Uddannelsesapoteker forår 2024

Horsens Svane Apotek

Adresse: Grønlandsvej 1 D
Postnr: 8700
By: Horsens
Region: Midtjylland
Telefon: 75628222
   
Apoteker: Lisbeth Roslund Nielsen
Vejleder: Farmaceut Parvin Haqjoo
Stedfortræder for vejleder: Farmaceut Sandra Skjoldbjerg
Personale i alt: 23
Apotekerkreds: Horsens - Vejle kreds
Hjemmeside: www.horsenssvaneapotek.dk
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
1
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Horsens Svane Apotek er et moderne apotek med et engageret og fleksibelt team af ansatte; foruden apotekeren er der 13 farmakonomer, 5 farmakonomelever, 6 farmaceuter og 2 servicemedarbejdere og 2 bude. Apoteket har direkte-ekspedition, hvilket giver en hurtig og god betjening af kunderne. Publikumsrummet består af en stor selvvalgsafdeling og med 8 kasseterminaler til ekspedition. Desuden har apoteket forsendelse til hjemmepleje, plejehjem, fængsler mm. Apotekets ansatte har en lun humor og et godt humør, hvilket afspejler sig i et godt arbejdsmiljø. Apoteket flyttede foråret 2009 til nye faciliteter i byens nybyggede Sundhedshus, der også beboes af mange praktiserende læger, fysioterapeuter, tandlæger, speciallæger mm. Apoteket er "forsynet" med DRIVE-IN som bliver brugt flittigt af vores kunder. Apoteket lægger vægt på faglig rådgivning og kvalitetssikring. Apoteket fokuserer meget på levering af sundhedsydelser og medicingennemgang, samt Tjek på inhalation og medicinsamtaler. Alle farmaceuter er uddannet til behandlerfarmaceuter. Desuden har vi fast samarbejde med almen praktiserende læge i huset, som visiterer sine patienter, når vores farmaceutstuderende skal lave medicingennemgange.
 
Beliggenhed:
Apoteket er beliggende i kanten af Horsens centrum (ca. 63.000 indbyggere) ca. 10 min. gang fra banegården/trafikterminal. Apoteket er en del af Sundhedshuset, som ligger i et område, som stadig er i udvikling. Ud over Sundhedshuset er der bla. biograf, shoppingcenter, parkeringshus og Bilka. Beliggenheden er 5 minutters gang fra Strøget. Horsens er en dejlig by, med et rigt kulturliv og en herlig natur med både strand, skov og vand.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
Apoteket blev akkrediteret første gang i november 2009 efter Den danske Kvalitetsmodel, DDKM, som et af de første apoteker i landet. Vi er blevet re-akkrediteret i marts 2019 uden bemærkninger.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
- Interne temadage om bla. inhalationsteknik, børne medicinering, diabetes, epilepsi, hudpleje, kundedialog, naturlægemidler, ernæring og kommunikation - Målrettet opdatering af personalets salg og service teknik. Influenza og pneumokkokvaccination. - Tværfaglig samarbejde med byens læger og byens to øvrige apoteker - Implementering af faglig standard i skranken - E-handel, implementering og optimering - Samarbejde med almen praktiserende læge vedr. de studerendes medicingennemgange.
 
Udstationeringsmuligheder:
Tidligere studerende har bla. været udstationeret på Horsens Sygehus, praktiserende læger og plejehjem, samt til andre apoteker i byen. Apoteket vil gerne være behjælpelig med kontakter til ovenstående eller til andre ønsker om udstationeringssted.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Alle byens praktiserende læger og sekretærer, tandlægeklinikker, dyrlæger, hjemmesygeplejersker, sundhedscenter, plejehjem, misbrugscentre, samt Horsens Kommune. Desuden fører apoteket tilsyn på de to fængsler i området. Vi har tæt samarbejde med kommunens tre øvrige apoteker.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
- Vedligeholdelse af kvalitetsarbejdet - Vedligehold og udvikling af medicinsamtaler (især compliancesamtaler) og Tjek på inhalation, faglig standard i skranken (herunder omsorgssalg) og e-handel - Udbygning af det tætte samarbejde med lægerne og andre sundhedspersoner i byen og især i Sundhedshuset. Videreudvikling af vaccination. Undervisning til sundhedspersoner på botilbud
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Vi forventer at de studerende gennemsnitslig er på apoteket 37 timer om ugen, men er meget fleksible mht. planlægning af studietid og skema, så der er muligheder for forlænget weekend og evt. hjemmearbejdsdage ifm skriftlige opgaver. Mødetid vil overordnet være kl. 8.45, hvor der er er morgenbriefing af personale.
 
Faciliteter til de studerende:
På apoteket er der flere arbejdspladser med computer, som kan benyttes af de studerende. Der er frokostordning.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
Fra studerende til studerende: Jeg har været rigtig glad for at have mit studieophold på Horsens Svane Apotek. Jeg er blevet fagligt udfordret og opnået en stor læring ved bl.a. at tage del i mange forskellige opgaver. Kollegaerne er rigtig søde og dygtige til deres arbejde, og her er en god stemning og atmosfære. Jeg har fra dag 1 følt mig meget velkommen, og både min vejleder og apoteket har været meget engageret i at give mig et godt og lærerigt ophold. Sofie, stud.pharm. i 2020
 
Andet:
Der kan blive mulighed for at deltage i alle aktiviteter sammen med apotekets farmaceuter, som f.eks. netværksmøder og tilsyn. Målet er at studieopholdet skal give den studerende en oplevelse af farmaceutens hverdag på apoteket. Kontakt gerne vejleder for yderlige spørgsmål: 118pah@apoteket.dk eller på telefon 75628222

2023-08-24
   
Tilbage til oversigten ->