Uddannelsesapoteker forår 2024

Fakse Apotek

Adresse: Rønnedevej 15
Postnr: 4640
By: Faxe
Region: Sjælland
Telefon: 56 71 30 55
   
Apoteker: Jamhureh Hannani
Vejleder: Vibeke Jespersen
Stedfortræder for vejleder: Kudret Cem Özdemir
Personale i alt: 10
Apotekerkreds: Storstrøms kreds
Hjemmeside: fakseapotek.a-apoteket.dk/
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Apoteket er et landapotek, hvor ca. 1/3 af apotekets omsætning er forsendelser. Apoteket har dagligt omkring 300 kunder i skranken. Faxe kommune har ca. 35.000 indbyggere, som vi forsyner sammen med de 2 øvrige apoteker i kommunen. Apoteket forsyner desuden en lille del af nabokommunerne Næstved og Vordingborg. I sommerperioden er der en del turister i området grundet naturen og stranden ved Faxe Ladeplads. På apoteket er der tid til, at de studerende kan få råd og vejledning, og hele personalet hjælper med til dette. Vi bliver rost meget af vore kunder for kort ventetid, solid faglig rådgivning samt altid at hjælpe kunden bedst muligt indenfor lovgivningens rammer. Apoteket ligger i en smuk gammel ejendom. Vi blev færdig med ombygning i efteråret 2022, og har fået mere plads til kunderne og et større selvvalg. Vi har en effektiv direkte receptekspedition og et demonstrations-/samtale-/vaccinationsrum i forlængelsen af skranken. Apoteket er medlem af A-apoteket, som er et samarbejde mellem apoteker over hele landet. Dette samarbejde omfatter bl.a. efteruddannelse og markedsføring. Vi arbejder aktivt med omsorgssalg. Apoteket anvender Apotekerforeningens kampagner aktivt, således at der kommer fokus på de relevante kundegrupper. Apoteket har været uddannelsesapotek for farmaceutstuderende siden 1998, ligesom vi også uddanner farmakonomer. Apoteket har tilknyttet 1 håndkøbsudsalg og 1 medicinudleveringssted. Fakse Apotek har i 2009 anskaffet en robot, som er implementeret august 2009. I august 2021 fik vi ny apoteker. Det betyder, at vi nu hænger sammen med Præstø Apotek, og mange af medarbejderne er på begge apoteker. Præstø Apotek er en smule mindre end Fakse Apotek, ligger centralt i byen og får flere turister. Arbejdsdage på Præstø Apotek kan forekomme.
 
Beliggenhed:
Apoteket ligger centralt i Faxe by med tog- og busforbindelse til København via Køge. Faxe er kun 45 minutters kørsel i bil fra København centrum. Præstø er ca. 20 km syd for Faxe
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
Apoteket har været ISO-certificeret siden 2001. Apoteket var med i Den Danske Kvalitetsmodel og har været akkrediteret siden 2012. I 2018 valgte vi at holde en pause fra DDKM. Med sammenlægningen med Præstø Apotek 2021 arbejder vi nu igen efter DDKM, da de er certificeret.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
- Uddannelse til behandlerfarmaceuter - Løbende arbejde med vedligehold og udvikling af instrukser - 3-4 gange årligt fortæller farmaceuten om KOL-medicin og devices til sundhedscentrets KOL hold. Der er også et hold for blodpropspatienter, som enten farmaceuten eller apotekeren underviser. - Temadage på apoteket - Deltagelse i diverse faglige kampagner (allergi, gigt, astma, smerter mm.) - Apotekets medarbejdere blev i 2019 uddannet til vaccinatører og vaccinerer nu mod influenza og lungebetændelse. Covid-vaccine havde vi også en måned i vinters. Efteråret 2022 bliver vi uddannet i rejsevaccination, men vi har ikke besluttet om vi skal udbyde dette.
 
Udstationeringsmuligheder:
Apotekets farmaceutstuderende har gennem årene været udstationeret på f.eks. Næstved sygehusapotek/sygehus, Aalborg sygehusapotek/sygehus og Gentofte sygehusapotek/sygehus. Lokalt plejehjem. Apoteket modtager gerne studerende på udstationering fra andre apoteker. De lokale lægehuse kunne også være en mulighed.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Apoteket har et fint samarbejde med læger, sundhedsplejersker, hjemmesygepleje og plejehjem. Der er desuden god kontakt til bl.a. Faxe Dyrehospital, hvor de studerende nogle år havde et heldags studiebesøg. Apoteket har samarbejde med Faxe Sundhedscenter i forbindelse med temadage og patienthold (KOL, blodprop). De studerende har haft en god dialog med de lokale læger i forbindelse med medicingennemgang.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
- Fokus på uudnyttet potentiale i sundhedsydelserne medicinsamtale og compliancesamtale - Videreudvikling af vores kvalitetssystem - Fortsat implementering af Apotekerforeningens faglige standarder for skrankerådgivning - Temadage - Udvikling af farmakonomernes kompetence - Optimering af arbejdsrutiner
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
De studerende planlægger selv deres skema, så der er mulighed for faste fridage, enkelte hjemmearbejdsdage, korte/lange arbejdsdage efter ønske. Normal mødetid er 8:45 Lørdagsarbejde er ønsket, dog ikke i starten. Arbejdsdage i Præstø kan forekomme. I sommerperioden kan der være dage, hvor vi helst ser de studerende i skranken. Det vil dog stadig være muligt, at holde noget af sin ferie i juni og juli, men helst ikke begge studerende på samme tid.
 
Faciliteter til de studerende:
Trådløs internetadgang til egne bærbare computere, samt en bærbar, der kan bruges i kortere perioder. Der er separat læse-/arbejdsrum, således at de studerende kan arbejde uforstyrret. Vi bærer sorte bukser/nederdel/kjole. Apoteket leverer sorte T-shirts og hvide kitler til arbejdsbrug. Behagelige sko anbefales, da man står op hele dagen, når man arbejder i skranken
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
Udtalelse fra Stud.Pharm. 2023: At være farmaceutstuderende på Fakse Apotek har været et enormt positivt og lærerigt forløb og de får helt klart mine varmeste anbefalinger! Apoteket ligger ca. 70 km fra København og det er ikke et problem, da apoteket er rigtig flinke til at tilpasse møde- og arbejdstiderne med togafgangene. Kollegerne er imødekommende, hjælpsomme, meget dygtige og fagligt kompetente. Man bliver hurtigt en del af fællesskabet, hvor man får fornemmelsen af, at man er på lige fod med alle. Der er en god balance mellem professionelt arbejdsmiljø og hyggeligt kollegaskab, hvilket gør det til en fornøjelse af møde ind om morgenen, og gør togturen værd. Det bedste ved opholdet har helt klart været at der altid har været god tid til at snakke med min meget kloge vejleder! Så hvis du har tænkt dig at bruge 6 måneder i et apotek, hvor der er tid for farmacistuderende og hvor du føler dig en del af personalegruppen, så vælg Fakse Apotek! Udtalelse fra Stud.Pharm. 2017: Søg Fakse Apotek! Andet er der faktisk ikke at sige om den sag. Mit studieophold på Fakse Apotek har været intet mindre end fantastisk. Fra dag 1 føler man sig som en del af personalegruppen. De ansatte er fagligt kompetente, og de er altid villige til at dele ud af deres viden. På Fakse Apotek finder man den perfekte balance imellem travlhed og tid til refleksion, og man har mulighed for at sætte sit eget præg på opholdet. Om man ønsker tid til skriftlige opgaver og litteratursøgning eller tid i skranken, så får man det. Alt i alt, så har jeg kun positive ting at berette om mit halve år på Fakse Apotek.
 
Andet:
Vi ønsker farmaceutstuderende i foråret 2024

2023-08-23
   
Tilbage til oversigten ->