Uddannelsesapoteker forår 2024

Odense Albani Apotek

Adresse: Albanigade 54F
Postnr: 5000
By: Odense C
Region: Syddanmark
Telefon: 66120863 (4)
   
Apoteker: Kirsten Lindholm
Vejleder: Shahwalli Haqjoo
Stedfortræder for vejleder: Kirsten Lindholm
Personale i alt: 15
Apotekerkreds: Fyns kreds
Hjemmeside: odensealbaniapotek.a-apoteket.dk
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Albani apoteket består af hovedapoteket og 2 filialer, Næsby Apotek og Folkebo Apotek. Disse enheder forsyner primært beboerne i Odenses indre, sydøstlige og nordlige område. Albani Apotek har haft robot i ca. 6 år. Farmaceuter og farmakonomer har et godt og udviklende fagligt samarbejde, hvor alle uanset plads i hierakiet, søger hinandens hjælp og viden, når der er behov. Det giver en høj grad af læring for alle i det daglig arbejde. Apoteket har udover farmaceutstuderende fra KU også farmaceutstuderende fra SDU i efterårssemestret og farmakonomelever på 1., 2. og 3. årgang.
 
Beliggenhed:
Apoteket ligger i Odense C, ca. 10-15 minutters gang fra stationen. Tog KBH-Odense tager 1,15-1,5 time, så der er mulighed for at blive boende i København under studieopholdet. Vi er fleksible i forhold til skemaet så det passer mht tog-ankomst og -afgang.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
Er reakkreditteret 2019 efter Den danske kvalitetsmodel version 3.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Apoteket har bl.a. arbejdet med udvikling af ydelsen Tjek på inhalationen, undervisning i borgerhuse og på plejehjem, medicintjek og projekt i medicingennemgang. Deltagelse i diverse mærkedag f.eks. Mens Health Week, International KOL- og Diabetes-dag, som vores studerende også har deltaget i. Alle farmaceut er desuden behandlerfarmaceuter i 2021.
 
Udstationeringsmuligheder:
Generelt har det været muligt hos praktiserende læger, dyrlæge, hjemmepleje, plejehjem, andet apotek og sygehusapotek. Vi er også åbne for nye ideer. Vi har bl.a. haft studerende på ophold ved forsvarets farmaceut i Skrydstrup, med infektionsmedicinsk afd. OUH, på diabetesskolen i Nyborg, på Nefrologisk afd. OUH, distrikt psykriatrien i Odense, astma- og allergiklinik i København, privat hospital, Odense Zoo, Hillerød Sygehus, sygehus i England og apotek i Norge og Island.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Vi har et godt samarbejde med distriktets læger, hjemmesygeplejersker og plejehjem og søger til stadighed at udvikle dette, samt med Odense Universitetshospital og Odense Kommune. Vi afholder møder med sygeplejesker og lægesekretærer efter behov.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Fortsat faglig udvikling i forhold til skrankekunder. Videreudvikling af medicin- og compliancesamtaler samt behandlerfarmaceut. Meget åbne for den inspiration og de idéer I måtte have som studerende til den faglige udvikling/implemetering af ydelser.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Ugeskemaet er 4 arbejdsdage og en ugentlig fridag. Nogle af fridagene kan ligge på mandage og fredage så der er mulighed for lang weekend og går på skift mellem vores to studerende. Dette gøres bl.a for at imødekomme studerende der bor langt væk. Arbejdstid er fra 8.30-17.30 (2 dage) og 8.00-17-30 (2 dage). Arbejdsugen på 37 timer (incl. frokost). Studerende vil primært være på hovedapoteket, men også lidt i filialerne som ligger hhv. 2 og 5 km herfra. Der vil være mulighed for at arbejde lidt hjemme i forbindelse med eksamensopgaverne - hvilke dage aftales med vejleder. Ferieønsker meldes ind senest 14 dage inde i opholdet. I forhold til både den studerendes læring og vejleders ferie anbefales det at ferie spredes ud over opholdet og at der max afholdes én uges ferie den sidste måned af opholdet.
 
Faciliteter til de studerende:
Der stilles arbejdsplads og adgang til PC til rådighed på apoteket. Det er en fordel hvis I har bærbare PC, at I har dem med.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
Apoteket har haft studerende fra KU siden 2009 og de har været meget tilfredse med deres ophold og klaret sig super godt både på apoteket og med deres skriftlige og mundtlige eksamener.
 
Andet:

2023-08-17
   
Tilbage til oversigten ->