Uddannelsesapoteker forår 2024

Aars Apotek

Adresse: Søndergade 34
Postnr: 9600
By: Aars
Region: Nordjylland
Telefon: 98621611
   
Apoteker: Lonnie Skovfoged
Vejleder: Trine Boje Christensen
Stedfortræder for vejleder: Caroline Høgh Bak
Personale i alt: 28
Apotekerkreds: Nordjyllands kreds
Hjemmeside: https://www.apoteket.dk/apoteker/aars-apotek
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
På Aars apotek prioriterer vi en god og tryg atmosfære hvor apoteket og dets personale er tilgængelig og nærværende. Igennem høj kvalitet, godt arbejdsmiljø og interne sociale arrangementer sikre vi en god stemning blandt vores kollegaer samt den bedst tænkelige service for vores kunder. Som en hjørnesten i personalets arbejdsglæde og trivsel giver vi hinanden energi således, at vi har overskud til at leve, når vi har fri. Vi har en uformel tone og let til smil, så det smitter helt ud over skranken og skaber en positiv stemning. Dagligdagens udfordringer bringer altid ny viden med sig og udfordrer ens evner på en ny og spændende måde. Så ønsker du/I indblik i vores spændende verden, tager vi imod dig/jer med åbne arme. Apoteket består af ét team fordelt på hovedapoteket i Aars og filialerne i Aalestrup og Farsø. Blandt personalet er der 3 farmaceuter (inkl. apotekeren), 15 farmakonomer, 3 alm. farmakonomelever og 7 kombi farmakonomelever (deles mellem apotek og sygehus). Yderligere også 3 servicemedarbejdere og 4 chauffører. Af princip tager vi kun ét hold farmaceutstuderende ind ad gangen for at give dem det bedst mulige ophold hos os. I vil derfor være de eneste farmaceutstuderende vi modtager i foråret 2024.
 
Beliggenhed:
Apotekerne ligger i hjertet af Vesthimmerland med ca. 30-50 km til nærmeste storbyer. Aars er en provinsby med masser af handelsliv og ungdomsuddannelser. Her en god shoppinggade med alt hvad hjertet begærer inklusiv en biograf. Aalestrup og Farsø er af mindre størrelse men med lignende muligheder i form af et shoppingcenter og nærliggende adgang til Limfjorden i Farsø, mens Aalestrup kan byde på en eftertragtet rosenpark samt biograf. Samtlige byer er rige på museer samt seværdigheder at give sig hen til i form af lokal kultur. Yderligere er også de talrige vandreruter i den skønne natur stærkt anbefalet. Der er god mulighed inden for transport i form af bus samt videre forbindelse med tog og fly til hovedstaden. Fra Aars tager det med bus omkring 35 min. til Hobro, 45 min. til Aalborg, 1 t. 20 min. til Viborg og 1 t. 30 min. til Randers. Fra samtlige byer er det muligt at tage videre med tog eller bus til København. Fra Aalborg er der mulighed for at flyve med en transittid på 45 min. Omend byerne kan virke en smule afsides, er dette langt fra sandt da man med de rigtige forbindelser kan komme vidt omkring alt efter hvilken form for underholdning man søger. Med nogenlunde ens afstand til 3-4 større byer kan man frit udforske flere muligheder samt opleve et større eventyr ikke begrænset til en enkelt by.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
Apoteket er akkrediteret efter DDKM version 3 pr. februar 2020. Kvalitet er derfor en nærliggende del af vores dagligdag.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
2020: Kanban implementering (projekthåndtering og -forbedring m. fokus på synlighed, involvering, målopfyldelse og trivsel). 2019-2021: samarbejdsprojekt med Vesthimmerlands kommune omkring diabetes patienter. 2019-nu: implementering af vaccinationsprogram (Apovac.dk; Influenza, covid-19, lungebetændelse, HPV, Helvedesild, flåtbåren hjernehindebetændelse samt stivkrampe). 2020-2022: COVID-19 hurtigtest. 2021-2022: undervisningsprojekt; Medicinsikre Botilbud (Botilbud i Aalestrup og Frederikshavn). Fokus: fremme personalets viden inden for medicin og medicinhåndtering. 2022-2023: undervisningsprojekt; Styrket Medicinhåndtering i Kommunerne (Botilbuddene Løgstør). Fokus: fremme personalets viden inden for medicin og medicinhåndtering. 2023: deltager i projekt "Uafhentet medicin". Herudover er vi løbende en aktiv partner inden for diverse sundhedsfaglige og -fremmende projekter til gavn for vores lokalsamfund.
 
Udstationeringsmuligheder:
En stor fordel ved at vælge os som praktiksted inkluderer en bred vifte af samarbejdspartnere, hvor vi kan være behjælpelige med at finde det mest optimale udstationeringssted for dig/jer. Tidligere udstationeringssteder inkluderer: lokalt bosted for psykiatriske patienter, Aalborg Universitetshospital samt storby apotek.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Vi servicerer et stort opland af lægehuse, tandlæger, øjenlæger, sygeplejeklinikker, plejehjem og bosteder. Løbende er vi også i kontakt med foreninger i forbindelse med diverse projekter, her bl.a. osteoporoseforeningen, hjerteforeningen, kræftforeningen m.fl.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Sæsonvaccination; vi forventer at være inkluderet i efterårets nationale vaccinationsprogram. Pharma+ efteruddannelseskursusser (der er et nyt tema hvert år). Mentalisering: kursus med efterfølgende implementering for apotekets personale planlagt i 2024. Fokuseret samarbejdsprojekt: vi arbejder i øjeblikket på at etablere et samarbejdsprojekt med vores lokale lægehuse med henblik på at få et bedre kendskab til hvordan vi kan hjælpe/aflaste hinanden i dagligdagen. Til sidst skal det nævnes, at vi griber enhver chance for at deltage i og bidrage til diverse projekter der annonceres i apotekssektoren. Vi er altid glade for projekter og vil gerne være en aktiv spiller til gavn for fællesskabet.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Apoteket tager udgangspunkt i tidsplanen fra Pharmaschool, så du/I som studerende kommer bredt omkring apotekets forskellige arbejdsområder og ikke ”bare står i skranken” hele tiden. Det prioriteres, at den studerende får en dybere indsigt i farmaceutens arbejdsopgaver på apoteket, hvilket vi afspejler i direkte farmaceutoplæring samt faglig sparring. I vil være tilknyttet hovedapoteket i Aars, men én gang om ugen vil det være ideelt at prøve en af filialerne af (herved er der mere erfaring at indhente). Dette er selvfølgelig til forhandling, da vores største interesse er, at I føler jer godt tilpas iblandt os. Friboligen er lokaliseret ovenpå filialen i Farsø, hvorfor studiekammeret i denne afdeling med fordel kunne bruges til f.eks. studiedage. Arbejdsdage aftales ved din/jeres ankomst på apoteket, men vil som udgangspunkt fastlægges i apotekets åbningstid i hverdagene (9.00-17.30). Der er intet krav om arbejde på lørdage og der vil ligeledes være mulighed for at planlægge forlængede weekender i løbet af apoteksopholdet (hvis man f.eks. gerne vil en tur til Kbh. og vennerne).
 
Faciliteter til de studerende:
Møbleret fribolig oven på filialen i Farsø med adgang til internet. Der er kontorpladser i Aars og Farsø samt internet i alle afdelinger. Hvis der mangler noget i friboligen, så finder vi ud af det ;)
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Ja
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
2022: Jeg har tilbragt mit studieophold på Aars Apotek i foråret 2022. På apoteket får man udviklet sin faglige viden som danner fundamentet for en eventuel karriere i apoteksverdenen. Man får som farmaceutstuderende meget ansvar og dermed et rigtigt godt indblik i farmaceutens rolle på et primærapotek. De ansatte er rigtig gode til at inddrage de studerende i de forskellige arbejdsopgaver, samt stille farmaceutopgaver, som er med til at styrke den faglige formidling. Apoteket er desuden meget fleksibelt med hensyn til skemaplanlægning, hvilket både muliggør weekender, studiebesøg og eventuel udstationering i København. Hvis du ønsker et fleksibelt apoteksophold med særlig fokus på fagligheden samt en udfordring udenfor vante omgivelser, vil dette apotek være noget for dig. Overvejer du at søge Aars Apotek, og sidder inde med nogle spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig. Shari, KU...........................2021: Aars er et uddannelsesapotek, hvor man altid bliver mødt med smil og glæde. Det er et apotek, der går meget højt op i et godt kollegaskab og som giver sig tid til, at studerende og elever falder godt til. Der er altid plads til spørgsmål til trods for sommetider travle arbejdsdage. Kunderne har stor tillid til apotekspersonalet, hvilket tydeligt mærkes i deres venlighed, når de besøger apoteket - rart at mødes af søde og taknemmelige kunder, når man står som studerende (Caroline, SDU).................................2020: Vi tilbragte vores apoteksophold på Aars Apotek i foråret 2020. Som ny på apoteket bliver man taget imod af et personale, der udover at være dygtige til deres arbejde også bare er enormt flinke og gode til at inkludere én i det sociale liv på apoteket. De er gode til at lære fra sig, farmakonomer såvel som farmaceuter, og der er ingen dumme spørgsmål - også selvom man spørger for 10. gang. Der er altid god stemning og slik i lange baner. Vi har oplevet en stor grad af frihed og tillid fra apotekets side til at tilrettelægge opholdet. Apoteket har en stor lejlighed oven på filialen i Farsø, som bliver stillet til rådighed under opholdet. Farsø er en lille hyggelig by med masser af indkøbsmuligheder, samt to værtshuse meget tæt på – hvis man er til den slags ;-) Som rosinen i pølseenden byder Farsø også på varme rundstykker hver lørdag aften, hvilket er en god ting. Da der er lidt vej mellem Farsø og Aars, valgte vi at have bil under opholdet. Udover at gøre hverdagen lidt lettere, åbner dette også op for at man lettere kommer rundt i det dejlige område apoteket ligger i samt til Aalborg, Skagen og Aarhus. Vi har været meget meget glade for at være her - så hvis man har lyst til at være på studieophold i Jylland, kan vi varmt anbefale at gøre det på Aars Apotek. Anton (anton.berg.hansen@gmail.com) og Benedikte (benediktemb@hotmail.com). .............. 2017: Trænger du til nye eventyr, så tag til det Nordjyske og tilbring dit studieophold på Aars Apotek. På apoteket møder du verdens sødeste personale, der har et fantastisk sammenhold og gerne tager dig under deres vinger. De tog super godt imod os og vi blev hurtigt en del af deres team. Der er altid god stemning på apoteket, og har man en dårlig dag, gør man altid glad hjem efter en arbejdsdag i deres selskab. Aars Apotek er et apotek under stor udvikling. I sommeren 2016 kom der ny apoteker og til efteråret 2017 flytter apoteket til nye, store lokaler med robot og flere skranker. Vi har fundet det utrolig spændende at følge deres udvikling, og kunne du tænke dig at opleve et apotek under forandring, så er Aars Apotek det rette sted. Vi er deres første farmaceutstuderende, og har aldrig fortrudt vores valg om netop dette apotek. Under opholdet får du en vejleder, der ikke alene engagere sig for din læring, men også giver sig god tid til at lære fra sig. Som studerende er vi altid blevet prioriteret højt og vi føler, at vi forlader studieopholdet med god erfaring og høj faglighed i rygsækken. Gennem vores studieophold er vi blevet betroet stor tillid under ansvar. Vi har selv haft stor indflydelse på planlægning af opholdet, og apoteket har været meget fleksibelt med skemaet når vi f.eks. har skulle til København i weekenderne. Vi har hver haft en ugentlig arbejdsdag i filialen i Aalestrup, hvilket har været med til at styrke vores selvstændighed og ansvarsbevidsthed. (Trine Boje Christensen + Stine Lund Hansen, 2017)
 
Andet:
På Aars, Aalestrup og Farsø apotek ønsker vi, at du/I får det bedste apoteksophold! Som I kan læse, har jeg (Trine/jeres vejleder) selv været på apoteksophold på selv samme apotek i 2017. Min nuværende fastansættelse skyldes i høj grad, at mit eget apoteksophold hos disse dejlige mennesker har viste mig, at tillid, ansvar og spændende udfordringer ville være en stor del af min arbejdsdag. Man får samtidig verdens bedste kollegaer der altid er klar til faglig sparring samt personlig rådgivning. Vi er som praktiksted meget fleksible i forhold til planlægning og skema, så hvis du/I ser udfordringen og eventyret i nye omgivelser, har vi meget at lære fra os. Vi glæder os til at se dig/jer i foråret 2024! :)

2023-08-16
   
Tilbage til oversigten ->