Uddannelsesapoteker forår 2024

Hadsten Apotek

Adresse: Vesselbjergvej 8
Postnr: 8370
By: Hadsten
Region: Midtjylland
Telefon: 86981122
   
Apoteker: Lars Persson
Vejleder: Camilla Hansen
Stedfortræder for vejleder: Ala Achwah
Personale i alt: 23
Apotekerkreds: Århus Amts Apotekerforening
Hjemmeside: www.hadstenapotek.dk
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Hadsten apotek er et moderne apotek med 5 skranketerminaler, der er et samtalerum, vaccinationsrum og ikke mindst et meget imødekommende og initiativrigt personale. Hadsten apotek har filial Hinnerup apotek, samt 2 håndkøbsudsalg og 1 medicinudleveringssted. Apoteket i Hadsten og i Hinnerup er stationsbyapoteker, hvor der bliver lagt vægt på faglighed og højt serviceniveau, og dermed er kundetilfredshed vigtig for os. Hadsten apotek blev ombygget i vinter 2021, hvor der blandet andet blev lavet nye lokaler til recepturen, samtale- og vaccinationsrum. Yderligere blev kunderummet total renoveret, og både Hadsten- og Hinnerup apotek fik en ny fremtagningsrobot. Hver anden uge afholdes der morgenmøder, hvor personalet får undervisning i de nyeste produkter i sortimentet eller i aktuelle faglige emner. Hver morgen samles vi til en kort briefing og til en kop kaffe. På apoteket møder I imødekommende og venlige ansatte, hvor hele aldersskalaen er repræsenteret. Vi lægger vægt på at de farmaceutstuderende kan være med til at forme deres eget ophold, og at de føler sig som en del af personalegruppen. Vi har mange sociale arrangementer, hvor vi håber de farmaceutstuderende vil deltage. Er I mere nysgerrige, kan I finde os på Facebook eller på vores hjemmeside.
 
Beliggenhed:
Hadsten er en stationsby og ligger ca. midt på strækningen mellem Århus og Randers. (Ca. 20 km og 20 min. til begge byer). Hadsten har mange uddannelsesinstitutioner, så der er mange unge mennesker i byen. Både Hadsten og Hinnerup apotek ligger lige ved stationen. Hinnerup ligger nærmest Århus og fungerer som en forstad til Århus, det tager bare 15 min med tog.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
Er akkrediteret efter DDKM i september 2020 uden bemærkninger.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Projektet ”Styrket medicinhåndtering i kommunen”, her var 2 farmaceuter ude og undervise Sosu, pædagoger og sygplejesker i medicinhåndtering. Målrettet opdatering af personalets salg og service teknik. Influenza, covid-19 og pneumokkokvaccination. Samarbejde med almen praktiserende læger vedr. de studerendes medicingennemgange. Temadage om diabetes, hudpleje og søvn. Webapoteket.dk
 
Udstationeringsmuligheder:
Vi er åbne for alle muligheder, og vi vil gerne hjælpe med at arrangere udstationering. Apoteket vil gerne hjælpe med at finanserer noget af udstationeringen, såsom flybilletter. Vi kan som minimum tilbyde udstationering på Webapoteket.dk, hvis det er ønsket. Hammel neurocenter kan også være en mulighed. Farmaceutstuderende har tidligere været udstationeret på sygehusapoteket i Grønland og på et dosispakkeapotek.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Vi har et godt forhold til alle vores samarbejdspartnere og satser på til stadighed, at styrke forholdet, ved jævnlig kommunikation og faglige møder.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Vi vil sætte ekstra fokus på medicin-, og compliancesamtaler til kronikere. Vi ønsker at øge apotekets synlighed som en del af sundhedsvæsenet i lokalsamfundet. Vi vil gerne ud at undervise andet sundhedspersonale, og udbygge af det tætte samarbejde med lægerne i området. Videreudvikling af vores vaccinationsprogram.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Efter en introperiode på de første 14 dage, har den studerende har mulighed for at have indflydelse på arbejdstiderne. Vi har forventning om 37 timers arbejdsuge, hvor der er mulighed for hjemmearbejdsdage og forlængede weekend. Studerende bestemmer selv, hvornår ferie afholdes. Mødetid er ofte 8:30, men kan tilpasse til offentligt transport, og på dage med morgenmøder er mødetiden kl. 8:00
 
Faciliteter til de studerende:
På apoteket er der selvfølgelige lokale og arbejdsplads til rådighed, arbejdsbord, stol, trådløs internetadgang. Vi kan evt være behjælpelig med at finde en bolig til dig.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
Udtagelse fra tidligere års studerende: 2023 (fra farmaceutstuderende Mathias): Hadsten og Hinnerup Apotek var virkelig gode apoteker at være på studieophold ved. Som farmaceutstuderende bliver man inviteret med ind i kollegafælleskabet. De skaber et godt læringsmiljø og giver tid til studiebesøg og faglig udvikling. Derudover respekteres et eventuelt behov for at tage til København i weekenden rigtig godt. Hadsten apotek kan helt sikkert anbefales. 2017:"Hadsten Apotek er et super sted til studieophold, meget venlige kolleger, styr på tingene og god vejledning. Vi har været meget heldige at komme til Hadsten"
 
Andet:
Besøg os allerede i dag på www.hadstenapotek.dk, www.hinnerupapotek.dk og www.webapoteket.dk Vi har et godt samarbejde kollegerne imellem. Vi spiller sammen som et hold, hvor vi har en munter tone og et godt humør. Hver morgen samles vi til en kort briefing og en kop kaffe.

2024-03-11
   
Tilbage til oversigten ->