Uddannelsesapoteker forår 2024

Grenaa Apotek

Adresse: Kannikegade 12
Postnr: 8500
By: Grenaa
Region: Midtjylland
Telefon: 86 32 14 22
   
Apoteker: Lars Frode Nørgaard
Vejleder: Lars Frode Nørgaard
Stedfortræder for vejleder: Jehan Goreal
Personale i alt: 30 (3 farmaceuter, 1 apoteker, 13 farmakononer, 4 elever og 8 service medarbejdere, 2 chauffører)
Apotekerkreds: Århus Amts Apotekerforening
Hjemmeside: https://grenaaapotek.a-apoteket.dk/
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Grenaa apotek er et stort og moderne provinsapotek med spritny robot (ROWA). 5. september 2022 åbner vi et filialapotek i Grenaa - Kattegat Apotek. Vi forsyner borgere i by og på land. Salg og distribution af lægemidler sker via skranke (10 kasseterminaler) og 10 medicinudleveringssteder og håndkøbsudsalg samt forsendelse til plejehjem. På Grenaa apotek har vi meget fokus på at gøre en forskel overfor borgerne og deres sundhed. Vi siger "Sundhed - et fælles ansvar" og vaccinerer (influenza og pneumokokker), Corona antistoftest, laver medicingennemgang, deltager aktivt i diverse motionsløb. Vi tager aktivt del i lokalforeningerne Diabetesforeningen, Kræftens Bekæmpelse og Osteoporoseforeningen.Apoteket er Djurslands eneste vagtapotek ( C-vagt). Apoteket er indrettet med robot, og der lægges stor vægt på publikumsbetjening og faglig rådgivning, der bygger på værdierne opmærksomhed, trivsel og kvalitet. Apoteket har et godt samarbejde med byens læger, speciallæger, tandlæger og dyrlæger. Apoteket er indrettet med studierum til elever og studerende. På apoteket arbejdes med visionsledelse og apoteket arbejder aktivt med værdisætningen "Sundhed - et fælles ansvar", både overfor kunderne og personalet. På apoteket har vi stor fokus på at tilbyde diverse sundhedsydelser, det være sig apotekets sundhedstjek, lungefunktionsmåling, kolesterol og blodsukkermåling, måling af muskelmasse og kropsfedt, medicinsamtaler, compliancesamtaler. Vores sidste nye tiltag er "De mobile sundhedsapotek", hvor vi tager rundt til firmaer og tester personalets sundhedstilstand. Vi gør meget ud af at realisere apotekets faglige ekspertise, og internt er apoteket organiseret omkring ekspertgrupper inden for områderne: diabetes, astma, gigt/smerte, rygestop samt støtte- og kompressionsstrømper. Ud af de ca. 30 ansatte på apoteket er der ansat 3 farmaceuter, Jehan, Sofie og Mikkel, som sammen med det øvrige personale står klar til at tage i mod jer. Apoteket er meget udadvendt, der er et godt samarbejde med den øvrige sundhedssektor blandt andet rygestop og ekstern undervisning. Vi deltager aktivt i de kampagner der tilrettelægges af Apotekerforeningen og apotekskæden ”A-apoteket".
 
Beliggenhed:
Begge apoteker ligger i centrum af Grenaa, som er en middelstor provinsby smukt beliggende ved skov og med en af Danmarks bedste badestrande. Det flotte landskab rundt om Grenaa trækker mange turister til især i sommermånederne. Der er i direkte forbindelse til København med bus via Mols-Linien. (5 timer Grenaa-Valby) eller med fly fra Tirstrup (20 minutter til lufthavnen og 25 min til Kbh. i fly). Derudover er der tog og bus til Århus samt færge til både Anholt og Sverige. - og så er der også en McDonald i Grenaa!
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Nej
Vi afventer hvad der sker efter at IKAS er nedlagt
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
- Apoteket vægter løbende uddannelse og afholder flere interne kurser i årets løb, som en del af visionsopfyldelsen. - Fagligt løft af alle medarbejdere med fokus på udvalgte terapeutiske områder. - Vaccination for influenza, pneumokokker, covid og rejsevaccination - Corona antistoftest - Deltagelse i forskellige projekter med både Pharmakon og KU. - Fokus på information til forsendelseskunder. - Implementering af "Det mobile sundhedsapotek" - Løbende undervisningsaftale med Norddjurskommune. - Ad hoc undervisning af plejepersonale. - Aktiv på både Facebook og Instagram - Hjemmeside med handelsløsning - Seponeringsprojekt , Pharmakon, Lægepraksis og Grenaa Apotek - Medicinhåndtering i Bofælleskaber, Pharmakon
 
Udstationeringsmuligheder:
Vores farmaceutstuderende i 2016 (Jeanette) var udstationeret på apotek på Færøerne, og Meghan var i 2017 på apotek i Pisa. Anna og Diana valgte i 2018 også at blive udstationeret på Færøerne. Samit og Jawad (2019) og Sara og Line (2021) var på Færøerne. Simona og Cornelia (2022) valgte også at blive udstationeret på Færøerne. Emilie og Caroline (2023) havde også en fantastisk tur til Færøerne. Hvor vi kan hjælpe dig/jer med udstationering til finder vi ud af . Vi kan også arrangere udstationering på andet apotek, hos en af byen læger, dyrlæger, hjemmepleje eller sygehus. Måske endda til "Kattegat Centeret" "Ree Dyrepark" eller "Skandinavisk Dyrepark" for at se på dyr der bliver syge og behandlet. Alle ønsker er mulige.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Praktiserende læger, Øjenlæge, Øre-, Næse-, Halslæge, Hudlæge, Dyrlæger, Hjemmesygeplejersker, Plejehjem, Patientforeninger eller Norddjurs kommune. Alle beliggende i Grenaa. Grenaa Apotek har et godt og positivt samarbejde med byens læger og har specielt etableret et positivt samarbejde for vores farmaceutstuderende hos "Familielægen" og "Lægefællesskabet" i Grenaa, med besøg i praksis og medicingennemgang.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
- Opstart af fillialapoteket Kattegat Apotek i Grenaa by - Projekt i samarbejde med læge omk. bestilling af medicin (målrettet plejepersonale). - Tilbud om medicingennemgang på plejehjem og til private. - Øget samarbejde med områdets lægeklinikker. - Rygestop, Apotekets Sundhedstjek, Vaccination, Lungefunktion og andre sundhedsydelser - Corona Antistoftest.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
På Grenaa apotek får du mulighed for selv at planlægge dit skema og din hverdag, så du kan nå alle de faglige ting som du skal nå. Dog forventer vi, at du/I er på apoteket på de tider som vi har aftalt i fællesskab og kan lide at hjælpe når det går stærkt.
 
Faciliteter til de studerende:
- Apoteket sørger for og betaler for at du/I får en møbleret bolig under opholdet. I Grenaa er der et aktivt studiemiljø og masser af studieboliger i ejendomsselskabet B45 - Apoteket har bærbar og faste PC'er, som kan benyttes - Bredbånd stilles til rådighed - Vores studerende har fine og nye arbejdspladser (studierum) på apoteket - I/du planlægger selv jeres skema, dvs. der kan planlægges lang weekend - andre ønsker? skyd bare løs! - Vi ønsker at du/I får et studieophold hvor fagligheden er i fokus og hvor du/I bagefter kan tænke tilbage på et godt og oplevelsesrigt ophold - vi inviterer dig/jer med til vores årlige julefrokost (normalt sidste lørdag i november), hvor vores tidligere studerende også plejer at komme (apoteket betaler rejse og overnatning)
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Ja
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
Anbefaling fra Emilie og Caroline (Studerende 2023) Grenaa apotek er et apotek hvor du får god mulighed for selv at planlægge dit ophold og lave et spændende program/projekter mm. Desuden er der gode muligheder for studiebesøg i Grenaa. På apoteket bliver du mødt af et sødt, hjælpsomt og imødekommende personale, som er klar til at lære dig hvordan et apotek drives og fungerer. Du vil opleve at blive introduceret til flere opgaver og afdelinger på apoteket, såsom dosisdispensering, logistik, apoteker-rollen (herunder økonomi), køre med bud rundt med medicin og meget mere. Vejleder og apoteker Lars F. Nørgaard har været vejleder i mange år og står altid klar med et smil, til at hjælpe med at imødekomme ønsker til opholdet. Lars er meget gavmild og kompetent samt rigtig god til at give indspark til læring/projekter/ideer, men er samtidig meget åben, hvis man selv har noget på sinde. I 2023 var vi (Caroline og Emilie) på udstationering på Færøerne, hvor vi fik en helt unik oplevelse og indblik i apoteksvæsnet deroppe. Det er en tur vi aldrig vil glemme! Caroline: dnx891 Emilie: jwr873 (Emilie og Caroline kan også findes på FB). Anbefaling Sara og Line (Studerende 2021) Et apoteksophold på Grenaa apotek kommer til at byde på en sjov, spændende og lærerig tid. Byen har en lækker strand, bowlinghal, biograf, hyggelig gågade - hvor der sker en masse aktiviteter og meget mere. Du kommer til at bo centralt med en lille gåafstand til apoteket. Du kan også kontakte Simona og Cornelia og høre om deres oplevelser på Grenaa Apotek i 2022. Hvis du er glad for naturen, er Grenaa det perfekte sted - der er mange gode vandre- og cykelruter. Har man bil, kan man også tage ud i landet eller man kan tage letbanen ind til Aarhus i weekenderne. På apoteket bliver du en del af et godt team, hvor de ansatte og specielt apotekeren Lars altid står klar til at hjælpe. Du får indblik i det daglige apoteksarbejde, som bestemt ikke er kedeligt, når man befinder sig på et apotek, der forsyner en stor del af Djursland. Om du står i skranken, hjælper i forsendelsen eller gir’ en hånd med det praktiske, vil der altid være massere at lave og du vil aldrig komme til at kede dig. Heller ikke hvis du er på apoteket i weekenderne. Apotekeren er ligeledes rigtig god til at inkludere en i både møder, kurser og projekter. Du får lov til at bestemme over din egen tid og har selv ansvaret for at nå de mange aktiviteter. Der er mange muligheder for lokale studiebesøg og fed udstationering til Færøerne - der er næsten ikke grænser for, hvad der er muligt. Så sæt Grenaa Apotek som første prioritet! Det er et faglig stærkt apotek der med sikkerhed kvalificerer dig til din jus og udvikler dig personligt. Grenaa Apotek har fremragende kommunikation med læger, dyrlæger, plejehjem, udenlandske apoteker og mange flere. I har derfor rig mulighed for at få opfyldt jeres medicingennemgang, studiebesøg og udstationeringskrav fra universitetet. Grenaa er en havneby med sin egen charme og sød lokal kundekreds. Om sommeren vil mange turister blive tiltrukket af byens strande (som i øvrigt kun er 15 minutters cykelafstand fra apoteket), hvor I kommer til at opleve norske og tyske kunder i skranken. Apotekeren Lars er en farmaceut man kan se op til, både fagligt og personligt, han er down to earth og kan lide at fortælle historier. Hvis man spørger om han har tid til at hjælpe, kan I forvente et “Ja, jeg har altid tid til dig”. Sammen med personalet, udgør de et flittigt og sød team der rykker! Hvis I tror I kommer til at kede jer - så tro om, apotekspersonalet er for gode til at invitere studerende med hjem/fyrtårn, byen, banko, restaurant, omkringliggende aktiviteter som Djurs Sommerland. Mht. økonomi, finansierede Lars bolig, møbler, internet, udstationering hos Færøerne (kan andre apoteker sige det samme?). Og studierelaterede transport refunderes af universitetet ved afslutningen, så hvad holder jer tilbage? Kontakt gerne, også selvom det drejer sig om små-praktiske spørgsmål. Husk cykler. 27 60 95 77 , Sgc595@alumni.ku.dk (Samit) Anbefaling Anna og Diana: Nok er Grenaa en lille by, men dette afspejles ikke på apoteket. Grenaa Apotek forsyner hele Norddjurs med medicin, hvorfor der både er mange kunder i butikken og i forsendelsen. Selvom der er meget travlt, er der altid stor fokus på faglighed, hvorfor Grenaa Apotek er et godt uddannelsesapotek. I forhold til udstationering er apotekeren meget åben og villig til at finansiere opholdet – vi var selv på Færøerne. Vi er fra start blevet taget godt imod af søde og dygtige kolleger, som har haft svar på vores mange spørgsmål. Kollegaerne er meget åbne og flittige til at invitere hjem og på tur efter arbejde. Vi anbefaler at sige ja til alle invitationer, især banko (vi er trods alt kommet på landet). Men vær forberedt på, at det ikke er den typiske bedstemorsbanko – det går stærkt! Hvis du/I ellers mangler noget, så skal du/I bare sige til - de gør alt hvad de kan, for at man føler sig hjemme. Hvis du/I ellers har spørgsmål, er du/I velkomne til at skrive eller ringe til os. Hilsen Anna og Diana (Triana) Anna: 22574163, hjl996@alumni.ku.dk Diana: 20153955, szm470@alumni.ku.dk Apotekeren: Jeg startede som ny apoteker i oktober 2014. Jeg var tidligere souschef på Odder apotek, hvor jeg har været vejleder for 3 hold farmaceutstuderende og før det Rudkøbing Apotek. Find mig evt. på LinkedIn. Find os på Facebook og Instagram! og se hvad vi har gang i!
 
Andet:
Du er altid velkommen til at ringe til mig (apotekeren) tel. 2940 4407, eller skrive på på 037ln@apoteket.dk, hvis du har spørgsmål som du gerne vil have afklaret inden du vælger studieophold i Grenaa. Jeg har altid involveret mig meget i apoteksarbejdet og er Formand for kredsen af apotekere i Region Midtjylland, Bestyrelsesmedlem i APOVAC og Censor på KU, Mundtlig eksamen i forbindelse med studieophold. Apoteket har den nyeste teknologi indenfor alt hvad der skal bruges for at få et moderne apotek til at fungere perfekt - og vi elsker at have studerende!

2023-08-20
   
Tilbage til oversigten ->