Uddannelsesapoteker forår 2024

Slagelse Svane Apotek

Adresse: Jernbanegade 7
Postnr: 4200
By: Slagelse
Region: Sjælland
Telefon: 58 52 01 34
   
Apoteker: Anita Albrechtsen
Vejleder: Per Sandorff Thomsen
Stedfortræder for vejleder: Anita Albrechtsen
Personale i alt: 18
Apotekerkreds: Storstrøms kreds
Hjemmeside:
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
1
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Slagelse svane apotek består af: Hovedapoteket beliggende på Jernbanegade 7 I Slagelse hvor apoteket ligeledes har forsendelse. Filialerne Antvorskov apotek som er beliggende i Bilka ved Antvorskov og Ringsted Svane Apotek som er beliggende på Nørregade 13 i Ringsted. Studerende vil kunne blive placeret på alle enheder under deres praktikophold. Hertil hører også Vemmelev apoteksudsalg. Der er installeret Robot på Slagelse Svane Apotek og på Antvorskov Apotek, hvilket giver en direkte ekspedition på skranken, således at vi kan fokusere på vores kunders behov og faglig rådgivning omring deres medicin mere effektivt, til glæde for både kunder og personale. Apoteket har fokus på dosisdispensering, kvalitetssikring af medicinhåndtering og medicingennemgang. Apoteket tilbyder ligeledes medicinsamtaler, Tjek på inhalationen og samtlige farmaceuter er uddannet behandlerfarmaceuter. Ydermere tilbydes influenza-, pneumokok- og rejsevacciner. Apoteket afholder morgenmøder hver 2. Fredag og har ofte oplæg fra konsulenter eller intern undervisning. Studerende opfordres ligeledes til at arrangere et morgenmøde i deres praktikperiode. Personalet på Svane apoteket er ungt, livligt og professionelt velfunderet og det gode humør, medarbejdertrivsel og godt samarbejde er sat i højsædet. Apoteket er kvalitetscertificeret og arbejder løbende med kvalitetssikring som en del af apotekets struktur og ledelse. Vi har også et samarbejde med botilbud, plejehjem og skoler, hvor vi tager ud og underviser i de medicinske fag.
 
Beliggenhed:
Slagelse Svane apotek ligger midt i Slagelse, ca. 5 minutters gå-afstand fra Slagelse Station og 2 filialer i hhv. Antvorskov og Ringsted.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
Apoteket er akkrediteret efter DDKM.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Apoteket har deltaget i Skole-Medicin Temadage med undervisning af skoleelever i forskellige former for medicin: I Samarbejde med Slagelse kommune har Apoteket undervist i Styrket medicinhåndtering til plejepersonale på Institutioner, plejehjem og bosteder.
 
Udstationeringsmuligheder:
Der er rig mulighed for udstationering i bl.a. lægepraksis, plejehjem og bosteder samt Slagelse sygehusapotek.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Vores primære samarbejdspartnere på det sundhedsfaglige område er plejehjem og botilbud i Slagelse og Ringsted kommune, men vi er også i tæt kontakt med vores læger.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Apoteket har vedvarende undervisning og træning af personale mht. Træning i sundhedsydelser, såsom Tjek på inhalationen og medicin- og compliancesamtaler.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Som studerende på Slagelse svane apotek er der mulighed for at tilrette sit skema i samarbejde med skemaansvarlige. Deltagelse i morgenmøder og faste arbejdsopgaver jf. planen for studieophold er dog obligatoriske.
 
Faciliteter til de studerende:
Apoteket har et samtalerum og en frokoststue hvor der er mulighed for at anvende en medbragt bærbar PC med WIFI.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
 
Andet:

2023-12-08
   
Tilbage til oversigten ->