Uddannelsesapoteker forår 2024

Esbjerg Jerne Apotek

Adresse: Strandby Kirkevej 80
Postnr: 6705
By: Esbjerg V
Region: Syddanmark
Telefon: 75122177
   
Apoteker: Anne H. Kahns
Vejleder: Anne Høj Stadil Lund
Stedfortræder for vejleder: Henrik Lintrup
Personale i alt: 30
Apotekerkreds: Ribe - Sønderjyllands kreds
Hjemmeside:
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Esbjerg Jerne Apotek ønsker at være lokalområdets apotek. Udover hovedapoteket Esbjerg Jerne Apotek haves filialerne Fanø Apotek, Hjerting Apotek og Esbjerg City Nord Apotek. Apoteket ekspederer således mange forskellige kunder. På hovedapoteket og Esbjerg City Nord Apotek findes robotter. Alle apoteker er nemme at komme til både for ansatte og kunder. Hvis man ønsker at besøge filialerne i forbindelse med sit studieophold hos os, så er der rig mulighed. Vi arbejder sammen med Esbjerg Kommune, som vi har en mangeårig undervisningsaftale med. Her undervises hovedsageligt SOSU-hjælpere og –assistenter i astma og KOL. Ydermere har apoteket deltaget i Projektet Styrket medicinhåndtering i Kommunerne, hvor to af apotekets farmaceuter underviste og udførte forskellige ydelser for ansatte på kommunens botilbud. Hovedapoteket har yderligere en stor forsendelse til private, bosteder og plejehjem, samt en stor leverance til skibe og Offshore-branchen.
 
Beliggenhed:
Esbjerg Jerne Apotek ligger i bydelen Jerne 850 m fra stationen. Jerne har et aktivt lokalområde og mange muligheder fx uddannelsesinstitutioner, indkøbsmuligheder, bolig, fritidsaktiviteter og erhverv.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
Apoteket er akkrediteret i marts 2020.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Apoteket har de seneste par år deltaget i mange større og mindre projekter. Senest Styrket medicinhåndtering i Kommunerne og Revurdering af TPI-ydelsen. Ydermere skal apoteket være med i et projekt om Wegovy i efteråret 2023.
 
Udstationeringsmuligheder:
Udstationeringsmulighederne er mange fx plejehjem, botilbud, lægepraksis. Vi hjælper gerne med at finde et spændende sted.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Plejehjem, botilbud, læger, dyrlæger, skibe og Kommunen.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Januar 2024 opstartes Mentalisering på Apotek, som forventes at løbe det meste af 2024.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Hos os sammensætter vi i fællesskab et skema, der giver de studerende mulighed for at få mest muligt ud af deres ophold. Mødetiden på apoteket er normalt 8:45, men andre mødetider kan aftales. Der er mulighed for hjemmearbejde, men vi er også af den holdning, at man lærer mest om apoteket på apoteket. De studerende bestemmer slev, hvornår de ønsker at afholde ferie.
 
Faciliteter til de studerende:
Der findes studiepladser på apoteket med computere.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
"Personalet på Esbjerg Jerne Apotek, byder farmaceutstuderende hjertelig velkommen med åbne arme. Teamet byder på sparing og faglighed fra rutinerede farmakonomer, farmakonomelever samt farmaceuter. Her har man lov til ”at stille de dumme spørgsmål” og der er altid tid og plads til en god faglig diskussion. Skulle der opstå tvivlsspørgsmål til apotekernes økonomi system, politik etc., står døren ind til apotekeren altid åben, hvilket giver anledning til dybere forståelse af hele apoteksverdenen. Hos Esbjerg Jerne Apotek samt de tilhørende tre filialer, er der rig mulighed for at få kendskab til de daglige arbejdsgange, som er nødvendige for, at apoteket kan køre rundt til daglig. Al personale er klar til at fortælle og videregive læring omkring deres funktion, såsom dosisdispensering, forsendelser til private såvel som til skibe, omsorgssalg og kampagnevarer. De tre tilhørende apoteksfilialer er et besøg værd. Kunderne er forskellige alle steder, hvilket giver rig mulighed for at øve kommunikation med forskellige kundetyper. Det daglige apoteksarbejde hos Esbjerg Jerne Apotek er meget andet end blot skrankeekspeditioner. I mit tilfælde var der mulighed for at komme med en af farmaceuterne ud og undervise SOSU-hjælpere omkring brugen af tre typer inhalationsdevises. Ligeledes fik jeg mulighed for at komme med på medicintilsyn hos medicin- og håndkøbsudsalgene samt arresten i Esbjerg. I nærområdet er der blandt andet mulighed for komme på lokalbesøg hos farmaceuten i Esbjerg Kommune, SOSU-assistenter eller Sydvestjysk Sygehusapotek hvor de har en medicinrobot. Jeg vil især anbefale at tage kontakt til hjemmeplejen og derved komme med en SOSU-assistens en dag på arbejde, da det gav et andet syn på problematikkerne, som de oplever i deres daglige håndtering af borgerens medicin. Efter end lokalbesøg vil personalet altid gerne høre, hvad man har oplevet og lært, hvilket giver anledning til yderligere refleksion. Jeg giver mine varmeste anbefalinger til Esbjerg Jerne Apotek som studieopholdsapotek, da der er god tid og plads til læring, faglige diskussioner og refleksioner" – Maja.
 
Andet:
Du er velkommen til at ringe til os, vi har gennem tiden ansat flere af vores studerende!

2023-09-04
   
Tilbage til oversigten ->