Uddannelsesapoteker forår 2024

Skive Løve Apotek

Adresse: Posthustorvet 1A
Postnr: 7800
By: Skive
Region: Midtjylland
Telefon: 97524166
   
Apoteker: Lars Mou Andersen
Vejleder: Hanin Ramadan
Stedfortræder for vejleder: Parwar Dujwar
Personale i alt: 29
Apotekerkreds: - andet -
Hjemmeside: https://skiveloeveapotek.a-apoteket.dk/
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Skive Løve Apotek består af fire enheder - hovedapotek og filialerne Skive Løve Apotek City Vest, Sct. Mathias Apotek i Viborg samt Nyholm Apotek i Holstebro Bilka. Skive Løve Apotek er et aktivt og velfungerende apotek, hvor den enkelte kunde samt den faglige ekspertise er i centrum. Apotekets styrke er bl.a. en moderne indretning og et varmt,serviceminded og engageret personale. Vi har således mange faste og glade kunder, både på hovedapoteket og filialerne. Apoteket ekspederer medicinen når kunden kommer i skranken. Farmaceutstuderende vil således hurtigt få kendskab til receptekspedition og rådgivning af kunderne. Skive Løve Apotek arbejder efter Den Danske Kvalitetsmodel. Kvalitetsarbejdet bidrager til at sikre arbejdsgangene og dermed øget patientsikkerhed. Skive Løve Apotek ligger vægt på, at de studerende får et godt og lærerigt studieophold, hvor det er deres egne interesser der er afgørende for, hvordan studieopholdet udvikler sig. De studerende har stor indflydelse på, hvordan vejlederfunktionen skal fungere, og det er derfor op til de studerende selv, at få det størst mulige udbytte af studieopholdet. Skive Løve Apotek giver de rammer der skal til med et hjælpsomt personale. Apoteket er meget fleksibelt mht. fordeling af arbejdstiden. Der er således intet krav om lørdagsarbejde, og der er mulighed for at arbejde med de særlige opgaver når den studerende har brug for det. Personalet på apoteket er relativt ungt og der er en humoristisk omgangstone. Farmaceutstuderende vil således indgå naturligt i apotekets sociale arrangementer.
 
Beliggenhed:
Skive Løve Apoteks hovedapotek på et hyggeligt torv ved byens gågade. Filialen City Vest er beliggende på et aktivt butikstorv i vestbyen. Sct. Matihias Apotek ligger centralt i byens center (Sct. Mathias Center - Viborg ) med 2-3 min gang til togstationen. Nyholm Apotek er en filal i Bilka i Holstebro. Alle enheder har en tidssvarende indretning i flotte nye lyse lokaler. Skive er en dejlig nyrenoveret by med omtrent 24.000 indbyggere. Byen byder på kultur og natur. Der er mange butikker, et par cafeer og god mulighed for at dyrke sport. Byen har biograf, badeland og bowlingcenter. Der er et rigt natteliv, eget bryggeri (Hancock), samt Skive Festival. Skive er en havneby beliggende ved Limfjorden og Karup Å. Naturen er utrolig flot og varieret og giver mulighed for en aktiv fritid. Fra apoteket er der kun 5 minutters gang til Skive banegård, hvorfra der hver time er afgang mod København.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
Vi er akkrediteret efter Den danske Kvalitets Model (DDKM)(Januar 2020). Vi bruger DDKM som et ledelsesværktøj og alle medarbejdere kender og bruger DDKM som en naturlig del af hverdagen.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Ny apoteker tiltrådt (2014) Åbning af filial City Vest (2015) Flytning af hovedapotek (2016) Åbning af filial Sct. Mathias (2018) Åbning af filial Nyholm (2020) Kommunalsamarbejde (2021) projekt - Medicinsikre Bo-tilbud. Samarbejde med kommunen omkring optimering af patientsikkerheden.
 
Udstationeringsmuligheder:
Viborg Sygehusapotek Lægepraksis Plejehjem Fertilitetsklinikken i Skive. ( DK's bedste fertilitetsklinik) Der er mulighed for udstationering på privatapotek i byen Trondheim (Norge). Apoteket finanserer udstationeringen.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Møder med samarbejdsparter: med læger, lægesekretærer, hjemmepleje, tandlæger og dyrlæger. For bedre samarbejde og forståelse modtager vi også gerne samarbejdsparterne på apoteket, så de kender apoteket og dets arbejdsgange. Samarbejde med sygehusets og fertilitetsklinikken Kommunikerer delvist med hjemmeplejen via elektroniske korrospondancemeddelelser. Samarbejde med sundhedsplejen med årligt møde.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Fokus på medicinsamtaler, herunder også medicinsamtaler med arabisktalende kunder. Deltager aktivt i netværksgruppe for farmaceuter. Der planlægges et større medicingennemgangsprojekt i løbet af 2024, hvor målet er at øge patientsikkerheden. Medicinsikre Bo-tilbud - optimering af patientsikkerheden på bo- enheder.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Mulighed for individuelt tilpasset skema. For at blive godt integreret på arbejdspladsen, forventer vi at de studerende er på apoteket i deres studieophold. Der er mulighed for hjemmearbejdsdage, hvis dette ønskes, når det passer i apotekets skema. Der forventes ikke arbejde om lørdagen. Alt studiearbejdet foregår på hovedapoteket (Posthustorvet)
 
Faciliteter til de studerende:
Der vil blive stillet arbejdsplads og PC til rådlighed på apoteket. Apoteket hjælper med finansiering af bolig i byen. Der tilbydes værelse i KIS-huset, som er et bofællesskab med ca. 13 personer. Huset ligger centralt i Skive, ca. 3 minutter fra apoteket. Her har man sit eget møbleret værelse og badeværelse. Huset har fælleskøkken og fælles opholdsstuer. Huset byder på mange aktiviteter, fx bordtennis, bordfodbold og billard. Derudover gør huset meget ud af fællesaktiviter, som er alt fra ugentlig badminton til ølsmagning og bowling. Læs mere her: https://skive.dk/borger/bygge-bo-og-flytte/ny-paa-egnen-eller-interesseret-i-at-flytte-til/erhvervsliv-karriere-og-ivaerksaetteri/kis-huset/
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Ja
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
2022 Under studieopholdet på Skive Løve Apotek, oplevede vi (Rikke og Katrine) en virkelig positiv atmosfære. Vi blev taget godt imod af alle, og fik en grundig introduktion. Vi blev inddraget i mange forskellige opgaver, og blev en naturlig del af personalet. Der var mulighed for at prøve at arbejde på alle filialerne, hvilket gav et godt indblik i forskellighederne på apotekerne. Apoteket udviste fleksibilitet i forhold til at vi kunne planlægge opholdet efter egne ønsker. F.eks. var det ikke noget problem at planlægge en forlænget weekend i København. Derudover fik vi muligheden for at komme til Færøerne på vores udveksling, hvilket var en stor oplevelse! Vi havde en god tid i Skive og vi kan kraftigt anbefale at deltage i Skive Festival Opholdet på Skive Løve apotek har været positivt og ikke mindst lærerigt, hvilket også skyldes søde kollegaer og godt arbejdsmiljø. Rikke & Kathrine (KU) 2023 Vi var på studieophold på Skive Løve Apotek i 2023, hvor vi blev mødt af det sødeste og rareste personale. Alle var interesserede i at lære os at kende, og vi kunne på den måde ikke undgå at føle os velkommen på stedet i hele praktikperioden. Udover det faglige aspekt på apoteket var personalet også klar på at snakke om alt fra reality tv til hotte sportsnews og kærlighedsliv. Det var et særdeles behageligt sted at komme. Igennem vores praktikperiode, boede vi i et mindre bofællesskab i KIS-huset, som blot lå 5 minutters gågang fra Skive Løve apotek. Her boede der også andre unge mennesker, som vi kunne lave en masse aktiviteter med, når vi ikke var på apotek. Det endte op i et godt bofællesskabet og gode venner. I forbindelse med vores udstationering fik vi mulighed for at komme til verdens nordligste apotek på Svalbard, hvilket var en helt fantastisk oplevelse. Gennem apoteket fik vi også mulighed for at arbejde frivilligt i apotekets apoteketsbod på Skive Festival derefter deltage i selve Festival. Det er et arrangement, vi kan varmt anbefales at deltage i. Som praktikant på Skive Løve apotek, havde vi også mulighed for at stå i skranke på deres filialer, hvilket gav os en indsigt i, hvor forskellige salg og kundetyper kan være på de forskellige apoteker. På apotekerne blev vi også mødt små og spændende opgaver, som havde relevans for vores faglige viden. Vi vil begge i Aller højeste grad anbefale Skive Løve apotek, da det ikke bare var et spændende og lærerigt praktikophold for os, men også et praktikophold på en god arbejdsplads, gode kollegaer og gode venner. - Auguste og Mette (KU)
 
Andet:

2023-08-29
   
Tilbage til oversigten ->