Uddannelsesapoteker forår 2024

Sygehusapotek Fyn

Adresse: Solfaldsvej 38, Indgang 208
Postnr: 5000
By: Odense C
Region: Syddanmark
Telefon: 65412773
   
Apoteker: Lisbeth Muurholm
Vejleder: Tine Hougaard Hansen
Stedfortræder for vejleder: Cathrine Nørgaard Peulicke
Personale i alt: 320
Apotekerkreds: - andet -
Hjemmeside: www.ouh.dk
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
1
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Sygehusapotek Fyn (SAF) er organisatorisk en afdeling på OUH, Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus. SAF består af et hovedapotek beliggende ved Odense Universitetshospital og tre satellitafdelinger på sygehusene i Svendborg, Nyborg og ved Psykiatrien i Region Syddanmark, Middelfart. SAF varetager bl.a. klinisk farmaci, ekspedition og indkøb af medicin, medicinservice og væskeservice på OUHs afdelinger, produktion og kvalitetssikring af lægemidler samt udvikling af sikkerhed og kvalitet i form af bl.a. forskning og projekter. I alt beskæftiger SAF 40 farmaceuter inden for flere forskellige områder, hvor af ca. halvdelen arbejder med klinisk farmaci. Ud over farmaceuter arbejder her også farmakonomer, ingeniører, kemikere, bioanalytikere, teknikere, portører, apoteksmedhjælpere mfl. Der er et godt sammenhold på tværs af afdelingerne på sygehusapoteket og vi bruger hinandens faglige kompetencer i det daglige arbejde. Som studerende på SAF vil du primært arbejde sammen med farmaceuterne i klinisk farmaci, men har også mulighed for at komme ud til de andre funktioner på SAF. Vores vision er at levere den rette medicin, fra rette hånd, til rette patient på rette tid. Læs mere om os her: https://ouh.dk/til-samarbejdspartnere/praksis/afdelingernes-rekvisitioner-henvisninger-og-handboger/sygehusapotek-fyn/om-os
 
Beliggenhed:
SAF ligger på OUH midt i Odense. Det tager 10-15 min på cykel fra banegården, men der er også en station ved OUH hvor lokalbanen stopper.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Nej
SAF anvender sammen med de andre sygehuse i Region Syddanmark ”Den Syddanske Forbedringsmodel” som er en lean baseret kvalitetsmodel.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
På OUH er klinisk farmaci afdelingsspecifik og opgaverne kan derfor variere på de afdelinger, hvor vi leverer klinisk farmaci. Farmaceuterne laver bl.a. medicinanamneser, medicingennemgang, udskrivelsessamtaler, udskrivelsesnotater og undervisning til læger og sygeplejersker i klinikken. Farmaceuterne i klinisk farmaci er ansat i HEKLA, og her arbejder vi både med drift og projektorienterede opgaver. Af projekter kan bl.a. nævnes: - Sektorovergangsprojektet OPTIMIST, hvor resultaterne af OPTIMIST er publiceret og har medført at ydelsen er implementeret på flere afdelinger på OUH - Forberedelser til flytning af apoteket til det nye OUH i 2026 f.eks. oprettelse af en Farmaservice enhed, der deles af flere afdelinger. - Levering af Klar-Til-Brug eller næsten Klar-Til Brug medicin til afdelingerne - MERIS - Algoritmen til at identificere indlagte patienter, som potentielt har risiko for uhensigtsmæssig medicinering under indlæggelse. - Elektroniske Medicinbokse til udlevering af vederlagsfri medicin - Kvartalsvise Lægemiddelforbrugsrapporter til alle afdelinger på OUH - Deprescribing – Afmedicineringsprojekt, hvor resultaterne er publiceret og har været med til at danne grundlag for den første internationale konference i Deprescribing
 
Udstationeringsmuligheder:
Det forventes at den studerende selv er deltagende i at skabe kontakten, men mulighederne er mange f.eks. primær apotek, læge, Odense Kommune eller Lægemiddelinformationen på SDU.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Sygehusafdelinger, Odense Kommune, læger i Odense, plejehjem i Odense.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Her kan bl.a. nævnes: - Udbredelse af maskinel dosisdispensering både kombidose (ikke-patientspecifik) og patientspecifik til alle afdelinger på OUH - Udvidelse og fortsat test af Farmaservice - Hjemmebehandling med f.eks. antibiotika til patienter der har været indlagte og kan færdigbehandles hjemme herunder logistik i forhold til levering mm - Forberedelser til det nye OUH - Udbredelse af ”Optimist” til flere afdelinger
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Som studerende på SAF er man primært tilknyttet de kliniske farmaceuter, men vil også komme rundt til produktionerne, kvalitetsafdelingen mv under opholdet. Studerende på SAF forventes at møde på samme tidspunkt som farmaceuterne. Dvs. i tidsrummet 8-15.30 man-torsdag og 8-15 om fredagen. Den ugentlige arbejdstid er 37 timer. Frokost er inkluderet i arbejdstiden. Den studerende kan selv være medbestemmende for planlægning af mødetider i dette tidsrum, men der kan også være opgaver og møder som vejleder forventer at den studerende deltager i, i den normale arbejdstid. Der vil være mulighed for hjemmearbejdsdage i begrænset omfang, da vi bruger meget af vores tid i produktionen, i klinikken hos patienter og i samarbejde med læger og sygeplejersker. I forhold til planlægning af ferie er mulighederne fleksible.
 
Faciliteter til de studerende:
Der stilles PC til rådighed for de studerende. Det er ikke muligt at anvende egen PC på OUHs netværk. Der vil være en arbejdsplads til rådighed som deles med farmakonomer og farmaceuter i Klinisk Farmaci.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
Det har været dejligt med stor medbestemmelse i forhold til planlægning af egen tid og studiebesøg. Intro-ugerne var gode og det har været dejligt at kunne bidrage til opgaveløsningen. F.eks. som at deltage i mindre projekter og besvarelse af lægemiddelfaglige spørgsmål fra klinikken. Det var godt at få mulighed for også at komme til Svendborg. Det er et mindre sygehus og arbejdsopgaverne er anderledes.
 
Andet:

2023-08-22
   
Tilbage til oversigten ->