Uddannelsesapoteker forår 2024

Hobro Apotek

Adresse: Adelgade 18
Postnr: 9500
By: Hobro
Region: Nordjylland
Telefon: +45 98520600
   
Apoteker: Gunder C. Gundersen
Vejleder: Lars Kristensen
Stedfortræder for vejleder: Therese Bærtelsen
Personale i alt: 18
Apotekerkreds: Nordjyllands kreds
Hjemmeside: www.apoteket.dk/apoteker/hobro-apotek
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Hobro Apotek er et apotek en på gennemsnittet, med en travl skranke med gennemsnitlig 500 kasseopslag daglig fordelt på 8 hævesænke skranker. Apoteket har en meget stor selvvalgsafdeling og et samtalerum med diskret ekspedition. Vagtlokalet er handicap-og høj diskretion ekspedition. I vores søgningskreds har vi 3 lægehuse med i alt 12 læger , 4 speciallæger, Hobro Sygehus, 7 omegnslæger, 7 tandlægepraksis ,et dyrehospital. Derudover ligger Orifarms tabletfabrik i apotekets baggård. Der er mange forskellige behandlingshjem i Hobro, f.eks. revalideringshjem, julemærkehjem, 4 afvænningshjem og diverse plejehjem. Vi har en rigtig god kontakt til de ovenstående institutioner og der er dermed rig mulighed for mange forskellige studiebesøg. Apoteket har de sidste 22 år haft 2 studerende hvert år (40 stk).Vi betragter os selv som meget øvede og gode til at gøre opholdet til en total succes.(Farmakonomerne elsker de studerende.)
 
Beliggenhed:
Hobro er beliggende i bunden af den meget smukke Mariager fjord, midt i mellem Århus/Randers og Ålborg. Apoteket er beliggende på gågaden i Hobro, hvor der findes mange små og hyggelige butikker. Desuden er der cafeer, restauranter( bl.a. 3 sushi med klæg ris og rå fisk) og diskoteker. Der er også mulighed for at dyrke forskellig slags sport i byen, f.eks. har vi motionscentre med styrketræning, spinning og squash etc. Hobro har 12.000 indbyggere og et stort opland. Vi har gode forbindelser til København(hver time), både med bus og IC-3 tog/Lyn tog (3,5 time) Der er 5 minutters gang(10 hvis man er langsom) fra banegården til apoteket. Evt. fly fra Ålborg eller Tirstrup. Man kan jo bare cykle fjorden rundt hver dag. Kun 54 km. Vi spiller desværre kun i 1.division efter en tragisk nedrykning- så der er mulighed for at komme til fodbold på stadion som en Brøndbyspiller(Frederik Holst) udtalte ude i en skov evt. vip med spisning.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
Apoteket arbejder målrettet med kvalitetssikring af apotekets arbejdsgange. Apoteket er akkrediteret og recertificeret.(DDKM) Apoteket er totalt nyombygget med meget stor selvvalgsafdeling(New Store 9.9.13) med Rowa-robot. Apoteket har det sidste nye i videoovervågning,varesikring,alarm og lyssætning. Apoteket er miljø og ergonomisk indrettet meget gennemtænkt med henblik på støj,luftkvalitet,lys,temperatur og arbejdskomfort.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Vaccination, Medicinsamtaler, Dosisdispensering. Avisannoncering. Undervisning af personale indenfor udvalgte emner. "Open by night" arrangementer. Temadage. Målrettet markedsføring med borgermøder med forskellige emner om aftenen i apotekets nye kantine/mødelokale.
 
Udstationeringsmuligheder:
Studerende har tidligere år været udstationeret i hhv. lægepraksis, på Frederiksberg psykiatriske hospital og på medicinsk afdeling på Hobro Sygehus. I 2014 var de studerende udstationeret på Viborg/Kjellerup sygehus. Mulighed for besøg hos apotekets nabo Orifarm- sidste produktionsenhed i gamle DAK i Danmark fra en svunden tid,men fuldstændig moderne og ny renoveret i september 2013. Relativt tæt på Aalborg og Randers som alternative muligheder.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Samarbejde med to store dyrlægegrupper, plejehjem, behandlingshjem, psykiatriske behandlingshjem, julemærkehjem.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Projekt "læs om Hobro Apotek i din lokalavis". Projekt kend dit apotek. Fortsat arbejde med Faglig rådgivning og kommunikation. Vaccinationer.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Efter de første 14 dage planlægger de studerende selv deres arbejdstid. Der er ikke krav om lørdagsarbejde og hjemrejse til KBH kan ske f.eks torsdag. Der er i høj grad personlig frihed til at planlægge opholdet.
 
Faciliteter til de studerende:
Fri bolig i form af eget værelse (ved 2 studerende er der et værelse til hver). De studerende kalder det penthouse. Er placeret over apoteket og ingen transporttid. Der stilles 2 cykler til rådighed til ture i lokalområdet. Værelserne er møbleret med nye Jensen elevationssenge, skrivebord, skab, 40" sony 3D LED TV med playstation 4,skype og blueray(3d), og der forefindes sengetøj og håndklæder. I tilfælde af et par er der jensen dobbeltseng med elevation. Der er bad med tilbehør(gratis shampoo og hygiejnemidler etc), egen indgang, solarium, massagestol diverse motionsudstyr(alle typer i eget fitnescenter), terrasse med gasgrill, weber s470 med searstation, pomfritmaskine og liggestole på terrassen til fri afbenyttelse. Desuden er der møbleret opholdsstue med lædersofa og Sony 65" 3D TV (wi-fi og internet)med surround anlæg( optage og brænde funktion til film på DVD)og Yousee store pakke kabelnet. Adgang til bordfodbold(VM godkendt bane), airhockey, billard, bordtennis, dart, playstation 4 (opdateret til 3D og afspilning af Blu-ray film.WII Nintendo. Køb af sidste nye interaktive spilkonsol kinect til TV. Der er derudover også fri afbenyttelse af Miele vaskemaskine(gratis vaskemidler), opvasker og Miele tørretumbler. De studerende har eget køleskab, samt adgang til apotekets nye køkken med alt i køkkenudstyr og service incl. miele mikrokombiovn, miele bageovn og miele induktion kogeplader. Automatisk multikaffemaskine WMF 1300. Ismaskine og brusehane fra Grohe. Sous-vide. Kantinen er udstyret med Sonosanlæg og 86" samsung tv(kan bruges som biograf). Adgang fra nyindrettet kantine til overdækket terrasse kalde Hobro regnskov(orangeri med appelsin, citron, banan(er i blomst), mandarin planter.) med loungemøbler og elvarme(solamagic). Vi dyrker egne tomater, agurker, peber og chili på apotekets terrasse og forsøger i øjeblikket at gøre dette helårlig. Mulighed for overnattende gæster hjemmefra eller medstuderende. Transportudgifter til og fra Kbh. betales af apoteket og boligpenge udbetales( 10000,-). Der er fælles frokostordning, som er gratis for de studerende. Hjemmelavede varme retter et par gange om ugen og på en række fest-og personale fødselsdage(fødselsdagsbarnet vælger retten denne dag). Eksempelvis flæskesteg på grisens dag i februar, and på mortens aften og fejring af pandekagens dag . Altid hjemmelavet pålæg fra lokal slagter. Vi har kontor med internetadgang til rådighed for de studerende (Fastnet og trådløs 300/60mb Yousee over hele apoteksområdet til eksempelvis smartphone). Mulighed for printe direkte fra ipad eller iphone. De studerendes økonomi bliver ikke forringet under opholdet. 30 % rabat på apotekets produkter. Masser af brætspil. De studerende får udleveret arbejdstøj og personlig kuglepen.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Ja
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
Jubiiiiiiii.
 
Andet:
Vi ønsker at du/I får det bedst mulige ophold og er derfor fleksible mht. planlægningen af dit/Jeres ophold. De studerende planlægger selv forløbet. Der er ikke krav om lørdagsarbejde og frokost er inkluderet i arbejdstiden, hvilket giver mulighed for forlængede weekender. Mulighed for ansættelse i august måned. Præmie for at vælge skranke i juli 10000,-. Boligpenge og skrankepenge kan konverteres til It etc. Du/I er velkomne til at kontakte Hobro Apotek for yderligere oplysninger, både på mail (gug@apoteket.dk) eller på tlf. 98520600, kontaktperson Lars Kristensen eller Gunder Gundersen(20414259). Fra studerende til studerende Desuden kan du/I kontakte vores farmaceutstuderende. Christina Lausten og Tam Loung Tlf 26145391 christinalausten@hotmail.com Jesper-Bruus-Jensen@hotmail.com 26199672 Peter-Fuchs@hotmail.com 31621202 Nicole Bergstedt nicole_bergstedt@hotmail.com Sidsel Madsen sidsel_madsen@yahoo.dk 60228476 Sophie Bech Clausen 60640144. Sidse Marie Neumann Nielsen 29859383. Vi har hvert år haft 2 studerende de sidste 22 år 40 stk indtil videre. Det er en fordel at have studerende af samme køn og som er venner /veninder og med nogenlunde samme fritids interesser hvis udstyret skal udnyttes fuldt ud eller evt. kærestepar(kæmpe dobbeltseng 180/210. Der er også værelser med enkelt senge 90/210.

2023-08-17
   
Tilbage til oversigten ->