Uddannelsesapoteker forår 2024

Taastrup Apotek

Adresse: Taastrup hovedgade 60
Postnr: 2630
By: Taastrup
Region: Hovedstaden
Telefon: 43 99 00 98
   
Apoteker: Behzad Ghorbani
Vejleder: Darioush Khoram
Stedfortræder for vejleder: Nima Alizadeh-Vanchali
Personale i alt: 32
Apotekerkreds: Københavns Apoteker Forening
Hjemmeside: www.taastrup-apotek.dk
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Taastrup Apotek er et af landets største og har filial i Hedehusene, Høje-Taastrup, Ishøj og to filialer, Nytorv og Trianglen, i indre København. Derudover har apoteket et medicinudleveringssted i Sengeløse. Taastrup Apotek er et byapotek beliggende i Høje-Taastrup Kommune. Taastrup Apotek ønsker at skabe "det personlige apotek". Stedet, hvor den enkelte borger kan finde viden og hjælpemidler - til lindring og bekæmpelse af sygdom - og til styrkelse af sundhed og velvære. Med det udgangspunkt vil vi kunne tilbyde vigtige produkter, sundhedsydelser og rådgivningsydelser i et behageligt kunde- og medarbejdermiljø. Apoteket rådgiver professionelt og lever op til de krav der sættes i apotekssektoren. Herudover varetager Apoteket dosisdispensering for den kommunale hjemmepleje.
 
Beliggenhed:
Taastrup Apotek ligger på hovedgaden i Taastrup. Taastrup S-togstation ligger to min. gang fra apoteket, hvilket gør det nemt at komme til og fra apoteket med offentlig transport. Hvis man er selvkørende ligger Taastrup cirka 25 km. vest for København.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Nej
DDKM udfases
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Taastrup Apotek har for nyligt åbnet nye filialer i Ishøj, Nytorv og på Trianglen. Vaccination -Taastrup Apotek tilbyder influenza vaccination gratis til bestemte målgrupper og mod betaling til alle andre. Der vil være mulighed for at komme tæt på processen og få indsigt i hvordan dette foregår. Undervisning af kommunalt personale - Apoteket har igennem en årrække i samarbejde med kommunen sikret et kompetenceløft af kommunale plejepersoner igennem undervisning. Dette har gjort apoteket til en aktiv sparringspartner for det kommunale personale. Medicinsamtaler - Apoteket har arbejdet aktivt med at få øget mængden af medicinsamtaler for at højne kvaliteten på apoteket.
 
Udstationeringsmuligheder:
Det er op til de studerende hvad de vil. F.eks. Lægepraksis, dyrelægeklinik eller noget helt tredje. Tidligere studerende har bl.a. været udstationeret på hospitals afdelinger hvor de fik et indblik i en helt anden hverdag og en anden måde at bruge medicin på, andre studerende har valgt at holde deres udstationering i udlandet. Vi er meget fleksible og gode til at komme med inspiration.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Plejehjem, hjemmesygeplejeske, botilbud, læger og dyrlæger.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Implementering af sundhedsydelser og rådgivningsydelser Arbejde med aktivt at udvikle de faglige kompetencer hos personalet
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Apoteket er meget fleksible når det kommer til arbejdstider. Vi anbefaler at de studerende som udgangspunkt arbejder på apoteket da der er mulighed for sparring med vejleder og andet personale. Ved behov kan hjemmearbejdsdage aftales. Apoteket anbefaler at de studerende følger vejleders skema, dvs. 4 dage om ugen fra 9-1730. Dette giver en 34 timers arbejdsuge. De resterende 3 timer aftales individuelt med den studerende, hvor der findes en passende løsning. Derudover har apoteket haft studerende der havde en 5 dages arbejdsuge hvor mandag til torsdag var fra 9-1630 og fredag fra 9-16. Dette er også en mulighed men ikke en der anbefales da dette vil giver færre timer med vejleder hvilket vi føler ikke er optimalt for studieopholdet. Generelt kan det siges at vi finder en plan der passer for alle parter. Det forventes at de studerende tildels har, efter aftale, skranke tid i Ishøj filialen
 
Faciliteter til de studerende:
Der er et lyst og stort studielokale, der også benyttes til morgenmøder mm, samt 1 bærbar-pc og flere stationære pc'er til rådighed for de studerende.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
 
Andet:

2023-08-29
   
Tilbage til oversigten ->