Uddannelsesapoteker forår 2024

Region Midtjylland, Regionshospitalet Gødstrup

Adresse: Kapelvej 5
Postnr: 7400
By: Herning
Region: Midtjylland
Telefon: 78435100
   
Apoteker: Susie Vand
Vejleder: Hans Rudolf Pedersen
Stedfortræder for vejleder: Helle Hagen Sveigaard
Personale i alt: 40
Apotekerkreds:
Hjemmeside: www.rm.dk/sundhed/faginfo/hospitalsapoteket/
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Hospitalsapoteket i Region Midtjylland er landets næststørste med enheder på flere martrikler. Regionshospitalet Gødstrup er et nyt akut-hospital (indviet i foråret 2022) i Region Midtjylland, og Hospitalsapoteket er derfor flyttet med ind i de nye rammer med en klinisk farmaci- og cytostatika-produktions funktion. På Gødstrup martriklen er der ca 40 faguddannede personer, der arbejder i Hospitalsapoteket. Hospitalsapotekets opgave er med høj faglighed og kvalitet at hjælpe patienterne ved at producere, levere og vejlede i brugen af lægemidler. Hospitalsapotekets vison er at være den foretrukne lægemiddelekspert. For at opnå det har apoteket de tre strategiske fokusområder: Træd frem, Fælles løsninger og Kvalitet med mening.
 
Beliggenhed:
Regionshospitalet Gødstrup ligger lidt (ca 10 km) nord vest for Herning by. Toget stopper ca. 200 meter fra hovedindgangen, og bussen holder lige ved hovedindgangen.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Nej
Hospitalsapotekerne bruger ikke den samme model som primær-apotekerne.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Flytning og bygning af nyt apotek i det det nye Regions Hospital har været et kæmpe projekt de seneste 3-4 år. Der er indgået aftaler med psykiatrien i Gødstrup om, at vi skal lave farmaceutiske medicingennemgange i nogle bestemte klinikker. Der er blevet implementeret et nyt medicinkoncept, der hedder Min Medicin med. Et koncept, hvor patienterne har deres eget medicin med ved indlæggelse og bruger af det under indlæggelse.
 
Udstationeringsmuligheder:
De studerende vil have mulighed for udstationering på hospitals-afdelinger og vi vil hjælpe med at formidle kontakter til fx primær apoteker
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Læger og sygeplejerske på Regionshospitalet Gødstrup samt kolleger fra Hospitalsapoteket på andre matrikler.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Det planlægges at udvide de farmaceutiske opgaver på flere forskellige hospitalsafdelinger. Der planlægges fx at udvide de farmaceutiske undervisnings opgaver i akut- afdelingen i Gødstrup.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
De studerende vil blive inddraget i forskellige arbejdsopgaver alt efter ønsker. Mødetiden bliver i hverdagene fra 8:00 til 15:30. Der vil være mulighed for hjemmearbejde efter behov, hvis der fx skal arbejdes med nogle større opgaver. Vi vil være meget flexible i forhold til afholdelse af ferie
 
Faciliteter til de studerende:
De studerende får plads i afd. for klinisk farmaci. Der er adgang til PC med diverse programmer, som anvendes i det daglige arbejde.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
 
Andet:
Vi forventer, at du, som ansøger til vores uddannelsesapotek, har en stærk interesse for klinisk farmaci. Det er vigtigt, at du allerede har truffet beslutningen om at udforske dette område på et hospital og er åben for at bo i Region Midtjylland i en periode på seks måneder. Det skal nævnes, at vores apotek er en arbejdsplads uden rygning. For at kunne ansøge om studieophold hos os, er det nødvendigt, at du kan overholde de påkrævede uniformsdirektiver, som er standarden på danske hospitaler. Dette inkluderer iførelse af en uniform med korte ærmer (der dækker over albuen), når du arbejder i klinikken og udfører rene opgaver. Derudover er det ikke tilladt at bære smykker på hænderne, og neglene skal være korte, rene og uden neglelak.

2023-08-25
   
Tilbage til oversigten ->