Uddannelsesapoteker forår 2024

Nykøbing Mors Sct. Clemens Apotek

Adresse: Algade 3
Postnr: 7900
By: Nykøbing Mors
Region: Nordjylland
Telefon: 97720966
   
Apoteker: Jette Havbo Kristensen
Vejleder: Heidi Liv Jakobsen
Stedfortræder for vejleder: Helle Gjern
Personale i alt: 30
Apotekerkreds: Nordjyllands kreds
Hjemmeside: www.sctclemensapotek.dk
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Apotekets vision: "Apoteket vil være en af de bedste arbejdspladser i landet. Der stræbes efter at skabe et godt arbejdsmiljø med høj trivsel og gode muligheder for kompetenceudvikling, så apoteket kan rekruttere nye og fastholde nuværende medarbejdere. Apoteket ønsker at fremstå som en naturlig del af sundhedssektoren og en kompetent samarbejdspartner. Den positive kundeoplevelse og den gode dialog skal være i fokus. Der stræbes efter, at ingen skal forlade apoteket med et uløst problem. Der skal være fokus på udvikling og forandringsparathed, således at en sund økonomi kan sikres og dermed også den fremtidige drift af apoteket." Apoteket ønsker at fremstå som en naturlig del af sundhedssektoren på Mors og faglige aktiviteter såvel ud ad til som internt prioriteres højt. Kundernes oplevelse og den gode dialog er i fokus. Kunderne skal tilbydes den bedst mulige service, et højt niveau af faglig rådgivning samt tilbud om relevante produkter og sundhedsydelser i et diskret miljø, med henblik på at opnå trygge, glade og tilfredse kunder. Under hoved apoteket Sct. Clemens Apotek Nykøbing Mors hører filialen Roslev Apotek og filialen Øster Jølby Apotek, hvor apotekets dosispak afdeling er placeret. Apoteket i Øster Jølby har også veterinærafdeling. Alle 3 apoteker har robot.
 
Beliggenhed:
Sct. Clemens apotek er placeret i Nykøbing Mors i Nordjylland og er eneste hoved apotek på øen. Apoteket er et typisk gågade apotek. Filialen - Øster Jølby Apotek ligger midt på Mors. Filialen Roslev Apotek ligger i det nordlige Salling. Der er ikke langt til gode surf-lokationer i Hanstholm og "Cold Hawai" i Klitmøller. Der er gratis bus mellem Nykøbing og Øster Jølby.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
Akkrediteret efter DDKM siden 2011. Seneste reakkreditering efter 3. version marts 2021. Men DDKM er jo nu nedlagt. Vi arbejder dog stadig med systemet, så vores kvalitetssystem er baseret på standarderne i den nævnte version.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Vi samarbejder med Gentelligence om salg og anvendelse af gentest i forbindelse med medicingennemgang. Influenzavaccination blev en aktivitet fra i 2017. Vaccinationsaktiviteten er udvidet betragteligt både i forhold til antal vaccinerede kunder og antal forskellig vacciner som vi tilbyder i samarbejde med ApoVac. I sæson 2023-24 tilbyder vi influenzavaccination, Covid-19 vaccination og vaccinationer mod stivkrampe+difteri, TBE, HPV og helvedes ild. Vi har jævnligt undervisning af sundhedspersonale og i patientforeninger. Apoteket samarbejder med den lokale løbeklub om "Sundere livsstil" Apoteket underviser fast på sundhedscenterets KOL-hold.
 
Udstationeringsmuligheder:
Der er forskellige muligheder for udstationering, som kan aftales nærmere - f.eks. plejehjem, hjemmepleje, psykiatri eller psykiatriske bosteder.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Lokale læger, tandlæger og dyrlæger, plejehjem, sundhedscenter og Morsø kommune. Vi samarbejder også med Apovac og Genetelligence ligesom kæden Apotekeren og vore leverandører også er vigtige samarbejdspartnere.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Opstart af rejsevaccination og andre nye vaccinationstilbud. Personlig Medicin Profil i samarbejde med Genetelligence. Vi har netop ansat en ung farmaceut, som starter 1.10.2023 og kommer til at fungere som vejleder, hun er desuden farmakonom og har derfor en god baggrund i forhold til kommunikation og desuden erfaring som vejleder for farmaceutstuderende. Stedfortræder for vejlederen har lang apotekserfaring og desuden også erfaring med vejledning af farmaceutstuderende og andre studerende. Apotekeren engagerer sig også i studerende. Der er rig mulighed for at opstarte projekter relateret til rådgivning /patientsikkerhed eller kommunikation på apoteket. Eksempelvis i samarbejde med Morsø Kommune.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Vi følger vejledningerne fra universitetet. Arbejdstiderne planlægges indenfor følgende ramme: mandag til fredag mellem kl. 9 og 17. Der er mulighed for en hjemmearbejdsdag om ugen, når man er godt i gang med studieopholdet. Ved arbejde i Øster Jølby tages hensyn til bustiderne fra Nykøbing. De studerende planlægger i høj grad selv. Den studerende planlægger selv tidspunktet for sin ferie. Det kan være en fordel at planlægge, så ferien helt eller delvist falder sammen med vejleders for at kunne holde vejledningsmøder uden alt for lange pauser imellem. Arbejdsdage på Roslev er en mulighed men ikke noget en studerende nødvendigvis skal have.
 
Faciliteter til de studerende:
Vi kan på apoteket kan være behjælpelige med at finde egnet bolig, hvis det ønskes og kan være med til at finde løsninger, så det ikke bliver en økonomisk udfordring for de studerende. I Øster Jølby er der mulighed for ro i særskilt kontor med computer til rådighed.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
Studerende 2019:” Sct Clemens apotek varetager opgaven som uddannelsesapotek på et enormt højt niveau. Medarbejderne er ressourcefulde fagligt såvel som socialt, hvilket giver ideelle forudsætninger for at blive en del af apotekets dagligdag og lære af de ansatte. Apotekeren er ekstremt kompetent og sørger for, at der er nok personale på arbejde. Det gør, at der er ressourcer til at kunne løfte opgaven som uddannelsesapotek, hvor mange nye skal oplæres. Vejleder er inspirerende, enormt dygtig og giver god sparring og vejledning ved behov. Apoteket har en masse forskellige arbejdsområder, og alle er meget søde til at tage sig tid til at sætte studerende og elever ind i, hvad der foregår.” Studerende 2017: Sct. Clemens apotek Nykøbing Mors er et sted, der byder på en bred vifte af spændende ting inden for apoteksverdenen. Der er altid noget at lave, enten inde i byen på hovedapoteket eller i filialen i Øster Jølby lidt længere inde på øen. Hovedapoteket består primært af skranketid, hvorimod filialen også består af forsendelse, veterinærafdeling, webshop og dosisafdeling. Der går gratis busser til filialen, og ellers er det et oplagt sted, hvis man selv har bil. Der er et godt samarbejde mellem apoteket og det lokale sundhedsvæsen. Så hvis afstanden ikke skræmmer dig, og du har lyst til 6 måneder et dejligt sted med gode kollegaer og fri bolig, så tag til Nykøbing Mors. Studerende 2015: Det var overordnet en rigtig god oplevelse at være studerende på Sct. Clemens apotek. Personalet var meget imødekommende og udadvendte. Der var en god stemning på apoteket som afspejles i det daglige arbejde. Apotekeren er meget initiativrig og har mange spændende ideer man kan blive en del af. Apoteket har et rigtig godt samarbejde med kommunen og øens læger. Dette gjorde, at vi fik mulighed for at lave medicingennemgange ude hos en praktiserende læge, hvor vi var 1 gang om ugen. Vi var også ude og undervise på plejehjem og på sundhedscenteret. Jeg blev positivt overrasket over Mors og kan kun anbefale studerende at tage turen derop, I vil helt sikkert lære en masse.
 
Andet:
Sct. Clemens Apotek ligger i "Vandkantsdanmark" på naturskønne dejlige Mors. Sct. Clemens Apotek er et stort moderne apotek med mange forskellige arbejdsopgaver. Vi har meget at byde på - så giv os en chance og prøv os! Der er ikke så langt til Mors, som man lige tror :-)

2023-09-06
   
Tilbage til oversigten ->