Uddannelsesapoteker forår 2024

Hørsholm Apotek

Adresse: Hørsholm Midtpunkt 78
Postnr: 2970
By: Hørsholm
Region: Hovedstaden
Telefon: 45860023
   
Apoteker: Peter Øelund
Vejleder: Yasin Gül
Stedfortræder for vejleder: Gunhild Joensen
Personale i alt: 48
Apotekerkreds: Nordre Sjællands kreds
Hjemmeside: www.hoersholm-apotek.dk
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Hørsholm Apotek er et af de største apoteker i Danmark, der består af 5 enheder: Ét hovedapotek (Hørsholm Apotek) samt 4 filialer (Rungsted Apotek, Nivå Apotek, Apoteket Egevangen og Kongevejens Apotek). Derudover har vi et medicinudleveringssted. Visionen er at Hørsholm Apotek er et godt sted for vores kunder, med en god service, diskretion til faglig rådgivning og høj effektivitet. Vores vision er at være "det foretrukne apotek for kunder og medarbejdere". Vi har et godt socialt miljø på apoteket, og vægter arbejdsglæde højt. Apoteket dækker et større geografisk område og har en stor og fast kundekreds. Vi har et godt samarbejde med områdets læger og andre faggrupper fra sundhedssektoren, og medvirker eksempelvis til undervisning på kommunen lignende. Apoteket har apoteket en af Danmarks største selvvalgsafdelinger. Hørsholm Apotek har en stor forsendelse med leverancer til bl.a. læger, dyrlæger, plejehjem og lægevagt. Vi har mange udadvendte aktiviteter som f.eks. influenza-vaccination (som apotekets personale udfører) og kontaktmøder med plejehjem. Apoteket varetager uddannelse af farmakonomelever. Vi har været uddannelsesapotek for farmaceutstuderende siden 1994. Vi er en travl og velfungerende arbejdsplads, hvor høj faglig standard, udvikling og trivsel sættes i højsædet.
 
Beliggenhed:
Hørsholm ligger i Nordsjælland ca. 30 km. nord for København. Apoteket ligger i centeret og der er gode bus og tog forbindelser fra København til apoteket.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
Vi blev er akkrediteret efter Den Danske Kvalitetsmodel (DDKM 3.0) i 2021.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
DDKM 3.0 Influenza vaccination Undervisning på kommunen Omorganisering af arbejdsrutiner Revidering af instrukser Omorganisering af ledelsesgruppen Opdatering af ny organisationsplan Udarbejdelse af kvalitetsovervågningsystem. Videreudvikling af apotekets intranet Dosisdispensering Sundhedsfremmende ydelser så som 'Tjek på inhalationen' Organisationsændring med udvidelse af flere enheder, så vi siden 2014 har bestået af 5 fagbetjente enheder
 
Udstationeringsmuligheder:
Efter de studerendes ønsker, da vores holdning er, at det er DIN mulighed for at se sundhedssystemet og farmaceutens vidtrækkende arbejdsfunktioner, både på apotek og i det øvrige sundhedsvæsen.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
På apoteket har vi rigtig mange berøringsflader, og dermed mange samarbejdsparnere. Her kan fx. nævnes: Hørsholm og Fredensborg Kommune Hjemmepleje og sundhedsplejersker i Hørsholm og Fredensborg Kommune Ledelse på +10 plejehjem i Hørsholm og Fredensborg Kommune Centerforeninger for Apotek og apoteksfilialer Hørsholm kommunes hjælpemiddelcenter i forbindelse med oprettelse af ny afdeling og nye produktgrupper Lokalområdets læger Dyrlæger med både hobby- og produktionsdyr Hørsholm Skole / A-huset
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Opgaverne der ligger til 2024 er fortsat at: Tilpasse apoteket efter de nye muligheder med den moderniserede apotekerlov Fortsætte arbejdet med kvalitet og tilpasning af arbejdsgange og rådgivning Optimere arbejdsgange og hverdag i nye apoteksenheder Videreudvikle og kvalitetssikre personalets faglige rådgivning og viden Udadvendte aktiviteter som f.eks. borgermøder, foredragsvirksomhed og samarbejde med andre faggrupper inden for sundhedssektoren Endnu bedre brug af apotekets intranet til elektronisk formidling mellem de 5 afdelinger og brug af elektronisk registrering og blanketter på apotekets intranet Optimering af dosisdispensering
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Apoteket lægger vægt på at de studerende har indflydelse på studieopholdets indhold, men samtidig forventes det, at de studerende lærer at bruge deres faglige viden til glæde for kunderne i skranken. Apoteket tager ansvaret som uddannelsesapotek alvorligt og ser frem til aktiv deltagelse af de studerende. Der forventes ikke lørdagsarbejde. De studerende aftale i samarbejde med os om de ønsker at arbejde 4 eller 5 dage om ugen. Ved 4 dage om ugen forventes der at den studerende overholder mødetiderne fra 9-17:30. Vi har morgenmøder hver dag fra kl 9:45. Som udgangspunkt er den studerende på apoteket, hvor der er altid er mulighed for sparing med kompetente farmaceuter i forbindelse med særlige opgaver, valg af udstationering, lokale studiebesøg og lignende.
 
Faciliteter til de studerende:
Der stilles undervisningslokale. Har du bærbar computer, kan den tilkobles trådløst netværk med internetadgang
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
De studerende vi har haft de sidste tre år har valgt at blive hos os som vikarer henover sommeren, og nogle har også valgt at blive hos os til lørdagsvagter efterfølgende.
 
Andet:
Vi lægger vægt på, at du selv har indflydelse på, hvad dit studieophold skal indeholde. Men samtidig forventer vi, at du ønsker at bruge din faglige viden til glæde for vores kunder. Den generelle forventning til dig som studerende er, at du er villig til at blive en integreret del af personalet, og tage del i og lære af de opgaver som apoteket har. På Hørsholm apotek har du som studerende alle muligheder for at arbejde med farmaci i bred forstand, men vi forventer at alle opgaver tager udgangspunkt i apotekets kunder. Samtidig er det vores opgave at sikre, at du efter dit studieophold har indsigt i og besidder alle de basale kompetencer, der kræves af en apoteksfarmaceut. En opgave vi prioriterer højt. Vi glæder os at høre fra dig..

2023-08-09
   
Tilbage til oversigten ->