Uddannelsesapoteker forår 2024

Hedehusene Apotek

Adresse: Hovedgaden 421
Postnr: 2640
By: Hedehusene
Region: Hovedstaden
Telefon: 46562255
   
Apoteker: Behzad Ghorbani
Vejleder: Meis Gassem
Stedfortræder for vejleder: Torben Schramm
Personale i alt: 30
Apotekerkreds: Københavns Apoteker Forening
Hjemmeside: hedehuseneapotek.dk/
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Hedehusene Apotek er et nytænkende, og aktivt apotek lokaliseret i ydre København. Apoteket er beliggende cirka 25 min fra centrum, både i bil eller med det offentlige. Apoteket har både farmaceut og farmakonom studerende og arbejder aktivt med livslang lærring. Derfor vil du hos os møde personale der er vant til at lærer fra sig og er vant til at have studerende. Vi er en blandet skarre, hvor det ikke er unormalt at alderen går fra 20'erne til 60'erne i vores skranketeam. Hos os gør vi meget ud af at det altid skal være nemt at være studerende, man skal altid føle sig velkommen og det skal være socialt rart at være på arbejde. Under opholdet vil vi foreslå at man har enkelte vagter på andre enheder, da vi kan se fra vores tidligere studerende, at dette har givet dem en stor lærring og en del skrivemateriale til deres opgaver.
 
Beliggenhed:
Hedehusene Apotek er beliggende 2 min gang fra Hedehusene Station. Hvis man er med det offentlige tager det 23 min fra Nørreport Station til Hedehusene Station. Hvis man er selvkørende ligger Taastrup cirka 25 km. vest for København, bag ved apoteket er der en stor parkeringsplads hvor der er gratis parkering.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Nej
Apoteket opfylder alle krav og arbejder aktivt med kvalitet - bare ikke som en del af DDKM, der udfases i hele sundhedsvæsenet.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Undervisning af kommunalt plejepersonale Vores farmaceuter har undervist blandet plejepersoanle indenfor medicinhåndtering og egenomsorg. Udvikling og kompetenceopbygning vedr medicin- og compliancesamtaler Vi har i personalegruppen gennemgået diverse emner for at styrke os på dette område
 
Udstationeringsmuligheder:
Som apotek kan vi hjælpe med kontakt til: Plejecenter Dyrlæge Alm praksis Industri Kommunal farmakonom med mere Vi prøver altid at hjælpe de studerende ud fra deres ønsker og har et bredt netværk hvor det meste kan lade sig gøre.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Apoteket samarbejder med alle andre fagpersoner i kommunen, dvs plejecentre, botilbud, dagstilbud, læger, dyrlæger, udkørende sygeplejesker med mere.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Apoteket planlægger at videreudvikle på Medicin- og compliancesamtaler, derudover er der ikke planlagt projekter, men vi er åbne for at de studerende kan planlægge og afholde aktiviteter hvis de ønsker det.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Vi sætter fleksibilitet højt, derfor er der ikke en fast ramme eller plan - alle er forskellige og vi prøver at imødekomme dette på bedste vis. Vores anbefalinger er at så mange timer som muligt placeres på apoteket sammen med vejleder, hvorfor vi anbefaler en 4 dags arbejdsuge. Det vigtigste for os er at den studerende har en 37 timers arbejdsuge gennemsnitligt over hele opholdet og at den studerende kan se sig selv i den plan der er lagt og holder den. Apotekets åbningstid er fra 9-1730 i hverdagen. Ønsker til ferie afklares i løbet af februar, der er som udgangspunkt ikke begrænsninger på hvornår den studerende holder ferie.
 
Faciliteter til de studerende:
På apoteket vil det være muligt at sidde og arbejde uforstyrret først og sidst på dagen. Midt på dagen kan der være larm da studiepladsen er i forbindelse med frokoststuen.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
Tidligere studerende 2023: Jeg har haft et suverænt studieophold på Hedehusene Apotek med utrolig gode og søde kollegaer, som tog rigtig godt i mod mig. Jeg følte mig hurtigt en del af fællesskabet, og jeg var altid velkommen til at spørge, hvis jeg var i tvivl om noget. Jeg lærte dermed en del del af både farmacueterne og farmakonomerne på apoteket. Derudover fik jeg mulighed for at komme ud på apotekets andre enheder, som gav mig en masse læring på flere områder, da der var variation i kundetyperne. Jeg fik også mulighed for at drøfte mine tanker og ideer om eventuelle forbedringer sammen med mine kollegaer. Så hvis du ønsker et studieophold med søde samt hjælpsomme kollegaer, varierende arbejdsdage og mulighed for en masse selvstændighed, så er Hedehusene Apotek det helt rette valg.
 
Andet:

2023-08-29
   
Tilbage til oversigten ->