Uddannelsesapoteker forår 2024

Albertslund Apotek

Adresse: Bytorvet 5
Postnr: 2620
By: Albertslund
Region: Hovedstaden
Telefon: 43 64 85 90
   
Apoteker: Mia Bendix Andersen
Vejleder: Pernille Meldal Ubaghs
Stedfortræder for vejleder: Line Mortensen
Personale i alt: 25
Apotekerkreds: Københavns Apoteker Forening
Hjemmeside: www.albertslundapotek.dk
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Albertslund apotek er et stort, nyombygget, moderne og livligt apotek. Vores mission er: ”at gøre livet nemmere” og vores vision er: ”at være fremtidens apotek”. Ved hjælp af direkte receptekspedition, robot og et højt fagligt niveau hos personalet, sikrer vi de bedste rammer for den personlige kundebetjening. Vi arbejder efter den proaktive metode, og vi planlægger de store linjer i fællesskab, så alle kender til mål og aktiviteter for at nå dem. Vi er engagerede, hjælpsomme og gode til at videndele, så vi drager nytte af de forskellige kompetencer vi besidder. Vi synes, at det er vigtigt at bidrage til uddannelsen af fremtidens apoteksansatte og ser det som en stor gevinst at have studerende i huset. Det sociale fællesskab er højt prioriteret, og der er hvert år mindst 2 arrangementer uden for apotekets omgivelser. Vi er for nylig blevet slået sammen med Hvidovre apotek og derfor er vi midt i en meget spændende proces med at få de to enheder til at fungere sammen. Det betyder at vi netop er i gang med at udvikle vores fælles strategi og målsætninger og at de foregår en masse arbejde med kvalitet, da alle vores retningsgivende dokumenter skal evalueres og skrives i et fælles sprog samt implementeres i hele organisationen. Det tror vi også vil en lærerig proces for jer som studerende. Det vi især ligger vægt på er det gode arbejdsmiljø og den gode kundebetjening. Vi skal i gang med at arbejde med Mentalisering. Vi tilbyder vaccinationer og vi laver en masse sundhedsydelser på apoteket. Socialt laver vi en masse sammen med Hvidovre apotek også, minimum vores 2 årlige fester til sommer og jul. Personalemøderne holder vi også sammen 4 gange om året. Som studerende er I selvfølgelig inviteret med til det hele.
 
Beliggenhed:
* Albertslund ligger 20 min. fra København H med S-tog * Apoteket ligger i Albertslund Centrum, 2 min. gåafstand fra Albertslund St. * Apoteket er totalombygget i 2020 med henblik på at optimere kundebetjeningen og personalets trivsel.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
Apoteket er akkrediteret efter DDKM nyeste standarder, januar 2019. Vi arbejder med kvalitetsmodellen, og den er en integreret del af vores arbejde.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
"Storrygerprojekt" i samarbejde med Albertslund kommune. Afholdelse af medicinsamtaler med nydiagnosticerede kronikere og ikke- compliente patienter. Influenzavaccination, Covid 19- og rejse-vaccination. Møder med ledere fra hjemmesygepleje med henblik på optimering og øget patientsikkerhed. Sammenlægning af Albertslund og Hvidovre apotek. Vi er også i gang med at sammenkøre vores kvalitetsdokumenter, så de bliver ensartet.
 
Udstationeringsmuligheder:
Der er mulighed for udstationering efter eget ønske. Vi hjælper gerne med forslag, men vi forventer at den/de studerende selv tager ansvaret for planlægningen.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Lokale læger og lægesekretærer Hjemmesygeplejersker Kommunens plejehjem Fængslet Herstedvester Andre apoteker
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Sundhedsydelser. Markedsføring. Rygeafvænningskurser. Rejsevaccination. Løbende kvalitets arbejde.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Det er op til den studerende selv at planlægge studieopholdet, dette gælder også arbejdstider og afholdelse af ferie. De studerende indgår ikke i vores skema og det er op til den enkelte studerende og man ønsker at arbejde 4 lange dage eller 5 kortere dage. Der er ikke lørdagsarbejde, men hvis man har lyst er det altid lidt anderledes at komme en lørdag, så er man velkommen.
 
Faciliteter til de studerende:
Kontor med PC som også benyttes af farmakonomstuderende.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
 
Andet:
Eksempler på opgaver til de studerende: * Aktiv deltagelse i teammøder og sociale aktiviteter * Undervisning af eleverne og personalet * Deltagelse i planlægning og udførelse af rygestop kurser * Besøg på plejehjem og fængsel Andet Der er karriereplaner for alle medarbejderne, og vi diskuterer gerne fremtidsplaner med jer. Vi tager vores ansvar som uddannelsesapotek alvorligt og ser frem til aktiv deltagelse af de studerende. Tidligere studerende udtaler at apoteket danner den perfekte ramme for studieopholdet. Apoteket er helt med i front, hvilket giver et højt fagligt udbytte. Apoteket er desuden meget fleksible med arbejdsopgaverne men kræver samtidig ambitiøse og selvstændige studerende. Kontakt til tidligere studerende for at høre mere vil være muligt. Ring til apoteket for at få kontaktoplysninger.

2023-08-24
   
Tilbage til oversigten ->