Uddannelsesapoteker forår 2024

Hvidovre Friheden Apotek

Adresse: Strandmarksvej 20
Postnr: 2650
By: Hvidovre
Region: Hovedstaden
Telefon: 36 78 44 33
   
Apoteker: Jakob Tjelum
Vejleder: Dennis Olsen
Stedfortræder for vejleder: Rasmus Bøtcher
Personale i alt: 38
Apotekerkreds: Københavns Apoteker Forening
Hjemmeside: www.http://frihedenapotek.dk/
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Apoteket har en stor og fast kundekreds, som kommer fra alle sociale lag. Vi ser brugerne ud fra den synsvinkel, at vi er til for dem og skal være deres lægemiddeleksperter i lokalsamfundet. Apoteket har gennem årene uddannet farmakonomelever og siden 1996 farmaceutstuderende. Der er nedsat flere forskellige udvalg, som er med til at styre udviklingen, både inden for faglighed og sortiment. Der er personalemøde hver l/2 år og møde i SU 2-4 gange om året. Alt i alt har vi det socialt set godt med stedet og hinanden, og mange finder også sammen uden for apotekets åbningstider. Ønsker man at udvikle sig socialt og fagligt, er mulighederne der. Der afholdes en lang række møder, bl.a. farmaceutmøder, hvor farmaceuter og Apoteker diskuterer ledelsesproblemer, farmaceutisk udvikling, svage/stærke sider ved apoteket. Det er vigtigt for apoteket at vise, at apoteksfarmaceutjob er/kan være præcist så spændende og udfordrende, som man selv gør det til. Apoteket går ind for at yde sundhedsydelser i lokalsamfundet, og kan tilbyde alle de sundhedsydelser som er godkendt af Danmarks Apotekerforening. At der er ansat 5 farmaceuter (udover apotekeren) på apoteket gør, at man som studerende rigtigt får indblik i, hvor mange forskellige arbejdsmuligheder der findes for en farmaceut på et apotek. Friheden Apotek består af fire afdelinger. Friheden Apotek (hovedapotek) og filialerne Brøndby Strand Apotek, Hvidovre Stationsapotek og Vallensbæk Apotek. Som udgangspunkt er de studerende på hovedapoteket, men det kan være en fordel at være på en filial nogle dage, når man skal lære at bruge apotekssystemet (pharmanet).
 
Beliggenhed:
Hovedapoteket er beliggende i Frihedens Butikscenter i Hvidovre Det tager ca. 10 minutter fra Københavns Hovedbanegård at komme til apoteket. Endvidere er der parkeringspladser ved apoteket. Afdelingen i Brøndby Strand ligger 2 minutters gang fra Brøndby Strand S-togsstation, afdelingen i Hvidovre stationscenter ligger ved siden af Hvidovre station og afdelingen i Vallensbæk ligger ved Vallensbæk Station.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Nej
Apoteket samt filial blev akkrediteret februar 2012 og igen juni 2015
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Vi har været i gang med et større undervisningsprojekt for botilbud i Brøndby kommune i forhold til korrekt og sikker håndtering af lægemidler.
 
Udstationeringsmuligheder:
De studerende har altid været udstationeret - hvor det er, bestemmes af den studerende selv.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Der er samarbejde med læger, hjemmesygeplejen, plejehjem og plejehjemmene i nærmest alle professionelle henseender.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Vi ønsker, at apoteket skal være i forreste række inden for det sundhedsfremmende område og kan også i fremtiden se muligheden for mange spændende projekter. Vi skal bl.a. være forsøgsapotek på Brøndby Strand Apotek, ift. udlevering af lægemidler via hospital
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Mødetiden på apoteket er 0915-1800 en dag hver anden uge er 0830-1800 pga morgenmøde, og der er en ugentlig fridag. Det daglige arbejde kommer til at bestå af det samme daglige arbejde, man som ansat farmakonom og farmaceut beskæftiger sig med. Dvs alle opgaver på apoteket bliver berørt. Dage hvor der ikke er studiebesøg, udstationering og lign. ser vi helst de studerende opholde sig på apoteket, for derved at studerende, så vel som personale, føler sig som en samlet enhed.
 
Faciliteter til de studerende:
Apoteket anvender edb-udstyr fra NNIT og har alle funktioner integreret i dette og der findes Microsoft Office. Der er indrettet studierum til de studerende og elever. Ønsker man at arbejde på sin egen laptop, er man selvfølgelig velkommen til dette, og internetforbindelse er også til rådighed til disse.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
Vi har udtalelser fra studerende hvert år. Disse findes dog ikke i elektronisk format. Dog har alle studerende været glade for deres ophold hos os, og omvendt.
 
Andet:
Interesserede studerende er altid velkommen til at kontakte vejleder, farmaceut Dennis Olsen. email: dennis@apoteket.dk

2023-08-16
   
Tilbage til oversigten ->