Uddannelsesapoteker forår 2024

Nyborg Apotek

Adresse: Kongegade 8
Postnr: 5800
By: Nyborg
Region: Syddanmark
Telefon: 65 31 22 33
   
Apoteker: Nanna Stauner
Vejleder: Nanna Stauner
Stedfortræder for vejleder:
Personale i alt: 8
Apotekerkreds: Fyns kreds
Hjemmeside:
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
1
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Apoteket er et stort moderne provinsapotek, hvor der bliver lagt vægt på faglighed og højt serviceniveau. Vi går ind for diversitet og at man kan føle sig tilpas som man er. Der er god tid og engagerede medarbejdere til at vejlede de farmaceutstuderende, således at studerende får mest mulig fagligt ud af opholdet. Vi forsøger hele tiden at forny os, og er meget åbne overfor nye ideer. På apoteket møder I imødekommende og venlige ansatte, hvor vi er mange unge ansat, men hele aldersskalaen er repræsenteret. Vi lægger vægt på at de farmaceutstuderende kan være med til at forme deres eget ophold, og lægger vægt på at de farmaceutstuderende føler sig som en del af personalegruppen. Vi har mange sociale arrangementer og en åben og inddragende ledelsesform. Er I mere nysgerrige kan I finde os på facebook.
 
Beliggenhed:
Nyborg ligger efter man krydser Storebæltsbroen. Der bor ca. 30.000 indbyggere i Nyborg. Apoteket ligger i Nyborgs gamle bykerne. Der er ca. 2,5 km til Nyborg station (vi vil sørger for at I kan låne en cykel eller et elløbehjul, hvis I ønsker dette). Der er tog hver halve time til/fra København. Det kan sagtens lade sig gøre at pendle til/fra København.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
Vi følger den gældende lovgivning.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år: Facebook - Influenzavaccination - Medicingennemgange - Temadage/Sundhedsuge - Intern undervisning - Dosisdispensering - Tjek på inhalation - Medicinsamtaler - Løbende kvalitetsudvikling af apoteket - Apotekerskifte
 
Udstationeringsmuligheder:
Der er mange udstationeringsmuligheder. Man kan bl.a. tage på udstationering på sygehusapotek, andre apoteker, lægepraksis eller sygehusafdeling. Det er op til de studerende i samråd med vejleder at finde et interessant udstationeringssted.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Der er gode relationer til de lokale læger, hjemmesygeplejesker, plejehjem og ældrecenter. Vi håber på at kunne undervise i et ældrecenter. Dette kar apoteker en del erfaring med fra tidligere. Andre ideer de farmaceutstuderende måtte have er velkomne.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover: Videreuddannelse af personalet - Undervisning af andet sundhedspersonale - Tværfagligt samarbejde med de lokale læger - Samarbejde apotekerne imellem overfor Slagelse kommune angående service og sundhedsydelser - Andre ideer de farmaceutstuderende måtte have er velkomne.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
De studerendes "arbejdstid" er mandag til fredag. Lørdag er altid fri. Der er mulighed for enten at have en 4-dages uge med lange dage eller en 5-dages uge med lidt kortere dage. Mødetiden tilpasses togtiderne. Vi vil i samarbejde finde det skema der passer bedst for dig og apoteket. Faciliteter til de studerende: Apoteket råder over kontorlokaler, der anvendes af elever og studerende. De farmaceutstuderende har deres eget kontor, hvor de kan sidde i ro og fred og arbejde. Der er arbejdspladser og adgang til det trådløse internet med/uden egen computer. Tilbyder apoteket fribolig til de studerende? Nej Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende: I 2021 og 2022 havde Korsør apotek ikke studerende. Studerende forår 2020: Varm og dejlig arbejdsplads. Personalet er hjælpsomme og imødekommende. Vejledningen har styrket mig fagligt, men også på det personlige plan. Apoteksarbejdet har været lærerigt og udfordrende. Studerende efterår 2019: Godt humør og hjælpsomme kollegaer. God introduktion af apoteket med flere forskellige medarbejdere fra apoteket. Andet: Vi ligger vægt på, at de farmaceutstuderende får mulighed for selv at tilrettelægge deres tid og aktiviteter, således at de studerende får et højt fagligt udbytte af studieopholdet, indenfor de rammer som skolen fastsætter, og samtidig bliver en del af personalegruppen. Eksempler på aktiviteter de studerende kan deltage i: Lægemiddelkonsulenter og embedslæge - Undervisning af elever og personale - Undervisning af hjemmepleje/sygeplejersker - Borgermøder- Besøg hos det lokale rådgivningscenter for misbrugere, dyrehospital, hjemmesygeplejen og meget andet Vi håber du/I har lyst til at komme på studieophold på Korsør Apotek, da vi har lyst til at have farmaceutstuderende. Du/I er velkomne til at kontakte os, såfremt du/I har spørgsmål eller ønsker at høre mere om apoteket.
 
Faciliteter til de studerende:
Apoteket råder over kontorlokale, der kan anvendes af elever og studerende. Der er arbejdspladser og adgang til det trådløse internet med/uden egen computer. Det vil også være muligt at holde sin studiedag hjemme efter aftale med vejleder.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
"Nyborg Apotek er et hyggeligt lille apoteket, hvor man kommer sig at lære alle de ansatte godt at kende"
 
Andet:

2023-08-31
   
Tilbage til oversigten ->