Uddannelsesapoteker forår 2024

Frederiksværk Apotek

Adresse: Nørregade 4
Postnr: 3500
By: Frederiksværk
Region: Sjælland
Telefon: 47720007
   
Apoteker: Amir Lavasani
Vejleder: Xiaoman Han
Stedfortræder for vejleder: Amir Lavasani
Personale i alt: 20
Apotekerkreds: Nordre Sjællands kreds
Hjemmeside: farmacy.dk
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Efter apotekerskifte i november 2019, så er apoteket er i en udviklingsfase og vi har en målsætning om at blive Danmarks bedste Apotek. Apoteket er blevet totalrenoveret med lagerrobot og omdannelse af de fysiske rammer med ny indretning af selvvalgsområde, skranker, forsendelsesområde mv. i oktober 2020. Apoteket har et stort selvvalgsområde og vi har direkte ekspedition i skranken. Vi har en filial i Hundested (MENY) og en en filial i Kvickly i Frederiksværk. Vores personale cirkulerer mellem alle 3 enheder. Desuden har vi startet en spændende udvikling af de faglige rammer med udarbejdelsen af et nyt kvalitetsstyringssystem, uddannelse af vore medarbejdere til at kunne udføre sundhedsydelser mv. Vi vil gerne udvikle apoteket og vore medarbejdere via kurser og innovation og vi har allerede en arbejdsplads af glade og engagerede medarbejdere med en bred aldersfordeling. Vi er tolerante, vi sætter en ære i at sparre med hinanden og der er højt til loftet. Vi er allerede uddannelsessted for farmakonomelever og har i øjeblikket 5 elever ansat. Vi synes det giver en god dynamik og automatisk faglig opdatering af det faste personale at være uddannelsesapotek.
 
Beliggenhed:
Apoteket i en større provinsby ligger tæt på togstation. Der er bus- og togforbindelser til København og Hillerød. Til Frederiksværk Apotek hører filialen Hundested Apotek også, som ligger 15 km fra Frederiksværk.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Ny apoteker har overtaget apoteket fra 1. nov 2019, men har været apoteker på i Hammel Frijsenborg Apotek i Jylland i 4 år. Der har der været stort fokus på sundhedsydelser og uddannelse af områdets sundhedspersonale. Men allerede siden 1. November 2019 har der været meget fokus på sundhedsydelser mm og vi har allerede holdt en del møder med Halsnæs Kommune om fremtidigt samarbejde.
 
Udstationeringsmuligheder:
Hillerød sygehus og sygehusapoteker kunne være en mulighed. Apotekeren har kontakt til apoteker i andre europæiske lande.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Vi har et fint samarbejde med læger, andre sundhedsprofessionelle og Halsnæs Kommune, herunder det kommunale sundhedsfaglige råd.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Faglig rammer: Der er sat et mål om at samtlige medarbejdere skal kunne udføre TPI inden udgangen af 2021. Der er igangsat samtaler med kommunen omkring samarbejde omkring undervisning af kommunens sundhedsprofessionelle samt medicingennemgang.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
De studerende følger naturligvis den uddannelsesplan, som er udstukket fra Købehavns Universitet og fra apotekets side er der en stor fleksibilitet ift. at indgå i det daglige arbejde på apoteket, ferieafholdelse, hjemmearbejdsdage mv.
 
Faciliteter til de studerende:
Der forefindes et decideret arbejdslokale til vore studerende med skrivebord og evt. PC, printer mm.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
Frederiksværk Apotek er et fantastisk sted at bruge sin tid i praktik. Udover at være et apotek i udvikling med en nyligt åbnet filial, er det også et strålende arbejdsmiljø. Alt personale har været utroligt imødekommende og åbne for de projekter, man kan begive sig ud i under sit praktikophold. Både ledelsen på apoteket samt vejleder har stor forståelse den tidsbyrde, der ligger i at uddanne sig under sit praktikophold, hvilket jeg personligt har været meget glad for. Apoteket og dets personale har givet mig grundigt indsigt i apoteksverden og alle aspekter herunder, inkluderet ledelse, økonomi og alt der foregår i skranken. Jeg kan kun anbefale på det kraftigste at bruge sit praktikophold på Frederiksværk Apotek. Casper – august 2023
 
Andet:

2023-08-24
   
Tilbage til oversigten ->