Uddannelsesapoteker forår 2024

Holstebro Løveapotek

Adresse: Store Torv 8
Postnr: 7500
By: Holstebro
Region: Midtjylland
Telefon: 97 42 00 43
   
Apoteker: Birgitte Nørskov Pedersen
Vejleder: Birgitte Høyberg
Stedfortræder for vejleder: Birgitte Nørskov Pedersen
Personale i alt: 43
Apotekerkreds: Ringkøbing - Viborg kreds
Hjemmeside: www.holstebroloeveapotek.dk
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
1
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Holstebro Løveapotek er et moderne apotek med 6 skranketerminaler, hvoraf den ene terminal er placeret i den store selvvalgsafdeling, der er et samtalerum og ikke mindst et meget imødekommende og initiativrigt personale. Apoteket er et strøgapotek med et stort antal daglige kundekontakter, som søges udnyttet til sundhedsoplysning og faglig rådgivning omkring sygdom og medicin. Apoteket har en fremtagningsrobot, hvilket giver mere tid og ro til at rådgive kunderne. Vi tilstræber altid, at kunderne får en kvalitetsoplevelse og føler sig godt behandlet. Apoteket er medlem af A-apoteket, der bl.a. arrangerer forskellige kampagner året rundt med fokus på faglighed og omsorgssalg. Apoteket arbejder naturligvis efter Apotekerforeningens strategi og følger de kampagner, som Apotekerforeningen hvert år sætter i gang. Hver uge afholdes informationsmorgenmøder, som bidrager til personalets kompetenceudvikling. Faglighed, service og kvalitet er en naturlig del af hverdagen. Apoteket er uddannelsesapotek for elever og har for øjeblikket 3 farmakonomelever. Apoteket har en særskilt afdeling, Holstebro Dosispak, som pakker dosismedicin til ca. 6000 kunder rundt om i Danmark. Apoteket såvel som pakkeapoteket er udstyret med al moderne teknologi. Som studerende hos os får man lov til at arbejde selvstændigt og dermed selv vælge, hvilke opgaver man gerne vil arbejde med. Dette giver mulighed for at føre egne ideer ud i livet, men også at arbejde på de opgaver/udfordringer, som apotekets personale kommer med. Nogle af opgaverne kan fremlægges ved morgenmøderne, så hele apoteket kan få gavn af den nye viden. Vi er en stor personalegruppe, som trives godt sammen såvel på arbejdspladsen som til sociale arrangementer. Apotekeren har også bevillingen til Holstebro Koala Apotek, men det forventes ikke, at studerende arbejder andre steder end på Holstebro Løveapotek.
 
Beliggenhed:
Centralt beliggende på byens hovedstrøg, der er et attraktivt handelssted. Der er 5-10 minutters gang til banegården, hvorfra der går tog direkte til København. Byen er en aktiv kulturby med såvel teater, ballet og kunst. Afstand til Vesterhavet er ca. 25 km (Vedersø Klit) og til Limfjorden ca. 15 km (Struer).
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
Apoteket har været certificeret siden 2003 hos Dansk Standard og blev som et af de første apoteker i landet akkrediteret efter Den Danske Kvalitetsmodel i november 2009. I februar 2019 blev apoteket akkrediteret efter 3.version DDKM. Siden er DDKM blevet nedlagt.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Apoteket er en del af APOVAC og udfører influenzavaccination og covid-19 vaccination i perioden oktober-januar. Har deltaget i Skolebørn og medicin kampagne med undervisning af to 6. klasser. Undervisning af plejepersonale på bosteder. Apotekets farmaceuter er uddannede behandlerfarmaceuter.
 
Udstationeringsmuligheder:
Farmaceutstuderende har tidligere været udstationeret på Herning Sygehusapotek. Dosispakkeapoteket er også en mulighed, eller andet den studerende har interesse for.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Apoteket har haft regelmæssige møder med byens lægesekretærer for at øge samarbejdet. Herudover har vi tidligere haft møder med fysioterapeuter og sundhedsplejersker.
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Vi vil sætte ekstra fokus på medicinsamtaler til kronikere med compliance problemer. Patientsikkerhed er altid i fokus såvel i dosisafdelingen som på apoteket, og vi ønsker at øge apotekets synlighed som en del af sundhedsvæsenet i lokalsamfundet.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
Efter en introperiode de første 14 dage, tilrettelægger den studerende selv sin arbejdsplan, så det er muligt at have en forlænget weekend og hjemmearbejdsdage ind imellem, hvis man har behov for dette. Der er ingen krav om lørdagsarbejde. Mødetiden er normalt kl. 9-16.30, men på dage med informationsmøde er mødetiden kl. 8 eller 8.30 med tilsvarende tidligere fri. Studerende bestemmer selv, hvornår ferie afholdes. Der er mulighed for at få et spændende og lærerigt studieophold, hvor man selv bestemmer det meste.
 
Faciliteter til de studerende:
Der er et studierum til elever og studerende. Apoteket har trådløst internet.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
Jeg har været på Holstebro Løveapotek i 6 måneder, og det har været rigtig godt. Vi blev godt modtaget af et personale, som ønskede at lære fra sig,og alle spørgsmål har været tilladt. Der er et godt sammenhold blandt kollegaerne. Jeg har oplevet en stor grad af selvstændighed iht planlægning, udstationering og studiebesøg. Byen har også masser af liv, så der er nok at lave. Og så har byen et lyntog direkte til København ;) Helene 2017
 
Andet:
Apotekets har haft studerende i 2008,2009,2011,2012, 2017, 2020, 2021 samt fra Syddansk universitet i 2018, 2019, efterår 2021 og det har vi altid været meget glade for. Vi synes, at vi har meget at byde på, og vi er åbne for nye input fra studerende og vil gerne igangsætte nye projekter.

2023-08-21
   
Tilbage til oversigten ->