Uddannelsesapoteker forår 2024

Helsinge Apotek

Adresse: Østergade 35
Postnr: 3200
By: Helsinge
Region: Hovedstaden
Telefon: 48 760 770
   
Apoteker: Ane Børsting
Vejleder: Sidrha Sardar Ahmed
Stedfortræder for vejleder: Luise Søvsø Vollstedt
Personale i alt: 20
Apotekerkreds: Nordre Sjællands kreds
Hjemmeside: www.helsingeapotek.dk
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Helsinge Apotek er et moderne apotek med lagerrobot og stort selvvalg. Vi har direkte ekspedition i skranken. Vi er omsætningsmæssigt et gennemsnitsapotek med moderne indretning og et personale med højt fagligt ambitionsniveau. Vi har en filial; Rådhusapoteket også i Helsinge. Begge enheder arbejder efter samme kvalitetstandarder ligesom det er det samme personale der betjener de 2 enheder. Vi arbejder på at være førende på de faglige og teknologiske område. Vores personalepolitik er at udvikle medarbejderne, skabe attraktive arbejdspladser samt have et godt og tolerant arbejdsklima. Helsinge Apotek har en flad organisationsstruktur med ansvaret fordelt på mange medarbejdere og fuld kompetence til farmakonomerne med receptkontrol. Medarbejdernes arbejdsindsats er præget af sund fornuft, engagement, entusiasme og improvisation. Apoteket har været meget glad for at have farmaceutstuderende de sidste mange år og vil derfor fortsat gerne være uddannelsesapotek. Udover farmaceutstuderende har vi også løbende farmakonomelever ansat.I øjeblikket har vi 3 farmakonomelever. Vi synes det giver en god dynamik og automatisk faglig opdatering af det faste personale at være uddannelsesapotek.
 
Beliggenhed:
Helsinge Apotek ligger på gågaden i Helsinge i et at de smukkeste områder i Nordsjælland, ca. 15 km nord for Hillerød. Apoteket ligger 2 minutters gang fra stationen og der er gode trafikale forbindelser. Filialen ligger i eget lokale i Kvickly, ca. 5 minutters gang fra stationen.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
Vi blev akkrediteret efter "Den danske Kvalitetsmodel" i oktober 2009 og reakkrediteret i januar 2013, januar 2016 og i januar 2019 efter nyeste version af DDKM (version 3) som et af de første apoteker i Danmark. Pt afventer apoteket den nye kvalitetsmodel.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Løbende kvalitetsoptimering - sidst reakkreditering i januar 2019. Automatisk temperaturmåling, som sikre at medicinen altid er opbevaret ved den rette temperatur. Der er gennemført flere undervisningsrunder af personale på plejehjem/bosteder - aftalt i maj 2022. Flere gange har de farmaceutstuderende gennemført undervisning udi medicinforståelse for 5-6 klasser på lokale skoler - senest i foråret 2018.
 
Udstationeringsmuligheder:
Gennem tiden har de studerende været på udstationering på Hillerød Sygehusapotek med besøg på Lungemedicinsk Ambulatorium, samt på Onkologisk ambulatorium og sygehusapotekets cytostatika-produktion Det har fungeret rigtig godt, specielt var lægerne meget imponerede over de farmaceutstuderendes kunnen. I foråret 2013 foregik udstationeringen på plejehjemmet Trongården. Her blev beboernes medicin undersøgt for gældende rekommandationer med patientsikkerheden i fokus. I 2019 foregik udstationeringen på forskellige sygehusafdelinger, som gav de studerende en bred indsigt i sygehussektoren. Derudover har vi mange andre samarbejdspartnere og har gennem tiden haft studerende på studiebesøg bl.a. på misbrugscenter, Akutafdelingen på Hillerød Sygehus, hos dyrlæger og speciallæger og er i øvrigt åbne over for de studerendes egne ønsker og alternative forslag. I 2019 var de studerende på det lokale plejehjem, hvor de observerede medicinhåndteringen og gjorde sig nogle tanker omkring dette og hvordan patientsikkerheden kan øges.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Læger, dyrlæger, tandlæger, plejehjem, sundhedsplejersker, plejehjem/bosteder og private landmænd.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Implementering af nye og nyttige sundhedsfremmende ydelser for vores lokale borgere. Såsom medicinsamtaler og implementering af den nyeste opgave "behandlerfarmaceut" som trådte i kraft juli 2019 og muligheden for at ordinere dosis med tilskud. Apoteket er tilknyttet apovac og vaccinerer både for influenza og pneumokok.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Apoteket sætter stor pris på de studerendes medvirke i det daglige arbejde - særligt i juni/juli, hvor sommerhusgæster valfarter til Nordsjælland. Mødetider aftales ad hoc og tilpasses togtider. Apoteket vil sætte pris på at ferie ikke afholdes i juli.
 
Faciliteter til de studerende:
Der er på Helsinge Apotek mulighed for at få et spændende og lærerigt studieophold, hvor man får lov til at arbejde selvstændigt. Man vælger hvilke opgaver man gerne vil arbejde med, så man får mulighed for at bruge egne ideer, men også arbejde med opgaver som apotekets personale kommer med. Der er ingen krav om lørdagsarbejde, herudover gives der en ugentlig fridag, hvis dette ønskes. Der stilles en arbejdsplads med PC til rådighed for de studerende.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
”Personalet på Helsinge Apotek er gode til at involvere de studerende i de projekter de arbejder med, hvilket gør dagligdagen på apoteket spændende og læringsudbyttet større. Herudover har apoteket været meget imødekommende både mht. arbejdsopgaver og arbejdstider” Signe Sørensen, Studieophold 2011. ”Apoteket er nyistandsat i 2010, så de studerende har et lækkert lokale med computere med hurtig internetforbindelse til rådighed. Desuden er der trådløst internet, hvis de studerende medbringer egen computer. Transportudgifter fra DSB bliver dækket af apoteket, så de studerende kan bruge pengene til noget sjovere.” Lotte Benzon, studieophold 2012 ”Selvom det kun var et halvt år og der var meget andet end skrankearbejde, der skulle laves, følte jeg mig velkommen og som en del af personalet. Apoteket ligger muligvis ikke lige rundt om hjørnet, men det er transporttiden værd. De studerendes bidrag værdsættes på Apoteket og der er stor forståelse for de studerendes udgangspunkt.” Camilla Lager, studieophold 2012. ”Den første dag blev vi modtaget med et flot buket blomster og morgenmad, og man følte sig i den grad velkommen på apoteket. Personalet er meget samarbejdsvillige og har stor forståelse for, at man ikke kan det hele på forhånd.” Birgitte & Lene, studieophold 2013. "Personalet er søde og gode til at lære fra sig. Man er tryg ved at skulle spørge om hjælp" Emilie, studieophold 2017
 
Andet:
Det forventes, at de studerende prioriterer deltagelse og samarbejde på en arbejdsplads højt, hvor farmaceuten er dynamo og garant for apotekets faglige kunnen og service. Derudover har vi et godt samarbejdsklima, som regel et smil på læben og altid klar til at svare på spørgsmål. Se også vores hjemmeside: www.helsingeapotek.dk eller kontakt Sidrha Sardar Ahmed på 191SA@apoteket.dk, hvis du har spørgsmål.

2023-08-31
   
Tilbage til oversigten ->