Uddannelsesapoteker forår 2024

Tårnby Apotek

Adresse: Kamillevej 4
Postnr: 2770
By: Kastrup
Region: Hovedstaden
Telefon: 32500617
   
Apoteker: Peer Nørkjær
Vejleder: Meron Kahsay Yohalashet
Stedfortræder for vejleder:
Personale i alt: 30
Apotekerkreds: Københavns Apoteker Forening
Hjemmeside: www.taarnby-apotek.dk
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Tårnby apotek er et serviceapotek, hvis hovedmålsætning er en effektiv, sikker og faglig korrekt distribution af lægemidler med dertil hørende relevant faglig rådgivning til apotekets kunder. For at leve op til denne målsætning lægger apoteket vægt på Apotekerforeningens kampagner, samt deres Standard for Skrankerådgivning. Desuden lægges der vægt på, at opbygge og vedligeholde et godt samarbejde med lokalområdets øvrige sundhedsfaglige personer og de kommunale myndigheder. Apoteket flyttede i maj 2009 til nye moderne lokaler i et nybygget Sundhedshus. Foruden apoteket huser Sundhedshuset bl.a. praktiserende læger, speciallæge, fitness og fysioterapi, tandlæger, samt Tårnby Sundhedscenter, som huser sundhedsplejersker, fysio- og ergoterapeuter og Tårnby forebyggelses team. Her på Tårnby Apotek passer vi på hinanden og kunderne. Vi har bl.a. fået implementeret glasafskærmning ved skrankerne efter Corona. Apoteket har installeret en KLS-robot, som i kombination med direkte ekspedition, har reduceret ekspeditionstiden betydeligt. Til apoteket er der knyttet 3 apoteksfilialer, beliggende på Amagerbrogade, Kongelundsvej og på Tårnby Torv. Personalet består af et ungt team, som indbyrdes har et godt samarbejde.
 
Beliggenhed:
Apoteket ligger ca. 20 minutters buskørsel fra Københavns Hovedbanegård (5C) eller (Bus 250S). Ligeledes kan anvendes tog til Tårnby station og herfra bus eller cykel.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
* Implementering af intranet * Udvikling og deltagelse i Sundhedsugen i Tårnby * Tilbud af medicingennemgang og medicinsamtaler * Aktiv brug af sociale medier * Undervisning af personale på plejehjem * Tilbud af influenzavaccine * Tilbud af lungebetændelsesvaccine * Tilbud af rejsevacciner * Samarbejde med dyreklinik
 
Udstationeringsmuligheder:
Indenfor de sidste par år har de studerende været udstationeret på hospital, plejehjem og apotek i udlandet.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Se beskrivelse af apoteket.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
* Opbygge et endnu bedre samarbejde med sundhedscentret * Tiltrække nye storkunder
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Normalt er de studerende på apoteket 4 dage om ugen, fra kl 8:30- 17:30, iforbindelse med opgaveskrivning kan hjemmedage aftales, men som udgangspunkt skal opgaveløsning foregår på apoteket.
 
Faciliteter til de studerende:
De studerendes studieplads vil være i studierummet, hvor skriveborde og PC’er med internet adgang vil være tilrådighed. Rummet DELER de studerende med vores farmakonomelever.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
Studerende 2016: Vi har været meget glade for vores ophold på apoteket! Personalet er imødekommende og altid klar på at hjælpe. De har været fleksible med skemaplanlægningen, hvilket har gjort det muligt for den ene af os at forsætte med sit studiejob samtidig med opholdet. Vejleder hjælper gerne med de aktiviteter, der skal nås under forløbet, og vi har været meget glade for samarbejdet. Vi er som studerende blevet set som en del af personalet og er blevet inviteret med til sociale arrangementer. Det er et sted vi stærkt vil anbefale! Studerende 2020: Studieopholdet på Tårnby Apotek har været en stor fornøjelse. Apotekslederen og personalet er søde, hjælpsomme, tålmodige og imødekommende og man bliver hurtig en del af arbejdspladsen på apoteket. Arbejdsmiljøet er fantastisk, hvor der både er plads til sociale aktiviteter, en masse hygge og ikke mindst seriøs arbejdstilgang. Vi har uden tvivl udviklet vores personlige samt faglige kompetencer igennem studieopholdet! Vejlederen har spillet en stor rolle i vores udvikling på apoteket, da hun er med til at hjælpe dig på rette spor og hjælper gerne med alle de aktiviteter og opgaver der skal laves undervejs. Vi kan garantere, at man får de mest skønne kollegaer og derfor kan vi stærkt anbefale stedet
 
Andet:
Vi forventer engagerede og selvstændige studerende. Vi er åbne over for nye og spændende forslag. Vi kræver ikke fast lørdagsarbejde (anbefaler en enkelt lørdag i løbet af studieopholdet) og er fleksible med hensyn til tilrettelæggelsen af arbejdstiden.

2023-08-22
   
Tilbage til oversigten ->