Uddannelsesapoteker forår 2024

København Enghave Apotek

Adresse: Enghave Plads 25
Postnr: 1670
By: København V
Region: Hovedstaden
Telefon: 33 31 37 78
   
Apoteker: Mikkel Jørgensen
Vejleder: Flemming Husted Nielsen
Stedfortræder for vejleder:
Personale i alt: 30
Apotekerkreds: Københavns Apoteker Forening
Hjemmeside: www.enghaveapotek.dk
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Apoteket er en supplerende enhed, med 8 medarbejder + elever på Enghave Apotek. Fra 1. oktober 2018 blev Enghave Apotek overtaget af Mikkel Jørgensen, som har Kastrup Apotek, med tilhørende filialer: CPH Lufthavn Apotek, Dragør Apotek og Amager Strand Apotek. Personalet er en god blanding af forskellige aldersgrupper og faste ansvarsområder. På apoteket er kunden i fokus, hvor vi tilstræber en professionel, og god service. Vi ligger i en spændende og multikulturel bydel, hvor forskellighed respekteres og den enkelte kundes behov tilpasses. Vi holder morgenmøde hver uge, deltager i kurser og tilrettelægger intern undervisning og oplæg. Vi lægger stort vægt på socialt fællesskab, og ser hinanden udenfor apotekets omgivelser til fælles arrangementer med Kastrup Apotek. Apoteket er uddannelses apotek for farmakonom elever. Som stud. pharm. på Enghave apotek, har man base på Enghave apotek, men er også ud på de andre enheder. Basen for studerende er på Enghave apotek, dvs. alt oplæring, som er de første 6-8 uger vil være på Enghave apotek, samt alle studiedage, som er 2 dage om ugen. Studerende vil også være på Kastrup apotek, men vil ikke være i fast skema derude med mindre dette ønskes. Man har en fast ugentlig fri dag.
 
Beliggenhed:
Enghave Apotek ligger i hjertet i af Vesterbro i København. Det er et bykvarter med børnefamilier og unge mennesker af forskellige nationaliteter. Enghave Plads er knudepunkt for mange busser, samt har en metrostation.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
Enghave Apotek bliver akkrediteret sammen med Kastrup og Dragør Apotek.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Medicingennemgang på plejehjem. Lungebetændelse-Udland-influenza-COVID vaccination. Fokus på KOL patienter og ernæring. Fokus på udvalgte lægemiddelstoffers bivirkninger. TPI. Indberetning af UTH. Fokus på afvikling af projekter.
 
Udstationeringsmuligheder:
De studerende bestemmer selv hvor de vil udstationeres. Hvis det har interesse kan vi aftale en udstationering hos en af vores mange samarbejdspartner. Tidligere studerende har været udstationeret i Uganda og Norge.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Apoteket har et velfungerende samarbejde med Vester Fængsel, som modtager medicin dagligt. Desuden leveres der medicin til lokale plejehjem og misbrugscentre. Der er mange lægeklinikker i området, som også er samarbejdspartnere. Gennem Kastrup Apotek har der tidligere været mulighed for at komme ud til Den Blå Planet og følge en dyrlæge.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Samarbejde med hjemmeplejen i Københavns kommune Infomøder i lokalområde om livsstilsygdomme Medicingennemgang på plejehjem
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Studerende kommer rundt omkring alle områder, i recepturen, skranken, dosis pakket medicin, kampagner osv. Man er på apoteket 4 hverdage om ugen, med en fast ugentlig fridag. Påklædning er sorte bukser/nederdel. Samt sort t-shirt. T-shirts vil blive udleveret på apoteket når man starter.
 
Faciliteter til de studerende:
Der vil være PC til rådighed på apoteket, og et rum hvor studerende kan arbejde uforstyrret med deres opgaver.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
Et studieophold på Enghave Apotek er en multikulturel og selvstændig oplevelse.Der er god fleksibilitet, og gode muligheder for at tilrettelægge tiden efter egne ønsker og interesser. Personalet er søde og imødekommende , og er med til at give et godt indblik i dagligdagen på et apotek. Samarbejde med lokalområdet giver mulighed for at komme ud til borgerne og derigennem opnå en bedre forståelse for kunder. Under Vi var udstationeret på et sygehus og et apotek i Norge. Rikke stud. pharm. 2016
 
Andet:
Studerende vil have base på Enghave Apotek, men vil komme på alle enheder.

2023-08-15
   
Tilbage til oversigten ->