Uddannelsesapoteker forår 2024

Hundige Apotek

Adresse: Under Bølgen 19 H (Waves
Postnr: 2670
By: Greve
Region: Hovedstaden
Telefon: 43 90 33 55
   
Apoteker: Lars Østergaard Christensen
Vejleder: Pernille Rasmussen
Stedfortræder for vejleder: Lars Østergaard Christensen
Personale i alt: 30
Apotekerkreds: Nordre Sjællands kreds
Hjemmeside: https://www.apoteket.dk/apoteker/hundige-apotek
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Hundige omfatter 3 apoteksenheder: Hovedapoteket Hundige og filialen Plusapoteket ligger i Waves shoppingcenter. I Ishøj bycenter ligger filialen Ishøj apotek. Oplandet omfatter over 28.000 husstande, men er reelt større, da de store BILKA-varehuse i Hundige og Ishøj tiltrækker kunder fra hele Københavns vestegn. Hver apoteksenhed har sin egen kundeprofil: Hundige (Greve kommune) er primært parcelhuse. Ishøj er primært lejligheder/rækkehuse med en stor andel af indvandrere (mere end 20 nationaliteter), mens Hundige er stort set lig med "gennemsnits-Danmark". Apoteket er medlem af kæden Pharma+. Apotekerne anvender C2 Edb-system. Især omkring lønningsdag er apoteket en travl arbejdsplads. Apotekerne har installeret robot og har direkte ekspedition. Til daglig bliver apoteket brugt flittigt til forespørgsler fra såvel kunder som læger og andre sundhedsprofessioner. Vi er i alt 6 farmaceuter på apoteket i hverdagene – hvoraf 2 er nyuddannede. Herudover har vi 2 farmaceuter, der er beskæftiget udenfor apotekssektoren til at hjælpe os i hverdage og weekender. Vi sætter stor pris på vores stud.pharm m. jus, som arbejder, når det passer ind i studieplanen.
 
Beliggenhed:
Alle 3 apoteksenheder ligger tæt på S-togs stationer – Hundige og Ishøj (få minutters gang). Der er også gode busforbindelser på tværs til Københavns vestegn. Der er ligeledes mulighed for at parkere gratis ved apotekerne.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
Vi er certificeret efter DDKM senest i nov. 2020. Apoteket har valgt at forsætte med at anvende elementerne fra kvalitetssystemet i DDKM efter lukning af IKAS - Institut for Akkreditering og Kvalitetsudvikling i Sundhedsvæsenet.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Projekt i samarbejde med Steno og Pharmakon om medicinsamtaler til diabetiker med anden etnisk bagrund end dansk Rygestopkurser Sundhedsdage
 
Udstationeringsmuligheder:
Plejehjem, lokale læger, dyrlæger, distriktspsykiatrien, sygehus og sygehusapotek.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Lægehuse, plejehjem og hjemmeplejen.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Vi skal i gang med et uddannelsesforløb i mentalisering for hele apoteket her i efteråret 2023, der fortsætter i 2024. Herudover har vi et hvilende projekt i Pharmakon regi omkring afprøvning af en seponeringsydelse i samarbejde mellem apotek og lægepraksis vedr. benzodiazepiner mod søvnløshed eller NSAID.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
De studerende har mulighed for at planlægge deres ophold selv - studiebesøg, udstationering og dagligt arbejde, som det passer. De studerende skal som udgangspunkt opholde sig på apoteket undtaget ved udstationering og studiebesøg. Ferieafholdelse aftales individuelt.
 
Faciliteter til de studerende:
Der er adgang til internettet. Der er mulighed for at benytte printere, scannere mm. på apoteksenhederne
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
 
Andet:

2023-09-10
   
Tilbage til oversigten ->