Uddannelsesapoteker 2017

København Sønderbro Apotek

Adresse: Amagerbrogade 158
Postnr: 2300
By: København S
Amt: Hovedstaden
Land: Danmark
Telefon: 32580140
Fax: 32580129
E-mail: 199pp@apoteket.dk
   
Apoteker: Susanne Bendixen
Vejleder: Lea Maria Hyllested
Stedfortræder for vejleder: Hassan Salmasi
Personale i alt: 100
Apotekerkreds: Københavns Apoteker Forening
Hjemmeside: www.sonderbro.dk
 

Apotekeren og personalet har snakket om forventningerne til at være uddannelsesapotek og er nu positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:

Ja

Apoteket ønsker antal studerende begrænset til 1:

Nej
 

Karakteristik/beskrivelse af apoteket:

Sønderbro apotek er det tredjestørste og mest moderne apotek i Danmark. Apoteket arbejder efter visionerne om at være ’Danmarks bedste arbejdsplads’ og at være ’Kundernes foretrukne apotek’. Apoteket har gennem årene haft to mottoer, der udover værdierne udtrykker det ekstra vi gør for hinanden og for kunderne og som udtrykker den værdi, vi har for kunderne og samfundet. De lyder: ”Vi ser osten i stedet for hullerne” og ”Vi løser problemer 24 timer i døgnet”. Apoteket er åbent døgnet rundt. Der er således altid aktivitet på apoteket, hvilket giver en hel speciel dynamisk atmosfære. Apoteket har de sidste 7 år arbejdet intensivt med at forbedre kundeservice og medarbejdervilkår. Dette er opnået ved en løbende modernisering og udbygning, samt ved indførelse af ny teknologi. Apoteket har en stor personalegruppe og er vant til at tage godt hånd om de mange nye mennesker, som kommer til apoteket – det være sig studerende som nye ansatte.
 

Beliggenhed:

Sønderbro Apotek ligger på Amagerbrogade midt på Amager. Der er gode transportforbindelser til apoteket og fra Hovedbanegården er der ca. 10-15 min. transporttid med bus. Busstopsted (5A) umiddelbart foran apoteket.
 

Apotekets særlige funktioner:

Sønderbro Apotek har et tæt samarbejde med de læger og dyrlæger på amager. Desuden har apoteket et tæt samarbejde med Statens Serum Instituts (SSI), hvor apoteket i SSI vagtordning, har påtaget os ansvaret for at ekspedere og fremsende vacciner til landets sygehuse i livstruende tilfælde. Sønderbro Apotek er et af ti apoteker i Danmark, der er godkendt til at producere dosispakket medicin (individuelt dagligt doseret medicin til den enkelte borger). Dosis-pakket medicin gør det nemmere for borgeren og plejepersonale at holde styr på medicinen, hvilket er med til at sikre borgeren den behandling, han/hun er ordineret. Apotekspersonalets faglig ekspertise spænder bredt. Her fokuseres i høj grad på udviklingsprojekter, som f.eks. forskningsprojekter inden for apoteksområdet. Apoteket yder medicingennemgang til plejehjemsbeboer efter ny aftale med Københavns Kommune. Apoteket yder også online-rådgivning via chat/video via www.apoteket.dk, på vegne af alle landets apoteker. Desuden fokuseres på høj faglighed som videregives gennem undervisning til farmaceutstuderende, farmakonomer (LIF-uddannelsen), farmakonomelever og plejehjemspersonale.
 

Tilknyttede håndkøbsudsalg, apoteksudsalg eller filialer:

Ingen
 

Er apoteket certificeret eller i gang med at blive certificeret (ISO eller andet system)?

Ja 
 

Opgaver/projekter som er igangsat inden for de sidste 3-4 år:

Igangværende eller nyligt afsluttede projekter: • DDKM • Medicingennemgang for plejehjemsbeboere • Space-management (salgsoptimering af selvvalgsprodukter) • Intern uddannelse af personalet som led i kvalitetsstyring af faglig rådgivning • Indførelse af prisbærende sundhedsydelser (eksempelvis Tjek på inhalation, blodtryksmåling, blodsukkermåling) • Indførelse af case-baseret elevundervisning • Receptinterventioner • Intranet som registrering og statistisk værktøj • Online rådgivning • Undervisning af personale på bosteder i Københavns Kommune i håndtering af medicin. • Undervisning af personalet i "klar-parat-svar" af apotekets 100 mest sælgende lægemidler.
   

Udstationering:

Lægekonsultation, Hospital - klinisk farmaci, Sundhedscenter, Dyrlæge, Plejehjem, Misbrugscenter,
   

Apotekets samarbejdspartnere:

Læger, hjemmesygeplejesker, sygehusafdelinger, plejehjem, hjemmehjælpere, misbrugskonsulenter og Region Hovedstadens Apotek.

   

Opgaver og projekter som planlægges i 2017 og fremover:

Nystartede opgaver/projekter 2011/2012: • Videreuddannelse af farmakonomer i Farmakologi (LIF) • Undervisning af plejehjemspersonale. • Undervisning af personale på bosteder i Københavns Kommune i håndtering af medicin. • Apoteket deltager i Danmarks Apotekerforenings projekt – Den fælles Markedsføring • Implementering af Apotekerforeningens startegi • Apoteket har egen hjemmeside som løbende opdateres • Apoteket arbejder med at udvide kundernes muligheder for at få dosisdispenseret deres medicin • Apoteket har et tæt samarbejde med Region Hovedstadens Apoteket
   

Faciliteter til de studerende:

På apoteket findes et undervisningslokale med diverse bøger og en computer. Apoteket forsøger at integrere studerende som en naturlig del af apoteket, hvilket vil sige, at de studerende vil opleve hvordan det er at være farmaceut på Sønderbro Apotek.
   

Har apoteket etableret adgang til FMK? (Ja/Nej):

Ja
   

Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:

   

Andet:

Vi ser det som vores opgave at vise de studerende farmaceutens arbejdsopgaver på et døgnapotek, så tæt som muligt på det normale. Der er fast skema med en ugentlig fridag, dog med flexibilitet. Sønderbro Apotek har 3 farmaceuter fastansat, samt 7 vagtfarmaceuter, og der er en god aldersfordeling hos personalet. Sønderbro Apotek har desuden et samarbejde med Region Hovedstadens Apoteket vedrørende farmakonomelever.
   
Tilbage til den samlede oversigt ->