Uddannelsesapoteker forår 2024

Ballerup Apotek

Adresse: Centrumgaden 24-26
Postnr: 2750
By: Ballerup
Region: Hovedstaden
Telefon: 44 97 02 70
   
Apoteker: Ute Pørksen
Vejleder: Josefine Trasborg
Stedfortræder for vejleder: Mette Clausen
Personale i alt: 34
Apotekerkreds: Københavns Apoteker Forening
Hjemmeside: www.ballerup.apotekeren.dk
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Ballerup Apotek er et af landets helt store apoteker. Udover hovedapoteket i Ballerup, er der 4 filialer: Måløv Apotek, Apoteket i Ballerup Centret, Hedegårdens Apotek og Smørum Apotek. Der er installeret robot på Ballerup Apotek, Måløv Apotek og på Apoteket i Ballerup Centret. Et apotek med i alt 5 afdelinger giver rig mulighed for at studere de ledelsesmæssige udfordringer, der følger med. Apoteket er akkrediteret efter Den danske kvalitetsmodel. Vores organisation er opbygget omkring de 5 afdelinger. Ansvar og kompetence er uddelegeret til de forskellige teams. Apoteks mission er at sikre en sikker og effektiv lægemiddeldistribution og anvendelse (at levere velvære og sundhed til vores kunder). Visionen er: Det skal være let at være kunde. Det skal være godt at være ansat. Ballerup apoteks strategi bygger på Apotekerforeningens strategi for sektoren. Vi tager udgangspunkt i de fire strategiske emner: Kunder, Faglighed, Etik og Forretningsudvikling, og tilføjer personalet, som vores vigtigste ressource. Vi er kendt for at være et eftertragtet uddannelsesapotek for både elever og farmaceutstuderende. Vi arbejder konstant på et godt arbejdsmiljø, hvilket også afspejles i vores værdigrundlag. De studerende vil hovedsageligt være på Ballerup apotek, men har også mulighed for enkelte dage i vores øvrige afdelinger, for at se variationen mellem vores apoteker.
 
Beliggenhed:
Apoteket ligger centralt i Ballerup på Centrumgaden kun 3 min. gang fra Ballerups S-tog og busstation.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
Apoteket er akkrediteret efter Den Danske Kvalitetsmodel efteråret 2010 og reakkrediteret i december 2013, 2016 og 2019.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Vi er et stort uddannelsessted, da der udover 2 farmaceutstuderende også er ansat 7 farmakonomelever. Vi har stor fokus på coaching og sidemandsoplæring. Vi er kommet godt i gang med medicinsamtaler og har fortsat stor fokus her. I forbindelse med den nye Apotekerlov har vi opgraderet vores 3 apoteksudsalg til filial. Det har givet en stor kundetilfredshed, men også en stor medarbejdertilfredshed. Vaccinationer og antistoftest. Behandlerfarmaceut.
 
Udstationeringsmuligheder:
2012 på hhv. Glostrup og Herlev Hospital. 2013 udstationering i Norge på et apotek. 2014 udstationering på privat apotek i England. 2015 udstationering på Roskilde Sygehusapotek. 2016 Udstationering på et apotek i Oslo, Norge. 2017: Udstationering på sygehusapotek. 2018: Udstationering på et sygehusapotek 2019: Hvidovre klinisk forskningscenter og akutmodtagelsen på Hvidovre hospital. 2021: Plejehjem 2022: Klinisk Farmaceutisk Ydelse på Region Hovedstadens sygehus apotek 2023: Plejehjem Apoteket er meget åben overfor de studerendes ønsker til udstationering. Vi har mange samarbejdspartnere og sammen med vejleder kan designes en udstationering der passer sammen med målene for 2023.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Læger, plejehjem, fertilitetsklinik, misbrugscenter, tandlæger, dyrlæger, hjemmesygeplejersker, sundhedsplejersker, patientforeninger mm.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Udstationering af farmaceutstuderende efter deres ønske. Nyt Pharmanet. Arbejde med faglig rådgivning i skranken ud fra apotekerforeningens faglige kampagner. Videreudvikling af vores faglige vurdering med større fokus på coaching af den enkelte medarbejder. Videreudvikling af medarbejdernes salgskompetencer. Arbejde med 3.version af Den Danske Kvalitetsmodel. Fokus på medicinsamtaler og behandlerfarmaceut. Vaccination mod influenza, covid-19, helvedesild, TBE, HPV, stivkrampe & difteri.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Mulighed for individuelt tilpasset skema. Typisk 4 arbejdsdage og 1 fridag pr. uge samt nogle få lørdage. For at blive godt integreret på arbejdspladsen, forventer vi at de studerende er på apoteket i deres studieophold. Vi kan normalt opfylde de studerendes ønsker for ferie.
 
Faciliteter til de studerende:
De farmaceutstuderende får stillet arbejdsplads, trådløst internet m.m. til rådighed. Der kan være mulighed for lønnet arbejde efter studieophold, afhængig af kvalifikationer.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
Tidligere studerende har generelt været glade for at være her og følt vi har taget godt imod dem.
 
Andet:
Mange af "vores" studerende fortsætter med studiejob på Ballerup Apotek efter afsluttet ophold.

2023-08-18
   
Tilbage til oversigten ->