Uddannelsesapoteker forår 2024

Frederiksberg Apotek

Adresse: Gammel Kongevej 162
Postnr: 1850
By: Frederiksberg
Region: Hovedstaden
Telefon: 33212639
   
Apoteker: Siva Prasada Reddy Maddirala Venkata
Vejleder: Liza Al-Muhanna
Stedfortræder for vejleder: Siva Prasada Reddy Maddirala Venkata
Personale i alt: 25
Apotekerkreds: Københavns Apoteker Forening
Hjemmeside: www.frederiksbergapotek.dk
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Frederiksberg Apotek er et mellemstort moderne strøgapotek. Frederiksberg Apotek er hovedapoteket og har en filial Apoteket Frederiksberg Centret. Begge apoteker servicerer et bredt udsnit af Frederiksberg-borgere. Vi lægger stor vægt på et højt fagligt niveau og god service i kontakten til vores kunder. Hovedparten af salget på apotekerne foregår i skranken. Studerende vil komme til at være på begge apoteker og får derved mulighed for at arbejde med forskellige kundegrupper samt arbejde med og uden robot. Apotekerne ligger i gå afstand fra hinanden (800 meter i mellem).
 
Beliggenhed:
Apotekerne er beliggende på Gl. Kongevej tæt på Frederiksberg Rådhus og i Frederiksberg Centeret. Metroen ligger i gå-afstand fra apoteket, og der findes også gode busforbindelser til Hovedbanegården.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
Apoteket bliver re-akkrediteret efter DDKM 3. version i september 2021.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Apotekerne arbejder aktivt med videreudvikling af faglig rådgivning og arbejder aktivt med Apotekerforeningens kampagner. Apotekerne afholder forskellige arrangementer for kunder, f.eks. foredrag om sund mave, overgangsalder mv. Desuden afholdes der jævnligt aftenmøder med uddannelse af apotekets personale. Apoteket underviser plejehjem og bosteder i området, med henblik på forbedret medicinhåndtering. Apoteket samarbejder med kommunen vedrørende rygestop. December 2017 blev Apoteket Frederiksberg Centret åbnet, der har fokuseret på ikke at ligne alle andre apoteker, og bryde det typiske apotek udseende.
 
Udstationeringsmuligheder:
Der er mange muligheder for udstationering af studerende, da apoteket ligger centralt
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Mange forskellige læger, speciallæger, hjemmeplejen og plejehjem.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Vi er i løbende dialog med kommunen om yderligere udbud af sundhedsydelser. Der arbejdes løbende på at udvide samarbejde omkring ekstern undervisning.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Der tages udgangspunkt i retningslinjerne fra Pharmaschool, og det halve år planlægges i grove træk, ud fra dette i starten af forløbet. For at give et retvisende billede af hvordan det er at være på apotek, anbefales det typisk at have 4 dage fra 9-18, og en ugentlig fridag i de uger de studerende har skrankearbejde og i starten af forløbet. Den resterende tid, er det op til den studerende at planlægge sin tid fornuftigt, med mulighed for hjemme-arbejdsdage. Det bliver prioriteret at de studerende hurtigt kommer ud i skranken.
 
Faciliteter til de studerende:
Apoteket har trådløst internet og mulighed for at sidde på et mindre kontor. Erfaringsmæssigt bliver frokoststuen på Frederiksberg Apotek dog benyttet mest.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
 
Andet:
Interesserede studerende er velkomne til at kontakte apoteket. Vejleder Liza Al-Muhanna er at træffe på Frederiksberg apotek på telefon 33 21 26 39.

2023-08-11
   
Tilbage til oversigten ->