændende oplevelse på så mange måder. En oplevelse jeg ikke ville være foruden på min uddannelse.
 
Andet:
Region Hovedstadens Apotek har ikke skranke- og recepturarbejde som på et privatapotek, men til gengæld en masse andre spændende arbejdsopgaver. Vores forventninger til farmaceutstuderende på Region Hovedstadens Apotek er, at I er i stand til at arbejde selvstændigt og engageret. Målet er, at I hen imod slutningen af opholdet er godt orienterede om arbejdet på et sygehusapotek og i særdeleshed indenfor området klinisk farmaceutisk service og samspillet med det øvrige kliniske personale på hospitalet og i primærsektoren. Apoteket er en røgfri arbejdsplads. På sygehusapoteket skal du opfylde de uniformsregler, der er på et sygehus i Danmark. De indbefatter blandt andet skift til uniform med korte ærmer (over albue) som skal bæres i alle situationer, hvor der er direkte eller indirekte patientkontakt. Derudover må der ikke bæres smykker på hænder/arme og negle skal være klippede og rene (uden neglelak). Det er obligatorisk, at studerende i de første uger på sygehusapoteket deltager i fælles introduktionsforløb. Når/hvis du har fået tildelt et studieophold på Region Hovedstadens Apotek - sender du en ansøgning om ønske til lokation, og på baggrund af denne tildeler Region Hovedstadens Apotek pladserne på de enkelte hospitaler.

2023-08-17
   
Tilbage til oversigten ->