Uddannelsesapoteker forår 2024

Aalborg Budolfi Apotek

Adresse: Algade 60
Postnr: 9000
By: Aalborg
Region: Nordjylland
Telefon: 98120677
   
Apoteker: Mikael Sell
Vejleder: Gitte Caroline Schroeder
Stedfortræder for vejleder: Mohamed Yasin
Personale i alt: 41
Apotekerkreds: Nordjyllands kreds
Hjemmeside: https://www.apoteket.dk/apoteker/aalborg-budolfi-apotek
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Aalborg Budolfi Apotek er et A-vagt apotek placeret i Aalborg Centrum vi har åbent fra 6-24 alle årets dage og er det eneste A-vagt apotek i Nordjylland. Vi har 2 filialer i henholdsvis Nibe (afstand fra Aalborg: 21 km) og Løgstør (afstand fra Aalborg 48 km), så her får du både Storbyapoteket i Aalborg, men også klassiske landapoteker. I Løgstør og Nibe er der rigtig gode muligheder for at finde borgere i målgruppe for medicingennemgang. Vi har ingen robot i Aalborg eller Løgstør, men har en robot i Nibe. Så her har du mulighed for at prøve forskellen mellem at arbejde med og uden robot. Da vi er vagtapotek substituerer vi meget til andre substitutionsgrupper når lægen ikke er tilgængelig dette kan fx være på grund af restordrer. Her skal den farmaceutiske faglighed være i top. For vi kan ikke sende en patient tomhændet hjem på en vagt.
 
Beliggenhed:
Vi er placeret midt i Aalborg tæt på gågaden. Begge filialer ligger vest for Aalborg. Vores hovedapotek ligger blot 6 km fra Aalborg lufthavn så det er nemt at komme hurtigt til København. Banegården er heller ikke langt væk (650 m), hvis man hellere vil med toget. Der er en express-busforbindelse til begge filialer.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Vi har stor fokus på at få lavet flere sundhedsydelser både på hovedapoteket, men også på vores filialer hvor der ikke så ofte er en farmaceut til stede. På filialerne er især afholdelse af medicinsamtaler vigtig. Derudover har vi stor fokus på kvalitet og god rådgivning.
 
Udstationeringsmuligheder:
Der er udstationeringsmuligheder til vores filialer, praktiserende læger og plejehjem.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Lægevagt, fertilitetsklinikker, dyrlæger, tandlæger, misbrugscenter og lokale praktiserende læger
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Mere fokus på medicinsamtaler. Vi planlægger projekt for at få farmakonomerne involveret mere i medicinsamtaler.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Farmaceutstuderende indgår i en 37 timers arbejdsuge, men har i høj grad mulighed for selv at få indflydelse på arbejdstiden og skema. Der er mulighed for studiedage i vores studierum eller afholdelse af disse hjemme efter aftale med vejleder. Ferieafholdelse aftales med vejleder/apoteker
 
Faciliteter til de studerende:
Der er et studierum til studerende, dette rum benyttes også af apotekets farmakonomelever. Der er mulighed for at leje en billig studiebolig i Aalborg gennem Studiebolig Aalborg. Derudover er vi ved at undersøge muligheden for en fribolig til de studerende. Vi vender tilbage med om dette er muligt.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
 
Andet:

2023-08-12
   
Tilbage til oversigten ->