Uddannelsesapoteker forår 2024

Glostrup Apotek

Adresse: Hovedvejen 101
Postnr: 2600
By: Glostrup
Region: Hovedstaden
Telefon: 43960020
   
Apoteker: Kristian Østergaard Nielsen
Vejleder: Mette Wisbom Thomsen
Stedfortræder for vejleder: Line Rashu
Personale i alt: 45
Apotekerkreds:
Hjemmeside: www.glostrup-apotek.dk
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Glostrup Apotek er et af landets største apoteker. Apoteket er et A-vagt apotek, hvilket vil sige at der er åbnet alle årets dage fra 06.00 – 24.00. Derfor vil et studieophold her oftest indebærer at man prøver at være her på en aftenvagt, som er den type vagt man vil være en del af hvis man efterfølgende ansættes som Stud. Pharm med jus. Grundet apotekets størrelse er farmaceutgruppen stor, som giver nogle muligheder for sparring som ikke nødvendigvis ses på mindre apoteker. Som en del af koncernen har apoteket en filial i Glostrup Shoppingcenter samt en produktionsafdeling og et dosispakkeri. Som farmaceutstuderende på Glostrup Apotek vil det være muligt at besøge disse afdelinger en enkelt dag.
 
Beliggenhed:
Tæt på Glostrup Station
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
Apoteket har været akkrediteret efter DDKM lige fra opstarten af dette. Selvom DDKM ikke længere eksisterer arbejdes der fortsat løbende med kvalitets og udvikling af apoteket.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Det helt store projekt, som apoteket har lagt energi i de seneste år er arbejdet med kundeoplevelsen. Derudover har apoteket deltaget i et kommuneprojekt om medicinhåndtering i hjemmeplejen.
 
Udstationeringsmuligheder:
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Apoteket har et godt samarbejde med lægerne i området og et tæt kommunalt netværk med hjemmepleje og ældrecentre.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Apotekets er ved at opstarte et samarbejde med en af byens praktiserende læger.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Som farmaceutstuderende på Glostrup Apotek har man samme arbejdstider som det almindelige personale hvilket vil sige 8.55 – 17.30 samt en ugentlig fridag. Det forventes man er på apoteket i arbejdstiden, dog kan der aftales hjemmearbejde med vejleder hvis det vurderes hensigtsmæssigt. Du vil ikke indgå i apotekets normale bemanding, men der kan komme dage mod slutningen af opholdet, hvor apotekets skemaansvarlige spørger om du kan hjælpe i skranken. Som studerende har du ret til 3 ugers ferie under opholdet. Disse uger aftales med vejleder så hurtigt i opholdet som muligt.
 
Faciliteter til de studerende:
Apoteket råder over et studierum, hvor der som udgangspunkt er plads mandag og fredag. De andre dage hvor rummet er i brug til apotekets farmakonomstuderende vil man kunne sidde i en af apotekets frokoststuer afhængig af apotekets øvrige aktiviteter.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
"Hvis du ønsker en alsidig oplevelse af dit apoteksophold, så vil jeg stærkt anbefale Glostrup Apotek. Apoteket er et stort og dynamisk af slagsen, hvor faglighed og gode arbejdsforhold vægtes højt. Da jeg først startede mit ophold, blev jeg hurtigt inddraget i fællesskabet. Jeg oplevede ikke at jeg kun havde én vejleder, men at alle på apoteket har været med til at gøre mit ophold til en fantastisk oplevelse, hvor alle på apoteket altid havde lyst til at svare på spørgsmål og lære fra sig. Når det er sagt, så skal man også være forberedt på at give en indsats, og suge til sig fra alle, da alle sammen på Glostrup Apotek har en høj faglighed når det kommer til medicin! Og det synes jeg, er hvad der gør Glostrup Apotek så fantastisk. Men du får ikke JUS, bare fordi det er en selvfølge fordi du møder op. Du får det kun efter du har vist at du er i stand til at have det ansvar det kræver at være en JUS og en kommende farmaceut. Ud fra min egen oplevelse vil jeg helt klar anbefale Glostrup Apotek, til dig som ønsker de bedst mulige forudsætninger til at få læring og indsigt i hvordan et stort vagtapotek fungerer, med dets tilhørende dosispakning og magistrel fremstilling." - Adnan Al-Jayyal 2021 "Ønsker du at komme på et apotek, hvor du lærer alt om hvad et apotek kan tilbyde til den nationale sundhed så er Glostrup Apotek noget for dig. På Glostrup Apotek har de ansat mange farmaceuter der alle har et ansvarsområde og alle er vilde med at lære fra sig. På Glostrup Apotek kommer du ikke til at kede dig, der er altid gang i den alle og alle elsker deres arbejde. Apoteket er fantastiske til at inddrage de studerende i sociale arrangementer samt under det daglige arbejde – her bliver du en del af fællesskabet. Apoteket en magistrel produktion, dosispakkeri samt en filial, du vil kunne besøge i løbet af dit praktikforløb. Derudover samarbejder Glostrup Apotek med alt fra Zoo, plejehjem og medicinalfirmaer i at udføre kliniske forsøg."Rasmus Kuhre, studieophold 2020. "Hvis du ønsker at være på et apotek med øget fokus på faglighed og socialt engagement, så skal du vælge Glostrup Apotek. Udover at apoteket har sin egen magistrelle produktion samarbejder de også med dyrlæger, plejehjem, ZOO og dermed helt klart et sted, der vil øge muligheden for at udføre spændende medicingennemgange og studiebesøg. Apoteksopholdet har i den grad været lærerigt og sjovt, som bunder i personalet, vejleder og arbejdsmiljøet." Duygu Kiran, studieophold 2020
 
Andet:

2023-09-04
   
Tilbage til oversigten ->