Uddannelsesapoteker forår 2024

Bramminge Apotek

Adresse: Storegade 2
Postnr: 6740
By: Bramming
Region: Syddanmark
Telefon: 75173044
   
Apoteker: Kurt Jensen Høy
Vejleder: Mujeeb Safi
Stedfortræder for vejleder: Anum Ansar
Personale i alt: 20
Apotekerkreds: Ribe - Sønderjyllands kreds
Hjemmeside: bramming.apotekeren.dk
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Bramminge Apotek er et moderne apotek, hvor vi tilbyder sundhedsfaglige ydelser og solid rådgivning om helbred og trivsel. Apoteket er medlem af kæden Apotekeren og består af 4 receptekspederende enheder, der alle er udstyret med robot: Bramminge Apotek - som er hovedapoteket og det primære praktiksted - samt Krone Apoteket Broen Esbjerg, Brørup Apotek og Holsted Apotek. Vi lægger vægt på høj faglighed, medarbejderudvikling og et godt arbejdsmiljø, hvor alle bliver hørt; og hvor alle føler sig godt orienteret og inddraget i beslutningerne. Apotekets medarbejderstab omfatter både unge og erfarne farmakonomer og farmaceuter, hvilket giver en god dynamik. For at sikre fællesskabet i teamet afholder vi 15 min. briefing to gange ugentligt og et fælles virtuelt informationsmøde hver fjortende dag. Faglig udvikling er af stor betydning for os, og derfor deltager alle faglærte medarbejdere i et-to faglige kurser årligt. Tilsvarende lægger vi stor vægt på, at studerende på apoteket udvikler sig fagligt ved at deltage i en lang række forskelligartede opgaver, samtidig med at de får positiv og lærerig kollegial sparring og støtte undervejs. På apotekerne får studerende mulighed for at prøve en lang række opgaver: På Bramminge Apotek er der mulighed for at lære, hvordan vi pakker og udsender medicin til plejehjem, til borgere og til håndkøbsudsalg. På Holsted Apotek er der mulighed for at lære mere om veterinær medicin (medicin til dyr). Brørup Apotek er den filial, der står for dosisdispensering. Her er der mulighed for at lære, hvordan receptmodtagelse, dosisdispensering og udsendelse af medicin til kunder foregår. Krone Apoteket Broen er et centerapotek, hvor vi ekspederer en bred vifte af kundegrupper i skranken, og her er ingen forsendelseskunder. Også her kan studerende få prøvet en række varierende opgaver. I modsætning til de 3 andre apoteker er Krone Apoteket Broen et byapotek, mens de øvrige apoteker er landapoteker. Broen Shopping er Vestjyllands største shoppingscenter. Alle vores farmaceuter er behandlerfarmaceut.
 
Beliggenhed:
Det er nemt at komme til apotekerne. Hovedapoteket er det primære praktiksted. Det ligger ca. 18 km fra Esbjerg og ca. 55 km fra Kolding. Der er god togforbindelse til Bramminge Apotek, ligesom apoteket ligger nær motorvejen. Også de øvrige apoteker - på nær Holsted Apotek - ligger 100-200 meter fra togstationen og nær motorvejen.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Nej
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Vi deltager aktivt i Apotekerforeningens faglige kampagner. Derudover tilbyder vi sundhedsydelserne: Tjek på inhalation, Genordination, Medicinsamtale og Compliance-samtale. Vi vaccinerer mod covid-19, influenza og pneumokokker. Vi samarbejder årligt med bl.a. Diabetesforeningen og Lungeforeningen.
 
Udstationeringsmuligheder:
Lægepraksis, plejehjem og tandlæge.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Lægepraksis, plejehjem, tandlæge, Esbjerg og Vejen Kommuner.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Løbende kvalitetsarbejde og videreudvikling af vores sundhedsydelser.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Vi har åbent fra 9.30-17.30 mandag til torsdag og fredag fra 9.30-18.00. Skema bliver tilpasset i samarbejde med de studerende. Der bliver taget hensyn til togforbindelse, og om man har små børn. De studerende kan selv planlægge deres ferie - vi skal blot informeres, senest seks uger før ferien afholdes.
 
Faciliteter til de studerende:
Vi kan være behjælpelige med at finde en lejlighed i Bramming eller Esbjerg og samtidig dække 50% af huslejen. Derudover kan vi stille et arbejdsrum med en bærbar PC med Wifi til rådighed for den/de studerende.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
Det er første gang, vi søger studerende fra KU, men vi har haft studerende fra SDU i de sidste 5-6 år. Fos os har det været en fornøjelse både fagligt og menneskeligt at møde de mange dygtige, glade og tilfredse studerende. Vi oplever, at vores studerende værdsætter vores faglighed og det gode sammenhold. Det er de mange gode oplevelser med studerende fra SDU, som har motiveret os til at søge studerende fra KU - og vi ser frem til at byde nye studerende velkommen til et fællesskab med fokus på faglighed, udvikling og trivsel. Vores SDU-studerende fra 2020 gav os følgende udtalelse: "Fantastiske kolleger - og et godt arbejdsmiljø." Hun blev fastansat hos os efter endt uddannelse og var hos os i mere end et år, før hun påbegyndte arbejdet med sin ph.d.
 
Andet:
Gode muligheder for et studiejob efter studieopholdet for studerende, der kan arbejde på hverdagsaftener eller i weekender.

2023-08-24
   
Tilbage til oversigten ->