Uddannelsesapoteker forår 2024

København Christianshavns Apotek

Adresse: Torvegade 47
Postnr: 1400
By: København K
Region: Hovedstaden
Telefon: 32 57 68 80
   
Apoteker: Sam Salah
Vejleder: Line Jægerum
Stedfortræder for vejleder: Erdinc Özel
Personale i alt: 32
Apotekerkreds: Københavns Apoteker Forening
Hjemmeside: www.christianshavnsapotek.dk
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Christianshavns apotek er et mellemstort apotek, som både har mange lokalkunder og pendlere som arbejder i de mange virksomheder og institutioner i nærheden. Apoteket har en robot til at håndtere varer. Apoteket sætter god kundebetjening i høj prioritet, da kundeekspedition er det der fylder mest i det daglige arbejde. Der er en god stemning personalet imellem, masser af humor. Det er sjovt at være på arbejde sammen, hvorfor vi også mødes udenfor arbejdstiden nogle gange til en øl/sodavand andre gange til en middag. Dette giver et stærkt sammenhold. Derudover er der to filialer tilknyttet Christianshavns Apotek, nemlig Islands Brygge- og Fields Apotek, som der er mulighed for at de studerende kan komme ud på længere hen i studieopholdet.
 
Beliggenhed:
Christianshavns apotek ligger ved Christianshavns Torv og Metro stationen.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
Apoteket blev akkrediteret ved DDKM i oktober 2020.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
I dag vaccinerer vi mod influenza, pneumokok og Covid-19 fra Oktober til December/januar. Efter den nye GDPR-lovgivning er blevet aktuel arbejder vi på at opdatere apotekets DDKM procedurer, for at leve op til de nye regler. Derudover har vi fået implementeret Medicinsamtaler til vores arbejdsgang, så vi får kunderne godt i gang med deres medicin eller hjælper dem med fx at huske at tage deres medicin. Siden februar 2023 har informationsfarmaceuten holdt faglig morgen, som er et 5 minutters oplæg inden åbningstid hvor der præsenteres et emne efter personalets ønske.
 
Udstationeringsmuligheder:
Det har primært været de studerende selv, som har stået for initiativ, kontakt mv. til udstationeringsstederne. Der er mulighed for sygehus apotek, plejehjem, et andet apotek, udland. Det er op til den studerende hvad han/hun gerne vil, og så hjælper vi med kontakter hvis der er behov for det.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Apotekerne på Amager. Smerteklinik på Christianshavn. De lokale læger. Sundhedshuset på Christiania. Apovac.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
At opretholde kvalitetsniveauet efter akkreditering i 2020. At blive certificerede vaccinatører og evt. varetage rejsevaccinationer. Uddanne personalet i mentalisering
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Hver morgen møder vi ind 30 minutter før åbningstid, hvor vi begynder at sætte varer på plads og finde dem frem vi skylder fra dagen før. Det er en del af "en god start på dagen" hvor alle deltager og får sagt godmorgen til hinanden mens der småsnakkes om løst og fast. kl. 845 holder informationsfarmaceuten faglig morgen. Det forventes at de studerende deltager her hver morgen. De studerende får fri på 1 hverdag og møder så 8.30-17.30 de 4 andre dage. Der er ikke et fast sat antal arbejdsdage i skranken, men blot at det daglige apoteksarbejde er omkring de vejledende 7 uger som er opstillet til aktivitetsoversigten. Udover at rådgive kunder i skranken så består det daglige apoteksarbejde også af andet fx at fylde varer op, og være med til: morgenmøder, personalemøder, forsendelse, genordinationer og medicinsamtaler mm. I alt udgør det daglige apoteksarbejde ca. 9 uger. Vi aftaler fra opholdets start hvordan i og vi bedst kan få det til at passe. Som udgangspunkt er der ikke mulighed for hjemme-studiedage kun hvis det er yderest nødvendig og efter aftale med vejleder. Vi er meget fleksible og vi ser jeres arbejdskraft som en læreringsproces hvor der er tid til uddybelse og udvikling.
 
Faciliteter til de studerende:
Der er mulighed for selvstændig arbejdplads med internetadgang til de studerende.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
 
Andet:
De sidste 3 år har vi brugt de studerende som vikarer efter endt studieophold.

2023-09-04
   
Tilbage til oversigten ->