Uddannelsesapoteker forår 2024

Hillerød Krone Apotek

Adresse: Helsingørsgade 10
Postnr: 3400
By: Hillerød
Region: Hovedstaden
Telefon: 48 22 08 90
   
Apoteker: Heidi Eirheim
Vejleder: Anne Mette Rüsz
Stedfortræder for vejleder: Heidi Eirheim
Personale i alt: 16
Apotekerkreds: Nordre Sjællands kreds
Hjemmeside: www.hilleroed-krone.apoteket.dk/
 
Ønsker at være uddannelsesapotek for farmaceutstuderende i forår 2024:
Ja
 
Apotekeren og personalet har talt om forventningerne til at være uddannelsesapotek; apoteket har ressourcer og er positivt indstillet overfor at fungere som uddannelsesapotek:
Ja
 
Apoteket ønsker antal studerende:
2
 
Karakteristik/beskrivelse af apoteket:
Et byapotek med 2 filialer. Den ene omlagt fra apoteksudsalg til filial i 2016 og den anden i 2020. De studerende skal fortrinsvis være på hovedapoteket, men kan i mindre omfang blive bedt om at deltage i arbejdet på filialerne. Vi har samme apoteker som Frederiksborg Apotek (der har B-vagt med farmaceutbemanding), som ligger ca 5 min herfra, og der vil være mulighed for samarbejde med studerende derfra. Vi leverer til plejehjem, dyrlæger, arresten m.v. Hillerød kommune har besluttet at så mange som muligt på plejehjem eller i eget hjem skal have dosispakket medicin og vi har indtil videre ca. 170 kunder til det. Vi ønsker at levere en høj faglig rådgivning og en god service. Vi drager omsorg for vore kunder og søger at leve op til deres forventninger. (se mere på vores hjemmeside)
 
Beliggenhed:
Apoteket har en central beliggenhed, tæt på byens torv og ligger 5 minutters gang fra Hillerød Station. Vores filialer ligger i hver sin ende af byen -hhv. ca. 2 og 3 km fra stationen. Hillerød ligger nord for København og er del af S-togsnettet. Det tager ca. ½ time at komme hertil med tog fra København. Apoteket kan efter aftale give tilskud til månedskort fra København med tog.
 
Er apoteket akkrediteret/certificeret eller i gang med at blive akkrediteret/certificeret?
Ja
I april 2014, april 2017 og oktober 2020 er akkrediteret til Den Danske Kvalitetsmodel.
 
Opgaver og projekter igangsat de seneste 3-4 år:
Vi vil gerne være bedre til medicinsamtaler, og håber de studerende har masser af gode ideer til at hjælpe os på vej. Genordinering ved behandlerfarmaceut. Vi tilbyder både influenzavacciner, covid19 vacciner og rejsevacciner. I 2022 har vi startet et kommuneprojekt op, for at styrke medicinhåndteringen på kommunens botilbud.
 
Udstationeringsmuligheder:
Vi har tidligere haft studerende der fx har været udstationeret på sygehusapotek, bosted, dyrlæge, medicinalvirksomhedog coronavaccinationscenter
 
Apotekets primære samarbejdspartnere:
Nordsjællands sygehus, Hillerød psykiatrisk botilbud Orion, plejehjem, A2 reumatologi, Hillerød hjemmepleje Byens læger, speciallæger, tandlæger og dyrlæger
 
Opgaver og projekter som planlægges i år og fremover:
Vi skal arbejde videre med skrankerådgivning herunder omsorgssalg. Vi skal arbejde på at sammenlægge kvalitetsstyringssystem og ensrette arbejdsgange med Frederiksborg Apotek, så vi bliver en samlet koncern.
 
Beskrivelse af apotekets brug af de studerendes arbejdskraft, fx antal arbejdsdage, mødetider, mulighed for hjemme-arbejdsdage mv. Beskriv endvidere vilkår for muligheden for afholdelse af ferie.
De studerende planlægger selv deres skema. Vi ser gerne de her her det meste af tiden, men det er også muligt at planlægge dage med hjemmearbejde. Vi ønsker at der er klare aftaler og planer for, hvornår de studerende indgår i det daglige arbejde, og hvornår de laver andre projekter. For at de studerende kan få optimalt udbytte af viden og læring under deres studieophold, bør de være på apoteket så meget som muligt i de sidste uger. (ex. max. 1 uge ferie i juli).
 
Faciliteter til de studerende:
Bærbar PC til rådighed, men ikke til hjemlån.
   
Tilbyder apoteket fribolig til de studerende?
Nej
 
Eventuelle udtalelser fra tidligere studerende:
Vi har haft en super god tid på Hillerød Krone Apotek under vores studieophold, hvor vi blev mødt med en imponerende høj faglighed og et skønt personale, der skabte en venlig og hjertevarm atmosfære. Apotekets personale var utroligt kyndige og hjælpsomme, og de tog sig tid til at besvare spørgsmål og dele deres ekspertise. Der er rig mulighed for at engagere sig dybt i både de faste og de selvvalgte opgaver samt forme opholdet i den ønskede retning. Vores vejleder har udvist en høj grad af åbenhed overfor ideer og tilgange. Vi kan med glæde anbefale studieopholdet på Hillerød Krone Apotek. Personalet var yderst imødekommende, venlige og hjælpsomme under hele opholdet. Deres høje faglighed var tydelig i den omfattende viden, de delte med os, og det har gjort vores ophold ekstra givende. Med henblik på transport er der direkte S-tog til Hillerød station og en 10-minutters gåtur fra stationen til apoteket. Byen er også virkelig hyggelig med masser af ting at opleve, så der er også noget at lave uden for studietiden. Rosa og Sarah
 
Andet:
Vi har desuden tidligere gjort brug af de studerende efter endt ophold, hvor der er mulighed for lørdagsarbejde

2023-08-09
   
Tilbage til oversigten ->