Uddannelsesapoteker forår 2024

Silkeborg Himmelbjerg Apotek

Adresse: Borgergade 20
Postnr: 8600
By: Silkeborg
Region: Midtjylland
Telefon: 87221155
   
Apoteker: Edvard Baasch
Vejleder: Marlene Mohr Have Jensen
Stedfortræder for vejleder: Michelle Toftrup Broholm
Personale i alt: 25
Apotekerkreds: Århus Amts Apotekerforening
Hjemmeside: https://silkeborghimmelbjerg.apotekeren.dk/
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Silkeborg Himmelbjerg Apotek er en arbejdsplads, som er klar på at tage imod farmaceutstuderende. Silkeborg Himmelbjerg har filialerne Nørrevænget Apotek og Center Nord Apotek, som er i cykelafstand fra apoteket. Apotekerne er moderne med hæve/sænke skranker, ergnonomiske ståmåtter, robot og edb-systemet, Cito. Apoteket har et tæt samarbejde med byens lægehuse, plejecentre, dyrlæger, håndkøbsudsalg, bosteder, tandlæger og misbrugscentret. Apoteket har dermed også mange leverancer. Der afholdes ofte møder inden for forsendelse, kontor, skranke og logistik. Hver uge afholdes morgenmøde, hvor aktuelle faglige emner bliver gennemgået. Apoteket har et godt humør, og man føler sig velkommen fra første dag. Der er fokus på sociale arrangementer - såsom løbeture, bowlingture, restaurantbesøg og mere til, som vi håber de nye studerende vil deltage i. Der er mange unge ansat på Himmelbjerg Apotek, hvor der blandt de unge også afholdes hyggeaftener/spilaftener fra tid til anden. Apoteket har frugtordning, og der er morgenbrød til det ugentlige morgenmøde. Til kaffepauserne serveres der ofte kage betalt af apoteket el. hjemmelavet af kollegaerne ved særlige lejligheder. Apoteket har fokus på at der altid er et højt fagligt niveau i skranken, og at der tilbydes god service overfor den enkelte kunde. I forhold til sundhedsydelser tilbyder apoteket medicinsamtaler/compliancesamtaler, genordinationer, TPI, bestilling/afhentning af pillepas og udlevering af dosispakket medicin. Apoteket er også uddannelsesapotek for farmakonomelever, og har været det i mange år. Der er derfor også rig mulighed for faglig sparring både teoretisk og praktisk.
 
Beliggenhed:
Apoteket ligger i den nordlige del af Silkeborg ca. 2 km. fra Silkeborg station, og der går ofte bybusser til apoteket. Der er derfor rig mulighed for kørsel til og fra apoteket. Der er også mange togforbindelser til Silkeborg. Silkeborg er landets outdoor-hovedstad med mange udendørs aktiviteter i det flotte område nær søerne og Gudenåen. I Silkeborg er der desuden en skøn gågade med hyggelige cafeer og butikker. Filialerne ligger centralt i indkøbsområdet i Silkeborg, hvor der både er Føtex, Kvickly, Jysk mfl.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Nej
Vi har været akkrediteret efter Den danske Kvalitetsmodel, og kvalitet er naturligt integreret i vores hverdag.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Apoteket er en del af kæden Apotekeren. Apoteket tilbyder TPI, medicin/compliancesamtaler, dosispakket medicin. Kampagner fra DA. De seneste 3-5 år: Undervisning af plejepersonale, åbning af ny filial, implementering af medicinsamtaler/compliancesamtaler.
 
Udstationeringsmuligheder:
Der er rig mulighed for udstationering på Himmelbjerg Apotek, da vi har uddannelse i fokus, og mange kontakter i både den primære og sekundære sektor.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Lokale lægehuse, hjemmesygeplejersker, dyrlæger, lægevagt, sygehusafdelinger, misbrugscenter, plejehjem og bosteder
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
formodet deltagelse i projektet "sikker medicinering", 2023-2026 Planer om mentaliseringsprojekt. Større fokus på sundhedsydelser herunder TPI, medicin/compliancesamtaler Vaccinationer såfremt opgaven tildeles apotekerne.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Vi er fleksible med arbejdsdage, men som udgangspunkt ligesom en normal arbejdsuge, hvor der selvfølgelig er plads til studietid. Det er også muligt at se, hvordan lørdage fungerer, hvis dette ønskes.
 
Faciliteter til de studerende:
Der er mulighed for fast studieplads, da vi har rum for eleverne. Det er er altid adgang til computer med office-pakken.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
 
Andet:
Vi vil gerne hjælpe med at finde en lejebolig hvis der er behov for det. Vi Glæder os til at tage imod en eller to farmaceutstuderende.

2023-08-24
   
Tilbage til oversigten ->