Uddannelsesapoteker forår 2024

Helsingør Axeltorvs Apotek

Adresse: Groskenstræde 2 A
Postnr: 3000
By: Helsingør
Region: Hovedstaden
Telefon: 49 21 12 23
   
Apoteker: Anne-Marie Kissmeyer
Vejleder: Durmus Yalan
Stedfortræder for vejleder: Anne-Marie Kissmeyer
Personale i alt: 20
Apotekerkreds: Nordre Sjællands kreds
Hjemmeside: www.axeltorvs-apotek.dk
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Axeltorvs Apotek er et fagligt og teknologisk moderne apotek med robot. Vi prioriterer kvalitet og service højt og vi lægger vægt på en venlig og faglig korrekt betjening og rådgivning af vore kunder. Vi lægger også stor vægt på at have det sjovt med hinanden og kunderne i hverdagen. Vi har 2 filialer: En i Helsingør og en i Ålsgårde. Der vil også være mulighed for at de studerende kan udføre opgaver på filialerne. Vi har pt. 2 farmakonomelever. Apoteket er medlem af apotekskæden Apotekeren.
 
Beliggenhed:
Apoteket er beliggende på Axeltorv i centrum af Helsingør, med en gåafstand på ca. 5 minutter fra stationen (og 40 min i tog fra Nørreport Station). Apoteket er etableret i en nyere, 3-etagers ejendom med flere speciallæge-, tandlæge- og fysioterapipraksis.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
Apoteket er akkrediteret efter Den Danske Kvalitetsmodel senest i juni 2021.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Vi har løbende undervisningsopgaver på plejehjem og patientforeninger. Mange tjek på inhalationsydelser Fokus på medicin- og compliancesamtaler Vaccinationer: Influenza, pneumokok, covid-19, diverse rejsevacciner Behandlerfarmaceut/genordination (hvor det øvrige faglærte personale udfører forarbejdet)
 
Udstationeringsmuligheder:
Vores studerende har i de senere år været udstationeret i London (privat apotek), Grønland (sygehusapotek), Bornholms Sygehus og på Hillerød Sygehus. Apoteket kan være behjælpelig med at etablere kontakt til udstationeringssted og har en positiv indgangsvinkel på alle muligheder, som er relevant for studieopholdet.
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Et stort antal sundhedspersoner (fx læger, speciallæger, tandlæger, dyrlæger, plejehjem, hjemmeplejen og Statsfængslet Horserød).
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Udvikling af sundhedsydelser (især have fokus på at øge antallet af medicin- og compliancesamtaler) Følge de faglige retningslinjer, som udstikkes af Apotekerforeningen Arbejde med omsorgssalg. Implementering af rådgivnings-værktøjet "mentalisering"
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
De studerende vil gennem studieopholdet lære at omsætte teoretisk viden til bl.a. praktisk farmakologi og kommunikation med kundens behov i centrum. De studerende får indblik (og træning) i alle apotekets opgaver. Mødetiden tilrettelægges sammen med vejleder, så der evt. vil være mulighed for ugentlig fridag. De studerende har fri om lørdagen og deltager ikke i vagter. Hjemmearbejdsdage kan undtagelsesvis aftales.
 
Faciliteter til de studerende:
Apoteket har flere lokaler, udstyret med IT-faciliteter, som anvendes af de studerende. Apoteket sponsorerer togkort fra København.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
 
Andet:
Vi lægger vægt på at de studerende får et stort fagligt udbytte, samt indgår i det sociale liv på apoteket.

2023-08-21
   
Tilbage til oversigten ->