Uddannelsesapoteker forår 2024

Horsens Søndergades Apotek

Adresse: Søndergade 12
Postnr: 8700
By: Horsens
Region: Syddanmark
Telefon: 76 25 42 00
   
Apoteker: Bente Wittrup Præstbrogaard
Vejleder: Peter Bucka
Stedfortræder for vejleder: Bente Wittrup Præstbogaard
Personale i alt: 24
Apotekerkreds: Horsens - Vejle kreds
Hjemmeside: www.horsenssoendergadesapotek.dk
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Nej
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Horsens Søndergades Apotek er et stort byapotek med en tilknyttet filial med navnet Bankager Apotek i butikscentret på Bankagervej. Der er forsendelse til plejehjem, sundhedscentre, læger, tandlæger, dyrlæger og private. Tradition og fornyelse er overskriften for vores dagligdag. Med respekt for historien har vi løbende moderniseret apoteket på alle måder. Både hovedapoteket og apoteksfilialen er udstyret med moderne robotter. Vi er meget engageret fagligt, hvor vi senest i samarbejde med de øvrige apoteker i Horsens Kommune, Kommunen, udvalgte plejehjem og lægerne har foretaget ca. 75 medicingennemgange for plejehjemsbeboere i Horsens Kommune. Projektet har været en stor succes og vi er i løbende forhandlinger om at forlænge projektet. Samtidig foretager vi influenza- og rejse vaccinationer i samarbejde med Sikker Vaccination, hvor vi hvert år oplever en større efterspørgsel på denne ydelse. Ydermere har vi stor erfaring med både medicinsamtaler for nye kronikere og non compliante patienter. Vi har generelt set et meget ungt team med mange aktiviteter, både professionelt og privat. Vi arbejder i teams, hvor de ansatte blandt andet indgår i forskellige salgs (hud, vital og personlig pleje salgs teams), skranke, logistik, forsendelse og dosis teams. Apoteket arbejder med selvledelse, hvilket giver mulighed for at skabe sine egne arbejdsrutiner og udfolde sig indenfor det man synes er spændende, kreativt som fagligt. Der laves målrettede karriere udviklings planer for de ansatte og hvis man som farmaceut ønsker at udvikle kompetencer i retning af at blive apoteker er dette det helt rette sted at være. Vi har en historik for at have uddannet flere apotekere og ved hvad der skal til for at nå dette mål. Kulturen på apoteket er kendetegnet ved en uhøjtidelig, hyggelig og afslappet stemning med stor fokus på faglighed. Vi er trygge ved hinanden og har tillid til hinanden, fordi åbenhed og ærlighed er højt prioriteret. Humoren på arbejdspladsen stortrives såvel i vores arbejde som i vores omgangsform med hinanden. Et godt humør kendetegner apotekets ansatte og prioriteres højt såvel for vores egen skyld som for den afsmittende effekt i forholdet til vores kunder.
 
Beliggenhed:
Apoteket ligger i byen midt på Danmarks smukkeste og bredeste gågade i kulturbyen Horsens hvor alt kan ske. Horsens ligger smukt i det dejlige Østjylland med fjord og bakker. Gode bus- og togforbindelser 2½ time til København. Apoteket ligger 5 minutters gang fra banegården. Horsens er en aktiv handelsby med mange butikker. Her er biograf, mange caféer og et rigt kulturliv med et rigt udvalg af koncerter, festivaler og teateroplevelser. Bliv inspireret på www.visithorsens.dk
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
Apoteket er akkrediteret i henhold til DDKM. Vi arbejder meget med DDKM i dagligdagen og bruger det både til at sikre kvalitet, men også at udvikle apoteket så der sikres en rationel drift. Vi opdaterer jævnligt vores handlingsplaner og derigennem følger med den generelle udvikling i sektoren.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
- Medicingennemgangs projekt i Horsens Kommune. I kan læse mere om projektet på følgende link:(https://www.apotekerforeningen.dk/-/media/apotekerforeningen/fagbladetfarmaci/2019/02/hele-bladet-farmaci-nr-02-2019.pdf) - Etablering af en ny fillial i Bankager med tilhørende robot. - Rejse- og influenza vaccination i samarbejde med Sikker Vaccination. - Etablering af online video kommunikations platform med fillial til morgenmøder og medicinsamtaler. - Arbejde aktivt med medicin samtaler og TPI (nye målsætninger)
 
Udstationeringsmuligheder:
Lægehuse, Dyrlægepraksis, Plejehjem, Sygehusapotek, evt. andre apoteker i byen eller vores kæde. Desuden ligger der indenfor rimelig afstand nogle medicinalvirksomheder. Vi hjælper, hvis de studerende har andre ønsker.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Læger, Lægesekretærer, Speciallæger Hjemmepleje, Sundhedscentre, Horsens Kommune, Plejehjem.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
- Uddanne farmaceuter til behandler farmaceut, så kompetencer som genordination og ordination af dosis recepter opnås. - Fortsætte med medicingennemgangs projekt for plejehjemsbeboere i Horsens Kommune. - Følge udviklingen i branchen og tage handlinger som sikrer virksomhedens rationelle drift. - Videreudvikle ydelserne medicinsamtaler og TPI - Optimere online markedsføring via facebook og instagram.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Efter aftale med de studerende, hvor der så vidt muligt tages hensyn til de studerendes fritidsaktiviteter (børn, studiejobs mm.)
 
Faciliteter til de studerende:
Der er god plads i det gamle hus, og vi har et helt nyistandsat kontor. På kontoret er der trådløs Internet med hurtig forbindelse. Der er muligheder for at arbejde selvstændigt, selv planlægge skema samt deltage i diverse møder med læger, farmaceuter mm. Der er mulighed for at apoteket hjælper med at finde møbleret bolig efter aftale. Apoteket byder på kaffe, the og isvand. Desuden har vi frugtordning. Om fredagen giver apoteket kage. Vi er meget sociale og gode til at fejre og feste. Vi arrangerer løbende aktiviteter og hygge sammen uden for arbejdstid.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
 
Andet:
På apoteket får de studerende rig mulig for at få indblik i farmaceutens rolle og arbejdsopgaver på apoteket. Vi vil kunne rådgive med hensyn til det daglige arbejde på apoteket samt fortælle om karriere muligheder indenfor branchen. Begge farmaceuter på apoteket er ambitiøse og udvikler sig i retning af at blive apoteker på sigt. Vi står for en stærk faglighed, men har også indsigt i apoteks økonomi, virksomhedsøkonomi og ledelse. Det er også værd at bemærke, at de seneste studerende, som har været igennem forløbet har kort tid efter endt uddannelse fået job på apotek. MVH vejleder Peter Bucka

2019-08-15
   
Tilbage til oversigten ->